Η Sampoorna yoga είναι ο καρπός της ακούραστης επιδίωξης του Yogi Hari για την τελειότητα στην πρακτική και τη διδασκαλία του. Είναι η γιόγκα της πληρότητας που ενσωματώνει με σοφό τρόπο την Hatha, Raja, Karma, Bhakti, Jnana και Nada yoga για να εξαγνίσει και να εναρμονίσει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης προσωπικότητας, έτσι ώστε το φως της ψυχής να λάμπει σε όλο το θεϊκό μεγαλείο της. Η σειρά των ασανας (στάσεις σώματος) κατά τη διάρκεια της πρακτικής στη Sampoorna yoga είναι βασισμένη στο σύστημα της Sivananda yoga αλλά o Yogi Hari επέλεξε να το εξελίξει με ένα πιο δυναμικό τρόπο όπου η πρακτική αποκτά έντονο ρυθμό και ροή, διατηρώντας ωστόσο την ίδια ακολουθία στις ασανες. Σύμφωνα με τη διδασκαλία του, η πρόθεση της γιόγκα είναι η μείωση του ταμασικού στοιχείου (νωθρότητα) στο σώμα και το νου.

sampoorna-33

Η προσέγγισή αυτού του συστήματος είναι βαθιά, απλή, πρακτική και βοηθά ανθρώπους από κάθε υπόβαθρο να ζήσουν μια πιο πλούσια, πιο ευτυχισμένη ζωή που βασίζεται στις διαχρονικές αξίες της γιόγκα. Η βασική διδασκαλία είναι ότι η υγεία, η ειρήνη και η χαρά είναι ήδη μέσα μας. Είναι αναφαίρετα δικαιώματα μας. Η Sampoorna γιόγκα μπορεί να μας βοηθήσει να τα αποκαλύψουμε με μια διαδικασία βήμα προς βήμα στην οποία το άτομο καταλήγει να αναγνωρίσει την θεϊκή του υπόσταση.

Τι να περιμένετε σε ένα μάθημα της Sampoorna yoga

 • Μάντρας – Satsang
  Ξεκινάμε συνήθως με το μάντρα ΟΜ για να εστιάσουμε το νου στο παρόν και να συντονίσουμε την προσωπική μας ενέργεια με την κοσμική ενέργεια. Σάτσανγκ σημάνει «συντροφιά με την αλήθεια» και συχνά αναζητούμε την έννοια της Αλήθειας στη φιλοσοφία της γιόγκα.
 • Pranayama – Τεχνικές αναπνοών.
  Σε κάθε μάθημα καλλιεργούμε την επίγνωση στην αναπνοή με τεχνικές για αρχάριους & προχωρημένους
 • Asanas – Στάσεις του σώματος
  Ακολουθούμε τη σειρά της Sivananda yoga, αλλά με έντονο ρυθμό και ροή. Όλες οι στάσεις προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο του κάθε ασκούμενου.
 • Διαλογισμός
  Αρκετές φόρες στη διάρκεια της πρακτικής εξασκούμαστε στη σιωπή του νου με το διαλογισμό Mauna ή άλλες τεχνικές διαλογισμού.

Η Sampoorna Yoga βοηθά κάποιον να ξεπεράσει τα κατώτερα συναισθήματα του, έτσι ώστε να μην εμπλέκεται σε αυτά. Για το σκοπό αυτό, μέσα από τη διδασκαλία της καλλιεργεί τη συναισθηματική πλευρά μας που εκφράζει την αγάπη, τη συμπόνια, την ευγένεια, τη γλυκύτητα, τη συγχώρεση και την ανεκτικότητα.

what-is-sampoorna

Pin It on Pinterest