4 – 5 Νοεμβρίου
Yoga House
Σάββατο 13.00 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.00

Η Κουνταλίνι Γιόγκα, όπως μεταδόθηκε από το Yogi Bhajan

H κουνταλίνι γιόγκα είναι μέρος της παράδοσης των Raj Yogis που κατοικούσαν σε συγκεκριμένες περιοχές των Ιμαλαίων και ασκούνταν σε κλειστούς κύκλους αφοσιωμένων μαθητών και δασκάλων. Ο Yogi Bhajan, master της κουνταλίνι γιόγκα, άνοιξε τη διδασκαλία της για το ευρύτερο κοινό, το 1969 στις ΗΠΑ και δημιούργησε το KRI (Kundalini Research Institute) για την εκπαίδευση και πιστοποίηση δασκάλων όπως και για την προάσπιση της γνησιότητας της διδασκαλίας. Οι τεχνικές της kundalini yoga απευθύνονται στην τριαδική υπόσταση του ανθρώπου (σώμα, νου, πνεύμα) και αποτελούν ένα σύγχρονο και προσιτό σύστημα προσωπικής βελτίωσης και μεταμόρφωσης που εφαρμόζεται με ασφάλεια, λειτουργεί με ακρίβεια και προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει ουσιαστικά τη σχέση του με τον εαυτό του, με τους άλλους, τη φύση και την ύπαρξη. Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με τη φύση της Κουνταλίνι Γιόγκα και τη διαφοροποίησή της από τις υπόλοιπες τεχνικές καθώς και τις θεμελιώδεις αρχές της λειτουργίας της ως επιστήμη για τον άνθρωπο. Το σεμινάριο απευθύνεται σε δασκάλους yoga και αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών RYS-300, την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στα επόμενα 4 χρόνια. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση.

Διδακτική Ύλη

  • – Το πέρασμα στην εποχή του Υδροχόου και η αναγκαιότητα για την ανάπτυξη του Αυτό-αισθητηριακού συστήματος του ανθρώπου
  • – Οι ρίζες της Κουνταλίνι Γιόγκα/teachers’ golden chain
  • – Η άσκηση (ασάνες, κρίγιας & υπερβατική τεχνολογία)
  • – Η τεχνολογία της Πραναγιάμα/βασικές τεχνικές
  • – Διαλογισμός (είδη & τρόποι) και η επιστήμη της χρήσης του ήχου (Naad Yoga και Shabad Guru)
  • – Sadhana ως ο ακρογωνιαίος λίθος της προσωπικής ανάπτυξης
  • – Βασικές αρχές της Φιλοσοφίας και Ανθρωπολογίας στην Κουνταλίνι Γιόγκα
  • – Ενεργειακή Ανατομία/10 Bodies
  • – Συχνές ερωτήσεις για την πρακτική της Κουνταλίνι Γιόγκα

Δάσκαλοι

Η Amar Dev Kaur Μαρίνα Κτίστη είναι η μοναδική άμεση μαθήτρια του Yogi Bhajan στον Ελλαδικό χώρο και Lead Εκπαιδεύτρια Δασκάλων της Κουνταλίνι Γιόγκα. Είναι επίσης θεραπεύτρια, ηθοποιός και δημιουργός του Spiritual Fitness.Το 2008, στο Ευρωπαϊκό Kundalini Yoga Festival, www.3ho-kundalini-yoga.eu τιμήθηκε από την Διεθνή Ένωση Δασκάλων της Κουνταλίνι Γιόγκα (ΙΚΥΤΑ www.ikyta.org ) με το «ΙΚΥΤΑ TEACHER RECOGNITION» για την προσφορά της στη διάδοση της Κουνταλίνι Γιόγκα στην Ελλάδα και τη διατήρηση της ακεραιότητας της διδασκαλίας. Διδάσκει θεματικά workshops Γιόγκα και διαλογισμού για όλα τα επίπεδα όπως και retreats στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό προγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή αλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το σεμινάριο «Kundalini Yoga: Επιστήμη & Τέχνη» διεξάγεται στο Yoga House σε 1 Σαββατοκύριακο και έχει διάρκεια 12 ώρες. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 4-5 Νοεμβρίου και οι ώρες για το Σάββατο 13.00 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.00.

Κόστος συμμετοχής: 160€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
Early bird: 140€, για εγγραφές μέχρι 4 Οκτωβρίου

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Yoga Motion Vol. 1
Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.
Sending

Pin It on Pinterest

Share This