6 – 13 Αυγούστου
Τζουμέρκα Δασικό χωριό ΚΕΔΡΟΣ.

Εναλλακτικές διακοπές και Γιόγκα στο βουνό. Δημιουργήσαμε αυτή την πρόταση για όσους αγαπούν το βουνό.

Στο δασικό χωριό Κέδρος με θέα τις κορυφές των Τζουμέρκων συνδυάζουμε την πρακτική μας εξάσκηση σε ένα περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς και ενέργειας, βιώνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία. Τέτοιες εμπειρίες συχνά χρησιμεύουν σαν «άγκυρες», σημεία αναφοράς, που μας βοηθούν να ξαναβρίσκουμε ενεργεία όταν νοιώθουμε τις εντάσεις να μας  εξαντλούν.

Η διαμονή:
Το δασικό χωριό ΚΕΔΡΟΣ είναι ένας τουριστικός οικισμός από 20 ξύλινα σπίτια, που εκτείνεται σε μία καταπράσινη έκταση 45 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 920μ., κοντά στο χωριό Καταρράκτης, στα Τζουμέρκα. Όλα τα σπίτια είναι πλήρως εξοπλισμένα και αυτάρκη, με κεντρική θέρμανση, τζάκι, άνετους και ευχάριστους χώρους, μπάνιο και δική τους κουζίνα.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο έχουν την επιλογή να μοιραστούν ένα σπίτι 3 δωματίων ανά 4 άτομα το οποίο διαθέτει 2 μονά κρεβάτια, 1 διπλό κρεβάτι, και 1 ακόμα διπλό καναπέ/κρεβάτι. Και η άλλη επιλογή είναι ο ορειβατικός κοιτώνας που διαθέτει 2 μπάνια και 2 W.C. Συνολικά υπάρχουν 10 διαθέσιμες θέσεις στον κοιτώνα και 1 ή 2 σπιτάκια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα το κάθε ένα .

Η διατροφή:
Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της Ηπείρου και ένα χορτοφαγικό γεύμα στο εστιατόριο του δασικού χωριού περιλαμβάνεται στη τιμή του σεμιναρίου. Αν δεν επιθυμείτε να ακολουθήσετε χορτοφαγική διατροφή και προτιμάτε κάτι άλλο για γεύμα μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή κατόπιν συνεννόησης.

Το πρόγραμμα μας:
Η μέρα μας ξεκινάει με πρωινό μάθημα γιόγκα που περιλαμβάνει διαλογισμό ή αλλιώς «ήσυχο κάθισμα».
Το πρωί είναι ιδανικότερη ώρα για διαλογισμό γιατί ο νους είναι φρέσκος χωρίς τις σκέψεις και τα ερεθίσματα που συγκεντρώνει στη διάρκεια της ημέρας. Στη συνεχεία ακολουθούν αναπνευστικές ασκήσεις για να ξυπνήσουμε την ζωτική ενεργεία (prana) μέσα μας και πρακτική εξάσκηση στις στάσεις του σώματος (asanas) για να ενισχύσουμε την ελεύθερη ροή της ζωτικής ενέργειας μέσα στο σώμα μας. Το απογευματινό μάθημα έχει αρκετές επιλογές και μπορεί να περιλαμβάνει ήπιας μορφής πρακτική εξάσκηση γιόγκα με έμφαση να απελευθερώσουμε την ένταση από το σώμα και το νου, εξάσκηση στο διαλογισμό ή σε τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης.

Σημείωση: Το πρόγραμμα μας δεν είναι υποχρεωτικό για τους συμμετέχοντες. Η ελευθερία κινήσεων και επιλογών και ο σεβασμός των προσωπικών αναγκών την κάθε στιγμή είναι βασική αρχή της γιόγκα και του σεμιναρίου.

Και φυσικά θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάρκεια της ημέρας  για τις παρακάτω δραστηριότητες που έχουμε ετοιμάσει για τους συμμετέχοντες και συμπεριλαμβάνονται στο κόστος του σεμιναρίου. Το πρόγραμμα μας απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας, είτε ξεκινάτε τώρα για πρώτη φορά είτε έχετε ήδη προηγούμενη εμπειρία στη Γιόγκα.

Άλλες δραστηριότητες:
Πεζοπορίες και ξενάγηση στα παραδοσιακά βλαχοχώρια Συρράκο, Καλαρρύτες, Ματσούκι.

Επισκέψεις:
Στις Μονές Κηπίνας και Βυλίζας, στο Σπήλαιο Ανεμότρυπα Πραμάντων, στο Γεφύρι της Πλάκας, στον Καταρράκτη Τζουμέρκων

Δραστηριότητες με έξτρα χρέωση:

  • α) Κατάβαση με φουσκωτό (rafting) στο ποταμό Άραχθο
  • β) Ιππασία στην φάρμα ΙΠΠΟΣΤΡΟΥΘ, στα Κατσανοχώρια

Την οργάνωση του προγράμματος και τα μαθήματα Γιόγκα καθοδηγεί ο Χρήστος Χαρικιόπουλος πιστοποιημένος δάσκαλος γιόγκα από τη Yoga Alliance.

Το κόστος συμμετοχής για το σεμινάριο είναι 570€ , με την προϋπόθεση ότι είναι 4 άτομα που μοιράζονται το κάθε σπίτι  και 430€ αν επιλέξετε διαμονή στον ορειβατικό κοιτώνα χωρίς προϋποθέσεις. Στην τιμή του σεμιναρίου περιλαμβάνονται όλα τα παραπάνω.

Δεν περιλαμβάνεται η μετακίνηση και οι δραστηριότητες που αναφέρονται με έξτρα χρέωση. Αν κάποιος από τους συμμετέχοντες διαθέτει χώρο στο αυτοκίνητο του μπορεί να ενημερώσει εγκαίρως και να μοιραστεί τη διαδρομή και τα έξοδα του ταξιδιού με άλλους ενδιαφερομένους. Για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας χρειάζεται προκαταβολή 300€  μέχρι τις 17 Ιουλίου!

Για την καταβολή της προκαταβολής επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 3450020 ή 6977612222 για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα των θέσεων και κατόπιν κάνετε κατάθεση με το ονοματεπώνυμο σας στον εξής τραπεζικό λογαριασμό: EUROBANK  00260218810200765201 και μας ενημερώνετε για τη συναλλαγή.

Για όλα τα σεμινάρια προγραμματίστε τη συμμετοχή σας εγκαίρως, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Pin It on Pinterest