fbpx

10

[title size=”2″]Yoga – Ήχος – Διαλογισμός[/title]

Nada Yoga, σημαίνει «ένωση μέσω του ήχου». Πρόκειται για μία αρχαία πνευματική τέχνη και επιστήμη εσωτερικής μεταμόρφωσης μέσα από τον ήχο. Είναι ένα δυνατό πνευματικό μονοπάτι, που ενώνει τις θεραπευτικές αρχές της Υοga και του Ήχου σε μία αποτελεσματική πρακτική.

nada1Κατά την πρακτική της Nada Yoga συγκεντρωνόμαστε στους λεπτότερους και βαθύτερους ήχους, στρεφόμενοι από το εξωτερικό προς το εσωτερικό πεδίο, κατευθύνοντας την επίγνωση προς τους εσωτερικούς ήχους, ενώ συγχρόνως επιτρέπουμε στο νου μας να περάσει απαλά, σε μία χαλαρή κατάσταση συγκέντρωσης και εστίασης. Η Nada Yoga είναι μία πολύ ευχάριστη και εύκολη  ωστόσο πολύ ισχυρή μορφή διαλογισμού.

Καθώς διαλογιζόμαστε, ολόκληρη η ύπαρξή μας, κάθε κύτταρο, άτομο και κομμάτι μας, εξαγνίζεται και εξισορροπείται με την επίδραση των ήχων στους οποίους εστιαζόμαστε. Όπως  τεκμηριώνεται από τις σύγχρονες επιστημονικές έρευνες ,οι ηχητικές δονήσεις επιδρούν δραστικά στην ανθρώπινη ψυχοφυσιολογία. Μέσω της αρχής του συντονισμού, ο ήχος δρα θεραπευτικά, διεισδύοντας σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο ήχος μπορεί να επιβραδύνει και να ρυθμίσει τα εγκεφαλικά κύματα καθώς και να επηρεάσει τον οργανισμό σε κυτταρικό επίπεδο.

Σημαντικό όργανο δράσης είναι η φωνή. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι με την προφορά και απαγγελία συγκεκριμένων ήχων και φωνημάτων, το αίμα ρέει σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, επηρεάζοντας σημαντικά ζωτικά όργανα αλλά και τους ενδοκρινείς αδένες με τους οποίους συνδέονται. Οι  τεχνικές της Nada Yoga, επιφέρουν ευεξία, ενεργοποίηση και αρμονία, τόσο κατά τη διάρκεια των τεχνικών, όσο και στην καθημερινή ζωή.

KirtanBafiΣκοπός του εργαστηρίου είναι να βιώσει ο ασκούμενος την εμπειρία της Δύναμης του Ήχου αλλά και της επίδρασής του, σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο. Xρησιμοποιούμε τεχνικές από Hatha Yoga (Asana, Pranayama, Mudra , Banda), Kundalini Yoga, Partner Yoga, Mantra yoga, Kirtan –Chanting, Sound Meditation. Η θεματολογία μας περιλαμβάνει:

  • Η  Δύναμη του Ήχου και οι  θεραπευτικές  του ιδιότητες
  • Ανάλυση και ερμηνεία του mantra AUM και της απαγγελίας του
  • Τεχνικές προετοιμασίας για Nada Yoga
    (Asana- Pranayama – Mudra – Banda)
  • Διαλογισμός μέσω  του Ήχου – Sound Meditation
    (Φωνητικά Ισοκρατήματα στα Ενεργειακά Κέντρα )
  • Απαγγελία  Mantra (θεραπευτικές δονήσεις ) και Kirtan (τελετουργικό τραγούδι )

[title size=”2″]Ημερομηνίες & Κόστος[/title]

Ημερομηνία: 2 Νοεμβρίου 2013
Διάρκεια: 16.30 εώς 19.30
Τόπος: Yoga House
Κόστος: 30€ δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε Δασκάλους Yoga και σε μαθητές που θέλουν να εμβαθύνουν στην τέχνη του Διαλογισμού μέσω του Ήχου. Το εργαστήρι είναι  εισαγωγικό και αυτοτελές. Αμέσως μετά πρόκειται να ακολουθήσει σεμινάριο εμβάθυνσης 30 ωρών στη Nada yoga στο οποίο μελετάμε και αναλύουμε σε βάθος το κάθε Ενεργειακό Κέντρο (Chakra), τις τεχνικές της Nada yoga και τα mantras που συνδέονται με το καθένα από τα 7 Chakras χωριστά. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το σεμινάριο εμβάθυνσης στη Nada yoga εδώ.

[title size=”2″]Διδάσκει η Ελένη Κόρακα[/title]

nada3Η Ελένη Κόρακα ασχολείται με τη  Yoga από το1990. Διδάχθηκε Satyananda Yoga στην Ελλάδα και την Ινδία. Έχει σπουδάσει στην Ελληνική Ακαδημία Yoga «Λωτός» και στη διεθνή σχολή «Heliodorus Yoga» με την οποία συνεργάζεται σήμερα διδάσκοντας Nada Yoga. Έχει  ειδικευτεί, στη Hatha και Nada Yoga,  στη Yoga για παιδιά και εφήβους στο διεθνή οργανισμό Rainbow Kids Yoga, καθώς και στην προγεννητική και περιγεννητική Yoga στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο  Birthlight  με έδρα το Cambridge. Εξασκείται  και εμβαθύνει επίσης στις τεχνικές Raja, Kriya και Kundalini Yoga. Eίναι μέλος του διεθνή οργανισμού Yoga Alliance. Είναι κάτοχος δεύτερου βαθμού Usui Reiki.
Παράλληλα έχει σπουδάσει Μουσική  (Πιάνο, Κρουστά, Ανώτερα Θεωρητικά ,Μουσικοκινητική Αγωγή-σύστημα C.Orff).Έχει παρακολουθήσει βασική εκπαίδευση στη Μουσικοθεραπεία και έχει εργαστεί επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με άτομα με ειδικές ανάγκες. Ακόμα, έχει παρακολουθήσει ποικιλία σεμιναρίων και μαθημάτων χορού, κινητικού αυτοσχεδιασμού, θεατρικής έκφρασης, κρουστών, φωνητικής. Έχει επίσης συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές ομάδες Μουσικής, Χορού και Θεάτρου. Σήμερα  διδάσκει  Nada και Hatha Yoga καθώς και Yoga για παιδιά και εγκύους. Επίσης διδάσκει πιάνο, Μουσική και Μουσικοκινητική Αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1998.

Μπορείτε να δηλώστε συμμέτοχη μέσα από τη παρακάτω φόρμα.
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας:
Γραμματεία: 210 3450020 από 5μμ έως 9μμ ή αφήστε μήνυμα στο τηλεφωνητή.
Έκτακτα στο 6977612222.
Email: info@yogahouse.gr

Προϋποθεση για τη συμμέτοχη σας είναι η εξόφληση της εγγραφής τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής. Μπορείτε να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στους παρακάτω λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ: 07073751070

IBAN: GR 5201100700000007073751070
ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5130060311306
Θυμηθείτε να συμπληρώσετε το όνομα σας με την κατάθεση!
[si-contact-form form=’3′]

[sharing tagline=”Διαλέξτε πως θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας!” title=”Title To Share” link=”http://google.com” description=”A small description of the page” backgroundcolor=””][/sharing]

Pin It on Pinterest