fbpx

17-18 Οκτωβρίου & 6-7 Νοεμβρίου 2020
Ayama – Yoga House
Σάββατο: 13.00 – 20.00 & Κυριακή: 9.30 – 15.30

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για όσους/ες θέλουν να εμβαθύνουν στην ανατομία, την εμβιομηχανική και την λειτουργική κινησιολογία του σώματος.

Θα αναλύσουμε σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του σώματος, έτσι ώστε να δημιουργείτε ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ασκούμενους, με ή χωρίς συγκεκριμένο τραυματισμό / ιδιαιτερότητα του σώματος.

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο ενότητες και χωρίζει το σώμα σε Άνω Μέρος & Κάτω Μέρος.

⇒ Yoga Anatomy & Safe Yoga Vol.1
Άνω Μέρος:
Σπονδυλική στήλη, Κεφάλι (Αυχένας) & Άνω άκρα (χέρια, ώμοι).
17 – 18 Οκτωβρίου 2020

⇒ Yoga Anatomy & Safe Yoga Vol.2
Κάτω Μέρος:
Λεκάνη, Ισχία, Γόνατα, Πέλματα
7 – 8 Νοεμβρίου 2020

Αρχικά, θα αναλύσουμε την ανατομία του σώματος (μυοσκελετικό, περιτονιακό, νευρικό σύστημα) για τις παραπάνω περιοχές, χρησιμοποιώντας ένα 3D πρόγραμμα και ασκήσεις κιναισθησίας/ βιωματικής ανατομίας.

Επίσης θα μιλήσουμε για τις πιο συχνές μυοσκελετικές δυσλειτουργίες που μπορούμε να συναντήσουμε  στους ασκούμενους μας αλλά και στο δικό μας σώμα (π.χ αυχεναλγία, οσφυαλγία, σκολίωση, τενοντοπάθειες κ.α).

Ταυτόχρονα, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην κινητική αλυσίδα του σώματος μας και στον τρόπο που είναι στενά συνδεδεμένες όλες οι αρθρώσεις μας. Θα εξετάσουμε το πως η κίνηση σε ένα απομακρυσμένο σημείο από τον τραυματισμό μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ενόχλησης.

Ακόμη θα ασχοληθούμε με την βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη προσέγγιση  σχετικά με την νευροφυσιολογία του πόνου, την κίνηση και τον πόνο, το  πως το νευρικό σύστημα έχει άμεση σχέση με τον πόνο και το πως η μνήμη του σώματος και η ιδιοσυγκρασία – χαρακτήρας τους κάθε ανθρώπου επηρεάζει τον τρόπο που κινούμαστε.

Τέλος, θα μιλήσουμε για το πως μπορεί η ψυχολογία μας να επηρεάσει ή/και να δημιουργήσει πόνο/ ενόχληση στο σώμα και την σημασία του διαλογισμού και τις θετικής στάσης.

Έτσι, έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις μας σε θεωρητικό επίπεδο, θα μπορέσουμε να περάσουμε ένα μεγάλο μέρος του σεμιναρίου, στο πρακτικό μέρος, με θέσεις που μπορούμε να ενθαρρύνουμε ή  να «αποφύγουμε» καθώς επίσης και παραλλαγές στις θέσεις.

Με τελικό στόχο του σεμιναρίου να μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα ολιστικό και επιστημονικό σύστημα προσέγγισης για τα μαθήματα μας ώστε να υπάρχει η απαραίτητη αίσθηση ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ για όλους.

Διδακτική Ύλη

Φυσιολογία της άρθρωσης για Σπονδυλική στήλη, Αυχένα, Ώμους &Καρπούς / Ισχία, Πέλματα, Γόνατα.
(Μυϊκό – Νευρικό – Συνδεσμικό σύστημα).

Πλήρη κατανόηση της Κινησιολογίας, ανάλυση εύρους κίνησης των αρθρώσεων, ειδικές σωματικές ασκήσεις Κιναισθησίας.

Ψηλάφηση στο σώμα και ανάλυση της κίνησης μέσω 3D yoga anatomy program

Τεχνικές παρατήρησης &αξιολόγησης στάσης σώματος. Πως αναγνωρίζουμε κάποια δυσλειτουργία σε Σπονδυλική στήλη, Αυχένα, Ώμους &Καρπούς

Οι συχνότερες Μυοσκελετικές δυσλειτουργίες . Ανάλυση στην φυσιολογία της παθολογίας.

Τι αλλάζει μετά από έναν τραυματισμό στο σώμα. (Ανατομικά &Ψυχοσωματικά στοιχεία).

Red Flags παθήσεων. Ενδείξεις ότι χρειάζεται  να απευθυνθούμε σε ειδικό.

Πως προσαρμόζουμε μια πρακτική yoga στις προσωπικές ανάγκες κάθε ασκούμενου.

Ποιες θέσεις (Asanas) – κινήσεις ΩΦΕΛΟΥΝ ή αντίστοιχα ποιες θέσεις ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ. Επισημαίνουμε ποιες asanas μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά ή θεραπευτικά για κάθε άρθρωση.

Εισαγωγή στην νευρο-φυσιολογία του πόνου και κατανόηση του μηχανισμού για τον οξύ ή χρόνιο πόνο.

Η ψυχοσωματική αντιστοίχιση και τα νοητικά πρότυπα που σωματοποιούν τον πόνο. Τι προτείνεται για την αντιμετώπιση του πόνου σε ψυχονοητικό επίπεδο.

Διατροφικές συμβουλές και βοτανο-θεραπεία (αντιφλεγμονώδη) και η σημασία του διαλογισμού στην αντιμετώπιση του πόνου.

Δάσκαλοι

Στο σεμινάριο “Yoga Anatomy & Safe Yoga”  διδάσκουν οι:

  • Δάφνη Παναγιωτοπούλου – PT, Clinical Pilates instructor, Yoga instructor RYT 200, Φυσικοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην αποκατάσταση μέσω της άσκησης, Ortopaedic manipulative therapy (OMT), πιστοποιημένη στο Thai Massage, Kinesio Taping, Functional Movement Therapy. Ασχολείται σαν ασκούμενη στη yoga από το 2008, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια yoga και την εντάσσει καθημερινά στην ζωή της και την εργασία της.
  • Χρήστος ΧαρικιόπουλοςYogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, Lead trainer RYS 200 & RYS 300, διδάσκει Hatha, Flow, Restorative & Sampoorna yoga, μέλος της Yoga Alliance©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, ιδρυτής του Yoga House και υπεύθυνος για τα προγράμματα Βασικής & Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δάσκαλους yoga, σε αφοσιωμένους ασκούμενους και σε κάθε είδους θεραπευτές. Για όσους δάσκαλους yoga επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Επένδυση

 

17-18 Οκτωβρίου & 6-7 Νοεμβρίου 2020
Ayama – Yoga House
Σάββατο: 13.00 – 20.00 & Κυριακή: 9.30 – 15.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 26 ώρες + 6 ώρες εργασίες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Κάθε ενότητα 130€ ή και οι δυο ενότητες 230€
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama – Yoga House.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και για την εξόφληση παρέχονται ευκολίες αποπληρωμής. 

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest

Share This