Έναρξη: 23 Φεβρουαρίου. Διάρκεια 108 ώρες (9 ενότητες).
Yoga House
Σάββατο 13.15 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.15

 

Η δια βίου μάθηση, είναι το κύριο χαρακτηριστικό και το σημαντικότερο 

πλεονέκτημα για όλους τους σπουδαίους/ες δάσκαλους/ες.

 

Ο γνωστός Ινδολόγος Georg Feuerstein αναφέρει στο έργο του “The Lost Teachings of Yoga  ότι η πρακτική της yoga είναι ένα ζωντανό πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες πέντε χιλιετίες, τουλάχιστον. Σήμερα συνεχίζει να εξελίσσεται όλο και περισσότερο μέσα από την μελέτη των αρχαίων κειμένων σχετικά με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της και παράλληλα μέσα από την έρευνα της σύγχρονης επιστήμης σχετικά με την εμβιομηχανική του σώματος, του μυαλού και την επίδραση της yoga στον σύγχρονο άνθρωπο.

Το «108 Advanced Learning & Teaching» είναι η «σπονδυλική στήλη» της Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga RYS-300 και έρχεται να εμπλουτίσει τη γνώση που έχετε ήδη αποκτήσει σε μια Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga. Η εκπαιδευτική ύλη είναι προσεκτικά επιλεγμένη ώστε να προσφέρει μια βαθύτερη γνώση σε θεωρητικό, πρακτικό & ενεργειακό επίπεδο.

Μια εκπαίδευση που σας παρέχει περισσότερα εργαλεία & τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην διδασκαλία σας, ώστε να δημιουργείτε πρακτικές με έμπνευση και επίγνωση. Η διδακτική ύλη εστιάζει σε ένα ευρύ φάσμα από την μεθοδολογία διδασκαλίας (Αρχάριοι, Μικτές τάξεις, Sequencing, Assisting κλπ.), έως και την μελέτη της ενεργειακή προσέγγισης (Koshas, Vayus, Tridoshas, Chakras, κλπ.)

Παράλληλα, εμβαθύνουμε σε παραδοσιακές  διδασκαλίες (Yoga Makaranda, Vinyasa Krama) αλλά και σε σύγχρονες μελέτες και προσεγγίσεις (Sahaja Free Flow, Shakti ConectionChakra Vinyasa, κλπ.), που σας βοηθούν να εξελίξετε την ατομική σας πρακτική, την διδακτική σας ικανότητα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων και να διευρύνετε τις δεξιότητες σας.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της πρακτικής καθώς επίσης τον τρόπο να μεταφέρετε το πραγματικό νόημα της yoga στη διδασκαλία σας. Μαθαίνετε πως να διδάσκετε αποτελεσματικά κάθε τάξη, αναπτύσσοντας επιδέξιες λεκτικές οδηγίες, πως να αναγνωρίζετε τις ανάγκες κάθε μαθητή και πως να προσαρμόζετε την διδασκαλία σας σε διαφορετικές συνθήκες με ξεχωριστό τρόπο. Ανακαλύπτετε πως μπορείτε να συνδυάσετε και να ενσωματώσετε, την ενεργειακή ποιότητα στην πρακτική εξάσκηση μέσα από μια απτή και αποτελεσματική προσέγγιση. Το αποτέλεσμα θα είναι η διδασκαλία σας να ξεπεράσει την επιφάνεια και να αγγίζει τους ασκούμενους σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Διαβάστε εδώ, Γιατί είναι συμβολικό το 108;

Διδακτική Ύλη

Το πρόγραμμα αποτελείται από εννέα (9) ενότητες και 8 ώρες για διπλωματικές εργασίες. Κάθε σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ανεξάρτητα από το συνολικό πρόγραμμα, χωρίς άλλη δέσμευση κι όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν σαν Continuing Education (YACEP) για την Yoga Alliance ©.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να διδαχθείτε τα παρακάτω:

