fbpx

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 9 Μαρτίου, διοργανώνουμε στον χώρο του Yoga House (Δρυόπων 20, Α. Πετράλωνα) μια Ανθρώπινη Ημέρα και ένα Μαραθώνιο του Χαιρετισμού στον Ήλιο αφιερωμένα στους άστεγους της πόλης μας, σε συνεργασία με το περιοδικό του δρόμου «σχεδία» & την Κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

sxediaΠοιά είναι η “σχεδία”;
Το περιοδικό δρόμου “σχεδία” που πωλείται από άστεγους και άνεργους, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η “σχεδία”, όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή. Είναι μια ουσιαστική παρέμβαση στη ζωή κάποιων ανθρώπων. Είναι ένας τρόπος να εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ έστω έσοδο την ημέρα.

afisa_o allos anthropos (1)Τι είναι ο “Ο Άλλος Άνθρωπος”;
Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές. Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό. Η ιδέα της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να γίνουν και άλλες παρόμοιες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες. Δεν κάνουμε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη. Μαγειρεύουμε ζωντανά, τρώμε όλοι μαζί και ζούμε όλοι μαζί! Ένα γεύμα με συνανθρώπους μας στο δρόμο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
11.00 – 12.00:
Ομιλίες και συζήτηση με άτομα που ασχολούνται υποστηρίζοντας αστέγους, με σκοπό την ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιου τύπου δράσεις. Γιατί το κάνουν, τί κάνουν και πώς το κάνουν, τι έχουν ανάγκη κ.α.

surya-marathon12.00 – 13.30:
Surya Namaskar Marathon
– Μαραθώνιος του Χαιρετισμού στον Ήλιο!
Εθελοντές “yogis” κάνουν για 45 λεπτά όσους Χαιρετισμούς μπορούν, από τους οποίους κερδίζουν χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα προσφερθούν στους παραπάνω οργανισμούς υποστήριξης των αστέγων. Πώς θα γίνει αυτό; Οι φίλοι και “σπόνσορες” των εθελοντών “χρηματοδοτουν” καθε Χαιρετισμό του΄Ηλιου που εκτελούν. Αν για παράδειγμα είστε εθελοντής κι ένας φίλος σας συμφωνήσει να σας “χρηματοδοτήσει” με 0,50 ευρώ για κάθε Χαιρετισμό και κάνετε 20 μέσα στο χρόνο των 45 λεπτών, κερδίζετε 10 ευρώ για τους αστέγους! Στο Μαραθώνιο του Χαιρετισμού στον Ήλιο πρόκειται να συμμετέχει και μια ομάδα “yogis” από την Κρήτη την ίδια μερα. Η πρόθεση μας είναι να καθίερωσουμε την “Ανθρώπινη μέρα” και το Μαραθώνιο του Χαιρετισμού στον Ήλιο κάθε χρόνο, καλώντας να συμμετέχουν σε αυτή την εκδήλωση όσοι περισσότεροι “yogis” από όλη την Ελλάδα, που στόχο θα έχει κάθε φόρα την κοινωνικη προσφορά με κάθε διαθέσιμο τρόπο.

o-allos213.30 – 15.00:
Συμμέτοχη στην Κοινωνική Κουζίνα.
Για να ξέρουμε γιατί συμμετέχουμε και τι κάνουμε στην πράξη.
Στη Δρυόπων 20, Ανω Πετραλωνα, ο ιδιοκτήτης του κτιρίου μας παραχώρησε τον πρώτο όροφο του κτιρίου για να φιλοξενήσουμε όσους παρευρεθούν στο γεύμα που θα προετοιμασουμε εκείνη την ημέρα μαζι με τον “Άλλο Άνθρωπο”.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε;

  • Λάβε μέρος στον Μαραθώνιο Χαιρετισμού στον Ήλιο.
  • Γίνε εθελοντής ή σπόνσορας στον συγκεκριμένο μαραθώνιο.
  • Φέρε ρούχα, κουβέρτες και τρόφιμα που διατηρούνται, για τους αστέγους και την Κοινωνική Κουζίνα. Συγκεκριμένα υπάρχει έλλειψη σε είδη για μικρά παιδιά και βρέφη (Pampers, ρούχα, παιδικές τροφές κτλ.).
  • Βοήθησε όπου χρειαστεί στις προετοιμασίες, κατά την διάρκεια και μετά από την εκδήλωση.
  • Μαγείρεψε εθελοντικά στην Κοινωνική Κουζίνα.

Παρακαλούμε θέρμα επικοινωνήστε εγκαίρως για περισσότερες λεπτομέρειες και για να δηλώσετε την συμμετοχή σας ώστε να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο όλη την ημέρα. Μπορείτε να στείλετε mail στο yogahouse.team@yahoo.gr ή στο valgr2001@yahoo.fr . Όπως λέει και μια διαφήμιση «Μαζί μπορούμε!» Εσείς τι λέτε; Μην ξεχνάτε ότι εσείς είστε που θα κάνετε την διαφορά!

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την ανταπόκριση!

Namaste!

[sharing tagline=”Διαλέξτε πως θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας!” title=”Title To Share” link=” https://www.yogahouse.gr/2014/02/human-day/” description=”A small description of the page” backgroundcolor=””][/sharing]

Pin It on Pinterest