6-7 Φεβρουαρίου & 5-6 Ιουνίου 2021
Ayama – Yoga House
Σάββατο 13.00 – 19.00 & Κυριακή 10.00 – 15.00

Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο.

Ο διαλογισμός είναι μια εμπειρία (Dhyana), μια κατάσταση ύπαρξης του ανθρώπου, που προκύπτει από την εξάσκηση στις πρακτικές του διαλογισμού. Η ουσία του διαλογισμού είναι η παρατήρηση και η επίγνωση.

Διαλογισμός δεν είναι παθητικότητα και απάθεια.

Η χαλαρότητα στην οποία οδηγεί η πρακτική του διαλογισμού δεν σημαίνει αδράνεια, σημαίνει σώμα και νους χωρίς εντάσεις.

Η εξάσκηση στην πρακτική του διαλογισμού μετατρέπει έναν διασκορπισμένο και ασταθή νου σε συγκεντρωμένο και ελεγχόμενο νου. Στόχος του ασκούμενου του διαλογισμού είναι ο έλεγχος του νου του ώστε να μειώσει το στρες που υφίσταται, να εξαλείψει τον εξωτερικό θόρυβο και να χρησιμοποιήσει καλύτερα το δυναμικό του. Έτσι θα βελτιώσει τη σχέση με τον εαυτό του και το περιβάλλον του, την ποιότητα ζωής του και την υγεία του.

Διαλογισμός και στάδια

Τα τρία στάδια της διαδικασίας εξέλιξης του νου είναι:

η Pratyahara (τεχνικές για την εσωτερίκευση της προσοχής),
η Dharana (τεχνικές για την εστίαση της προσοχής),
η Dhyana (εμπειρία του διαλογισμού, κατάσταση στην οποία οδηγούμαστε- αποτέλεσμα της εφαρμογής των παραπάνω τεχνικών).

Οι τεχνικές διαλογισμού αφορούν τα δύο πρώτα στάδια, ενώ η εμπειρία του διαλογισμού απορρέει από τα προηγούμενα και συμβαίνει αυθόρμητα.

Επίσης, η έννοια της “abhyasa“, δηλαδή της συνεχούς και σταθερής προσπάθειας, είναι αναγκαία, αλλά από μόνη της μη ικανή συνθήκη για την εμπειρία του διαλογισμού. Η “vairagya“, η τέχνη του να αφηνόμαστε, χρειάζεται να καλλιεργηθεί παράλληλα, ώστε να βιώσουμε την έννοια της αποδοχής. Βιρτουόζος στην τέχνη αυτή δεν είναι αυτός που επικεντρώνεται μόνο στην προσπάθεια της “τελειοποίησης” της τεχνικής , αλλά αποδέχεται επίσης, ότι η πρόοδος στην πρακτική του είναι ανεξάρτητη από την προσπάθεια αυτή.

Σε αυτο το σεμινάριο οι ασκούμενοι μαθαίνουν:

να ησυχάζουν το νου τους κυρίως μέσα από άνετες στάσεις του σώματος και εστίαση στην αναπνοή

να αυξάνουν τη ζωτικότητα και να μειώνουν εντάσεις του σώματος, να φέρνουν ισορροπία και ηρεμία στο νευρικό σύστημα και να απομακρύνουν το στρες

να καλλιεργούν τη στάση του παρατηρητή, να απομακρύνουν τα εξωτερικά ερεθίσματα των αισθήσεων.

Ιδανικά προτείνουμε να συνδυάσετε αυτό το σεμινάριο με τη συμμετοχή σας στα εβδομαδιαία μαθήματα Meditation Α’ έτος (με έκπτωση 15%) που αποτελείται από 3 τρίμηνες ενότητες. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Για τη συμμετοχή σας παρέχουμε  Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας χρόνο. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση.

Δάσκαλοι

Η Swami Nirvikalpa (Όλγα Αλεξίου) είναι Yogic life and Meditation Coach, trained in Satyananda Yoga System, certified as “Master of Yoga” from Yoga Alliance, Public Speaker. Το 1982, γνώρισε τον διδάσκαλο της, Swami Satyananda Saraswati και έκτοτε ακολουθεί τη διδασκαλία του. Έζησε για δεκατρία χρόνια σε άσραμ όπου ασκήθηκε εντατικά με το σώμα και το νου, σύμϕωνα με τις αρχές του γιογκικού τρόπου ζωής. Έλαβε τη βασική της εκπαίδευση, στο Σατυανάντασραμ Ελλάδας, με την καθοδήγηση της Ατσάρυα Swami Sivamurti και μαθήτευσε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Bihar School of Yoga, India (BSY) με την καθοδήγηση του δασκάλου της, συνεχιστή της παράδοσης Satyananda, Swami Niranjanananda. Διετέλεσε πρόεδρος και συμμετείχε στην ίδρυση του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδος. Δίνει δημόσιες διαλέξεις και μιλά στα ΜΜΕ. Καθοδηγεί σεμινάρια σε ομίλους, εταιρείες, γιατρούς και εκπαιδευτικούς. Εκπαιδεύει δασκάλους γιόγκα, διδάσκοντας τους πως να “χτίσουν” την πρακτική τους στον διαλογισμό. Τριάντα πέντε χρόνια τώρα συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι. Σκοπός της διδασκαλίας της είναι να καθοδηγήσει και να στηρίξει τους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στο σύστημα της γιόγκα και του διαλογισμού και να τους δείξει τον τρόπο να εφαρμόσουν τις πρακτικές στην καθημερινότητά τους.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους. Για τους δάσκαλους yoga η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

 

6-7 Φεβρουαρίου & 5-6 Ιουνίου 2021
Ayama – Yoga House
Σάββατο 13.00 – 19.00 & Κυριακή 10.00 – 15.00

Δυνατότητα παρακολούθησης και ONLINE σε πραγματικό χρόνο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 ώρες για κάθε σεμινάριο + 2 ώρες γραπτές εργασίες
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 120€ για κάθε σεμινάριο. Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ

Παρέχουμε 10% επιπλέον έκπτωση: Σε όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Ayama – Yoga House.

Δείτε όλα τα σεμινάρια που αφορούν την Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού και εξόφληση το αργότερο την ήμερα του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 19.30 ή mail: info@yogahouse.gr

 

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Κράτησης Σεμιναρίων
Επιλέξτε τρόπο παρακολούθησης *

Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.

Όροι & Προϋποθέσεις *
Sending

Pin It on Pinterest