23 & 24 Φεβρουαρίου 2019
Yoga House
Σάββατο 13.15 – 20.30 & Κυριακή 09.00 – 15.30

Περίπου 4500 χρόνια πριν, όταν άρχιζε να σχηματίζεται η επιστήμη της γιόγκα, η ανθρωπότητα δεν είχε ακόμη διερευνήσει την ανατομία του φυσικού σώματος όμως παρόλα αυτά οι αρχαίοι σοφοί της Ινδίας είχαν καταφέρει να αναπτύξουν μια αρκετά προηγμένη γνώση και αντίληψη της ενεργειακής ροής. Παραδοσιακά η Hatha Yoga θεωρείται ως το μονοπάτι της αυτο- μεταμόρφωσης και προσεγγίζει με συστηματικό τρόπο την έννοια της prana, της λεπτοφυούς ζωτικής δύναμης. H prana θεωρείται το θεμελιώδες πεδίο αναφοράς για όλες τις πρακτικές όπως asanas, pranayama, shatkriyas, κλπ.

Σε αυτό το σεμινάριο εμβαθύνουμε στην Ενεργειακή Ανατομία του ανθρώπου και με βάση την παραδοσιακή προσέγγιση της Yoga, της Samkhya, της Vedanta και της Ayurveda θα «χαρτογραφήσουμε» τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν την ενεργειακή δομή και τις διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανεξάρτητα αν διδάσκετε yoga ή είστε απλώς ένας αφοσιωμένος ασκούμενος, είναι αρκετά σημαντικό να γνωρίζετε αυτά τα βασικά στοιχεία της ενεργειακής ανατομίας και της φυσιολογίας στη γιόγκα, γιατί διευρύνουν την αντίληψη σας και βοηθούν στην εμβάθυνση της πρακτικής πέρα από το επιφανειακό/σωματικό επίπεδο.

Διδακτική Ύλη

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου πρόκειται να ασχοληθούμε με τα παρακάτω και συμπεριλαμβάνονται η θεωρητική ανάλυση και δυο master class με έμφαση σε ανάλογες πρακτικές (asanas. pranayama, dharana):

  • Sariras – Τα Τρία Ενεργειακά Σώματα ή τα επίπεδα του Εγώ
  • Pancha Koshas – Οι Πέντε Ενεργειακοί Μανδύες ή Πέπλα Ψευδαίσθησης
  • Vayus – Τα Πέντε Ενεργειακά Κύματα ή Άνεμοι Ενέργειας
  • Chakras – Τα Επτά Ενεργειακά Κέντρα ή Ενεργειακοί Μετασχηματιστές
  • Gunas – Οι Τρεις εκδηλώσεις της Οικουμενικής Ευφυΐας
  • Mahabhutas – Τα Πέντε στοιχεία της Φύσης
  • Tridoshas – Οι Τρεις λειτουργίες του Φυσικού & Συναισθηματικού επιπέδου

Το σεμινάριο συνοδεύεται από σημειώσεις σε ψηφιακή μορφή και θα δοθεί ανάλογη γραπτή εργασία αξιολόγησης στους συμμετέχοντες. Η ολοκλήρωση της είναι απαραίτητη για όσους δάσκαλους yoga παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «108 Advanced Learinig and Teaching». 

Δάσκαλοι

Χρήστος Χαρικιόπουλος – Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Διδάσκει Hatha, Flow, Restorative και Sampoorna yoga, ιδρυτής του Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας. Είναι Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το αντικείμενο του σεμιναρίου απευθύνεται σε δάσκαλους yoga και σε αφοσιωμένους ασκούμενους που διαθέτουν την επιθυμία να εμβαθύνουν την ενεργειακή τους προσέγγιση. Για όσους δάσκαλους yoga επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Prana Anatomy» πραγματοποιείται στο χώρο του Yoga House και εξελίσσεται σε 1 Σαββατοκύριακο. Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι: 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019

Διάρκεια: 12 ώρες, επιπλέον συμπεριλαμβάνει και 2 ώρες εργασίες.
Ώρες σεμιναρίου:
Σάββατο 13.15 – 20.30 & Κυριακή  09.00 – 15.30

Κόστος συμμετοχής: 110€. Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ
Παρέχουμε 10% επιπλέον έκπτωση:
A) Σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Yoga House.
Β) Σε απόφοιτους άλλης σχόλης που θα παρακολουθήσουν συνολικά το «108 Advanced Learning & Teaching Yoga»

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και εξόφληση το αργότερο την ήμερα του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 15.30 έως 19.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Prana Anatomy
Sending

Pin It on Pinterest

Share This