9 & 10 Δεκεμβρίου 2018
Yoga House
Σάββατο 13.00 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.00

Μέσα από την εσωτερική διερεύνηση του σώματος και της αναπνοής, οι αρχαίοι γιόγκι ανακάλυψαν ότι η Prana (η ενέργεια της ζωής) διαχωρίζεται σε 5 διαφορετικές ποιότητες και τις ονόμασαν Prana Vayus. Στα σανσκριτικά vayu σημαίνει άνεμος και υπονοεί την διαφορετική κατεύθυνση της ενέργειας όπως οι διαφορετικές κατευθύνσεις των ανέμων στη φύση. Τα πέντε Vayus έχουν όλα πολύ λεπτές, πλην όμως, διαφορετικές & ευδιάκριτες ενεργητικές ιδιότητες. Το καθένα κινείται με διαφορετική ροή μέσα στο σώμα και συνδέεται με συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού και τα 5 στοιχεία της φύσης.

Για τους σύγχρονους ασκούμενους η εστίαση στην παρατήρηση των Vayus είναι ένα μέσο για να εμβαθύνουν στην παρατήρηση της λεπτοφυούς κίνησης της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα, να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές ιδιότητες του κάθε vayu και να καλλιεργήσουν την επίγνωση του σώματος και της αναπνοής.

Παράλληλα θα αναλύσουμε την χρήση και την θεραπευτική δύναμη των Mudras (Ενεργειακές Σφραγίδες) και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια πρακτική.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να ασχοληθούμε με τα παρακάτω:

  • Θεωρητική αναλυση των Πρανικών Ανέμων – Prana Vayus
  • Τεχνικές αναπνοών (pranayama) που αντιστοιχούν σε κάθε Vayu
  • Prana Flow – Πρακτική asanas
  • Διαλογιστικές πρακτικές παρατήρησης των Vayus
  • Θεωρητική ανάλυση & πρακτική εφαρμογή των Mudras

Το σεμινάριο συνοδεύεται από γραπτές σημειώσεις, χρήσιμες για μελλοντική μελέτη και εμβάθυνση και αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση και όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση σας (Continuing Education) για την Yoga Alliance ©.

Δάσκαλοι

Κατερίνα Σπυροπούλου, Δασκάλα YogaΗ εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Κατερίνα Σπυροπούλου RYT-500, διδάσκει Hatha Yoga, Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία την Βασική Εκπαίδευση Δάσκαλων Yoga RYS 200 και την Ανώτερη Εκπαιδευση Δασκάλων Yoga RYS 300 με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, καθώς και δύο μετεκπαιδευτικά, Prana Flow και Yoga Trans Dance,με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Rosella Hightwer στις Κάννες.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό προγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή αλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το σεμινάριο «Prana Vayus & Mudras» διεξάγεται στο Yoga House, σε ενα Σαββατοκύριακο κι έχει διάρκεια 12 ώρες. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι: 9 & 10 Δεκεμβρίου 2017 και οι ώρες Σάββατο: 13.00 – 20.30 & Κυριακή: 9.00 – 15.00

Κόστος συμμετοχής: 120€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ).
Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο 210 3450020 και ώρες 16.30 – 20.30, ή αλλιώς με mail: info@yogahouse.gr.

 

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Prana Anatomy
Sending

Pin It on Pinterest

Share This