Τι είναι το Κοιλιακό Μασάζ;

Το Κοιλιακό Μασάζ είναι μία μη επεμβατική, εξωτερική τεχνική μασάζ, που οδηγεί τα εσωτερικά όργανα στη σωστή τους ανατομική θέση, εξασφαλίζοντας υγεία και ευεξία.

Βασίζεται σε αρχαίες θεραπευτικές τεχνικές των Μάγια. Η τεχνική αυτή διευκολύνει τη ροή της ενέργειας και των υγρών του κυκλοφορικού, λεμφαγγειακού και νευρικού συστήματος, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων.

Το Κοιλιακό Μασάζ βελτιώνει τη λειτουργικότητα των οργάνων ελευθερώνοντας από την κοιλιακή χώρα τη φυσική και συναισθηματική συμφόρηση.

Το μασάζ αυτό είναι αποτελεσματικό τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες.

Συνιστάται το Κοιλιακό Μασάζ σε όλες τις γυναίκες;

Σχεδόν όλες οι γυναίκες, ακόμα και αυτές που έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή μπορούν να ωφεληθούν από το Κοιλιακό Μασάζ, επειδή βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και μειώνεται ο σχηματισμός ουλώδους ιστού.

Τι περιλαμβάνει μία θεραπεία;

– Αναλυτικό προσωπικό και ιατρικό ιστορικό

– Οδηγίες για την ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  που μπορεί να εφαρμόσει ο καθένας μόνος του στο σπίτι, για να ενισχύσει τα αποτελέσματα της θεραπείας που παρέχεται από τον εξειδικευμένο θεραπευτή

– Κοιλιακό Μασάζ

– Επιπλέον ενισχυτικές τεχνικές ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του ασθενούς (π.χ. shiatsu, βελονισμό, ενεργειακή θεραπεία)

– Θεραπείες με βότανα και άλλα φυσικά προϊόντα

– Επαναλαμβανόμενη θεραπεία ανάλογα με τα αποτελέσματα και τους ατομικούς στόχους

Πόσο σύντομα εμφανίζεται βελτίωση;

Ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος, μπορεί να χρειαστούν από μία μόλις συνεδρία έως και μερικοί μήνες για να επανέλθει η μήτρα στη σωστή της θέση. Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 3 συνεδρίες.

Οι γυναίκες συνήθως αναφέρουν ταχεία ανακούφιση από τα συμπτώματα και αίσθημα ευεξίας, όταν η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά.

Το Κοιλιακό Μασάς αντενδείκνυται στις ακόλουθες καταστάσεις:

Κατά τη διάρκεια της περιόδου

Κατά τις 6 πρώτες εβδομάδες μετά από το φυσιολογικό τοκετό ή τους 3 πρώτους μήνες μετά από καισαρική τομή

Κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης

Σε γυναίκα που χρησιμοποιεί ενδοκολπικό σπείραμα (σπιράλ) για αντισύλληψη

Αμέσως μετά από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά

Εάν ο ασθενής πάσχει από καρκίνο η ενεργό λοίμωξη στην περιοχή της λεκάνης (ή αν υπάρχει υποψία καρκίνου) ή αν ο ασθενής υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία

Σε περίπτωση γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, απαιτούνται απαλές κινήσεις/μαλάξεις

Pin It on Pinterest