menopause

Η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι μια καινούργια αρχή. Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική αλλαγή στη ζωή κάθε γυναίκας. Πρόκειται για μια αργή και μακροχρόνια διαδικασία του αναπαραγωγικού μας συστήματος που για τις περισσότερες ξεκινάει σιωπηλά γύρω στην ηλικία των 40-45 ετών και διαρκεί περίπου 5 χρόνια. Τα πιο συχνά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες είναι οι διαταραχές στην περίοδο, οι εξάψεις και μεταξύ άλλων οι μεταπτώσεις στη διάθεση. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι τα συμπτώματα μπορούν να μειωθούν με την άσκηση, τη σωστή διατροφή, τη διαχείριση συναισθημάτων και την αυτογνωσία. Η διαχείριση των συμπτωμάτων είναι να βρούμε την ισορροπία μεταξύ του σώματος, του νου και της ψυχής (καρδιάς).

Τι μπορεί να σας προσφέρει η Γιόγκα;

Κατά τη διάρκεια της προ-εμμηνόπαυσης, της εμμηνόπαυσης και μετά, είναι σημαντικό να διατηρούμε την υγεία μας. Για παράδειγμα, τα πόδια είναι ένα μέρος του σώματος όπου θα εμφανιστεί η κούραση και γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα ενδυναμώνουμε ή να διατηρούμε τη δύναμή τους. Υπάρχει επίσης ανάγκη να διατηρήσουμε και την υγιεινή κατάσταση των οστών. Η Γιόγκα είναι μια εναλλακτική λύση που μας βοηθάει να προσαρμοστούμε στις ορμονικές αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων. Οι ασάνες προσφέρουν πολλά σε αυτό το χρονικό διάστημα της ζωής μας, όπως και σε όλη τη διάρκειά της. Υπάρχουν ασάνες για όλες μας.

Θα δούμε επίσης τη σημασία της διατροφής, της τέχνης της αναπνοής και τις φυσικές λύσεις για τα διαφορετικά συμπτώματα. Αυτό χωρίς να αποφεύγουμε την ιδέα των ορμονών. Κάποιες γυναίκες δεν μπορούν χωρίς αυτές (τις ορμόνες), ενώ άλλες δεν μπορούν να τις πάρουν για ηθικούς λογούς ή λόγους υγιεινής.

menopause3

Τι μπορεί να σας προσφέρει ο Ν.Γ.Π. ;

menopause4Κάθε φάση της ζωής μας έχει την ιδανική της ομορφιά, τη μοναδική της ευκαιρία για αυτό-εξέλιξη. Η προ-εμμηνόπαυση και η εμμηνόπαυση είναι μια μεταβατική εποχή στη ζωή των γυναικών και στις μεταβατικές εποχές ο νους είναι ανάστατος. Αν δεν είμαστε προετοιμασμένες για αυτές τις αλλαγές μπορούμε να νιώσουμε ευάλωτες, μπερδεμένες. Όταν είμαστε προετοιμασμένες, αυτές οι αλλαγές μπορούν να σημαίνουν απελευθέρωση και είσοδο σε μια καινούργια φάση ζωής. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης αυξάνεται η ψυχική ανισορροπία. Ο Dr. Northrup λέει ότι: «Το 27% από τις γυναίκες που βιώνουν αναστάτωση και κατάθλιψη κατά τη διάρκεια των περιόδων και το 36% από αυτές που νιώθουν κατάθλιψη πριν από τις περιόδους, θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις αλλαγές των ορμονών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και πριν». Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο της ζωής όπου δεν θέλουμε να χάσουμε χρόνο με ότι μας δυσαρεστεί, τα ξανασκεφτόμαστε όλα. Εσείς θα μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σύγχυση, τις μεταβολές στην ψυχική διάθεση και τα άλλα συμπτώματα. Θα νιώσετε πιο σταθερές και δυνατές. Τελικά, θα κατανοήσετε ότι μια νέα εποχή αρχίζει και έχετε φτάσει στο μονοπάτι που οδηγεί στη σοφία.

Όπως το καταλάβατε, ο συνδυασμός Γιόγκα και Ν.Γ.Π. είναι εξαιρετικός για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα συμπτώματα της προ-εμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης. Απευθύνειται και στα δυο επίπεδά: σωματικό και ψυχικό, διότι το τι θα μάθετε από αυτήν τη μεταβατική φάση είναι στα χέρια σας.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου πρόκειται να αναλύσουμε τα παρακάτω θέματα:

  • menopause5Τα μυστικά της εμμηνόπαυσης.
  • Η Γιόγκα και οι γυναίκες.
  • Τί είναι η εμμηνόπαυση;
  • Πως να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά της.
  • Μοναδικά οφέλη της Γιόγκα στη διάρκεια της προ-εμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης.
  • Ιδανικές ασάνες και αναπνοές.
  • Το βαθύτερο νόημα της εμμηνόπαυσης.
  • Η προσαρμογή στις αλλαγές.
  • Τεχνικές για μια ποιοτική ζωή.
  • Παίρνοντας δύναμη από το παρελθόν για το παρόν.

Ημερομηνία: Σαβ. 6 Δεκεμβρίου
Διάρκεια: 13.00 – 19.30
Τόπος: Yoga House
[title size=”2″]Διδάσκει η Valerie Saier[/title]

val150Η Valerie είναι δασκάλα Γιόγκα, μέλος του διεθνούς οργανισμού International Yoga Network και αναγνωρισμένη σαν N.L.P. practitioner & Time Line Therapist από τον οργανισμό A.B.N.L.P. Η γνωριμία της με τη γιόγκα ξεκίνησε το 1993 στο κέντρο Eau Vive παρακολουθώντας μαθήματα του συστήματος Satyananda Yoga. Συνεχίζοντας την πρακτική της για αρκετά χρόνια βίωνε τις θετικές αλλαγές στο σώμα, στο νου και τη ζωή της, αυτό την έκανε να αποφασίσει να μοιραστεί την εμπειρία της με τους συνανθρώπους γύρω της. Η Valerie είναι δασκάλα διαλογισμού -Certified BSY Meditation Teacher- έχει παρακολουθήσει διαλέξεις και μαθήματα διαλογισμού στο παράρτημα του Brahma Kumaris University στο Λονδίνο και έχει αποκτήσει εμπειρία σαν υπεύθυνη ομάδας, βοηθός δάσκαλων στο δημοτικό, δασκάλα ξένων γλωσσών για παιδιά και ενηλίκους, εκπαιδεύτρια δάσκαλων και δασκάλα Γιόγκα.

Μπορείτε να δηλώστε συμμέτοχη μέσα από τη παρακάτω φόρμα.
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 3450020 από 5μμ έως 8.30μμ ή αφήστε μήνυμα στο τηλεφωνητή.
Έκτακτα στο 6977612222. Email: info@yogahouse.gr
[si-contact-form form=’3′]

[sharing tagline=”Διαλέξτε πως θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας!” title=”Title To Share” link=”https://www.yogahouse.gr/2014/10/yoga-menopause” description=”A small description of the page” backgroundcolor=””][/sharing]

Pin It on Pinterest