 • Prana Anatomy: Koshas, Vayus, Chakras, Gunas, Tridoshas. Μαθαίνετε περισσότερα για την ενεργειακή ανατομία και κάνετε ένα βήμα πέρα από το σωματικό επίπεδο. Αναβαθμίζετε την προσωπική σας πρακτική αλλά και τη διδασκαλία σας με βαθύτερο νόημα & ανώτερους στόχους.
 • Adaptive Teaching: Αρχάριοι, Multi-level τάξεις & One to One. Μαθαίνετε πως να εστιάζετε, να προσαρμόζετε τη διδασκαλία σας και να δημιουργείτε στοχευμένα προγράμματα διδασκαλίας για τάξεις αρχαρίων, για μικτές τάξεις όλων των επίπεδων και για ιδιαίτερες συνεδρίες (one to one).
 • Art of Sequencing: Μαθαίνετε να δημιουργείτε διαφορετικές δομές μαθημάτων καθώς και σειρές από asanas που στοχεύουν στην ενεργειακή ροή και την σωματική ασφάλεια του ασκούμενου.
 • Assisting & Adjusting: Μαθαίνετε Βοήθειες & Προσαρμογές για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων με την Τέχνη του Αγγίγματος και τη χρήση των βοηθημάτων (props). Συμπεριλαμβάνεται ειδικό εγχειρίδιο με φωτογραφίες βήμα προς βήμα για 62 διαφορετικές asanas.
 • Yoga Makaranda: Ανιχνεύουμε την παραδοσιακή διδασκαλία της Yoga μέσα από τις διδαχές του Krishnamacharya που αναβίωσε την πρακτική της Hatha yoga και δημιούργησε τα θεμέλια για τα περισσότερα από τα σύγχρονα συστήματα yoga που είναι διαδεδομένα σήμερα στον Δυτικό πολιτισμό.
 • Vinyasa Krama: Οι βασικές αρχές της Vinyasa Krama μέσα από την προσέγγιση του Srivatsa Ramaswami, άμεσου μαθητή του Krishnamacharya. Vinyasa ορίζεται η σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση και Krama ορίζεται η διαδικασία, βήμα προς βήμα, μέχρι να φτάσουμε σε κάποιο στόχο στην πρακτική μας.
 • Chakra Vinyasa & Mudras: Ενεργοποιήστε τα chakras  και ανακαλύψτε το ξύπνημα της kundalini μέσα από την ροή της κίνησης. Ενσωματώστε τα mudras, τα bhandas και τα mantras στην πρακτική σας.
 • Sahaja Free Flow: Η ελεύθερη αυθόρμητη κίνηση και πώς να την εντάξετε στην πρακτική σας. Απελευθερώστε το συναίσθημα και δώστε στην πρακτική σας μία θεραπευτική χροιά για την ψυχή.
 • Shakti Connection: Ανακαλύψτε την γυναικεία φύση και ενέργεια. Μαθαίνετε πώς να διαμορφώνετε πρακτικές που να ενδυναμώνουν και να λειτουργούν θεραπευτικά για όλες τις φάσεις της εξέλιξης της γυναίκας από την εμμηνόρροια ως την  εμμηνόπαυση και μετά από αυτή.

Master Class: Όλες οι ενότητες περιλαμβάνουν τουλάχιστον δυο master class με θεωρητική ανάλυση και πρακτική εμβάθυνση σε προχωρημένες τεχνικές Pranayama σε συνδυασμό με Mudras και Bandhas, ώστε να εμπλουτίζετε την γνώση και την εμπειρία σας.

Δάσκαλοι

 • Ο Χρήστος Χαρικιόπουλος είναι Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Έχει ιδρύσει το Yoga House studio από το 2006 και διδάσκει Hatha yoga, Flow, Restorative, Sampoorna yoga. Είναι επίσης, εγγεγραμμένο μέλος της Yoga Alliance © (USA), μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας και Lead Trainer στα προγράμματα Βασικής (RYS 200) & Ανώτερης (RYS 300) Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga που διεξάγονται στο Yoga House.
 • H Κατερίνα Σπυροπούλου, είναι δασκάλα yoga RYT-500 και δασκάλα χορού, διδάσκει Hatha Yoga, Prana Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει την Βασική (RYS 200) και Ανώτερη (RYS 300) Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, καθώς και τρία μετεκπαιδευτικά, Embodyment of the Flow , Yoga Trans Dance και Embodying Shakti  με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο.

Κατερίνα Σπυροπούλου E-RYT 200

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι το απαραίτητο πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga 200 ωρών σε σχόλες αναγνωρισμένου κύρους τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Advanced Learning & Teaching 108» πραγματοποιείται σε 5 Σαββατοκύριακα στο χώρο του Yoga House και σε δυο yoga retreats εκτός Αθήνας. Διαρκεί περίπου πέντε (5) μήνες και περιλαμβάνει 108 ώρες εκπαίδευσης & διπλωματικών εργασιών. Κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές και μπορείτε να το παρακολουθήσετε κι ανεξάρτητα από το συνολικό πρόγραμμα, χωρίς άλλη δέσμευση. Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες είναι:

 • 23 -24 Φεβρουαρίου (Yoga House): Prana Anatomy (12 ώρες)
 • 9-10 Μαρτίου (Yoga House): Adaptive Teaching (10 ώρες)
 • 30-31 Μαρτίου (Yoga House): Art of Sequencing (12 ώρες)
 • 20-21 Απριλίου (Yoga House): Assisting & Adjusting (12 ώρες)
 • 10-11-12 Μαΐου (Yoga Training retreat):
  The Foundations of Modern Hatha Yoga
  Yoga Makaranda (10 ώρες) & Vinyasa Krama (10 ώρες)
 • 1-2 Ιουνίου (Yoga House): Chakra Vinyasa & Mudras (10 ώρες)
 • 15-16-17 Ιουνίου (Yoga Training retreat):
  Women’s Circle
  Sahaja Free Flow (12 ώρες) & Shakti Connection (12 ώρες)

Τα yoga training retreats πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Camping Pefki που βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια (παραλία Πευκί). Στο κόστος των σεμιναρίων συμπεριλαμβάνεται διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο, πρωινό & ημιδιατροφή.

Διάρκεια: 100 ώρες, επιπλέον συμπεριλαμβάνει και 8 ώρες εργασίες.
Ώρες:
 Σάββατο 13.15 – 20.30, & Κυριακή 9.00 – 15.15
Για τα yoga retreats το ωράριο θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες του σεμιναρίου.

Επένδυση:
Α) Για τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Yoga House το κόστος είναι 110€ για κάθε ενότητα.
Β) Για το Yoga Training retreat “The Foundations of Modern Hatha Yoga” το κόστος είναι 270€
(συμπεριλαμβάνει δυο (2) διανυκτερεύσεις, πρωινό & ημιδιατροφή).
Γ) Για το Yoga Training retreat Women’s Circleτο κόστος είναι 330€,
(συμπεριλαμβάνει τρεις (3) διανυκτερεύσεις, πρωινό & ημιδιατροφή).
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Παρέχουμε 10% έκπτωση:
Α) Αν έχετε παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Yoga House
Β) Αν είστε απόφοιτοι άλλης σχολής και παρακολουθήσετε και τις 9 ενότητες συνολικά.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα, όμως για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη:
Α) Προκαταβολή 35% του συνολικού ποσού και εξόφληση σε 4 μηνιαίες δόσεις, για τη συνολική παρακολούθηση.
Β) Για τη μεμονωμένη παρακολούθηση, προκαταβολή 50% και η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 15.30 έως 19.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

108 Advanced Learning & Teaching
Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.
Sending

Pin It on Pinterest