Γαία Λάσκου

Η Γαία είναι μητέρα, χορεύτρια και δασκάλα του χορού της κοιλιάς, διπλωματούχος Περιγεννητικής Yoga του Birthlight UK, βοηθός μητρότητας τοκετού (birth doula) εκπαιδευμένη από το DONA International USA και Usui Reiki Ryoho Master – Teacher.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το Γενάρη του 1977. Από παιδί ασχολήθηκε με το χορό, την ενόργανη γυμναστική και το θέατρο. Βίωσε τη βαθιά σχέση με τη φύση περνώντας με την οικογένειά της διακοπές και ελεύθερο χρόνο στα ορεινά χωριά της Κορινθίας και σε περιηγήσεις σε όλον τον ελλαδικό χώρο. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ) ενώ παράλληλα παρέδιδε μαθήματα αγγλικών και γαλλικών σε παιδιά και έφηβους ως κάτοχος Proficiency of Cambridge Sorbonne I. Συμμετείχε στη θεατρική ομάδα του Ο.Π.Α. και για πέντε χρόνια έδινε παραστάσεις θεάτρου δρόμου με τη θεατρική ομάδα Buffonata.

Πήρε μαθήματα και σεμινάρια σωματικού θεάτρου (Torgeir Wethal-Odin Teatret, Tapa Sudana), κίνησης και ακροβατικών ( Κάιο Μπέλτζ), φωνητικής και παραδοσιακού τραγουδιού (Βασίλης Κονταξής, Μάρθα Φριντζήλα), κρουστών και στροβιλισμού (Νίκος Σουλιώτης), βραζιλιάνικων κρουστών (Ravi Magnifique, Βatuca, Maestro Marquino), butoh (Maria Mendez, Grigory Glazunov, Natalia Zhestovskaya – Odd Dance Theater), σαμάνικων τεχνικών για ηθοποιούς και χορευτές (Helen Fost – Temenos Theater), tai chi (Francoise Poutays), ελληνικών παραδοσιακών χορών (τριετής σχολή του Θεάτρου ελληνικών χορών «Δόρα Στράτου»), χορών hula (Ηilde Otterholt), χορού της κοιλιάς (Diana Rhea, Safak Pedur, Sadie).

Έχει μελετήσει ανθρωπολογία, ανθρωπογεωγραφία, εθνολογία και ιστορία του χορού καθώς και τις θεραπευτικές του διαστάσεις στα πλαίσια της έρευνας της για το roots belly dance, όπου η έννοια της καταγωγής, της ολότητας του ανθρώπου, του συλλογικού ασυνείδητου, της πηγαίας έκφρασης και του αυτοσχεδιασμού, των λαϊκών και γονιμικών χορών, της σύνδεσης και της βιολογίας συναντιούνται στο θαυμασμό και τη χαρά της ύπαρξης που βιώνονται καθημερινά. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και προγράμματα θηλασμού, πρώτων βοηθειών, ρεφλεξολογίας, μασάζ της μήτρας (Arvigo Techniques of Maya Abdominal Massage), σαμάνικων θεραπευτικών τεχνικών, ενώ έχει συμμετάσχει σε κύκλους ομαδικής ανάλυσης. Μελετά και εφαρμόζει στην ανατροφή της κόρης της παιδαγωγικές πρακτικές που προάγουν τη φύση του ανθρώπου, όπως η μοντεσσοριανή και η Waldorf παιδαγωγική. Αυτό είναι και το παιδαγωγικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το « Χοροεργαστήρι των σπόρων» όπου τα παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας βρίσκουν χώρο να κινούνται, να εκφράζονται, να ανακαλύπτουν τη φύση και τον πολιτισμό πάντα σε σύνδεση με το σώμα, το συναίσθημα και το νου. Η προσέγγιση και οι τεχνικές όλων των δασκάλων από τους οποίους διδάχτηκε το χορό, την κίνηση, τη φωνή, το θέατρο δυνάμωσε τη σύνδεσή της με τη φύση και τα στοιχεία οδηγώντας τη στη βαθύτερη γνωριμία και κατανόηση του εαυτού της. Άνοιξαν δρόμους στην αναζήτηση της ισορροπίας σώματος, πνεύματος και ψυχής δείχνοντάς της τρόπους να αδειάζει για να μπορεί να ενωθεί. Σε αυτά τα πεδία ήρθε σε επαφή με την παραδοσιακή γιόγκα μέσα από την πρακτική της Satyananda Yoga και εξακολουθεί να προσπαθεί να είναι στο μονοπάτι της καθημερινά με κάθε δυνατό τρόπο.

Είναι Full Teaching Member της ΙΥΤΑ (International Yoga Teacher Association) και E RYT-200 στην Yoga Alliance.

Από το Γενάρη του 2006 λειτουργεί μαθήματα του χορού της κοιλιάς σε σχολές χορού, σχολές γιόγκα, θεραπευτικά κέντρα και πολιτιστικούς χώρους καθώς και σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις και διαλέξεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Τα μαθήματα αυτά αποτελούν ιδανική γιόγκα για τις γυναίκες κάθε ηλικίας και τα κορίτσια από 7 ετών και πάνω. Επιδρούν σε όλα τα επίπεδα και ανοίγουν τις συμμετέχουσες έτσι ώστε να γειώσουν τη θηλυκή ενέργεια. Αποτελούν την πρώτη φάση του πλήρους περι-γεννητικού κύκλου για όσες ετοιμάζονται για τη μητρότητα, ευχάριστη, ασφαλή και αποτελεσματική άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδανική προετοιμασία για τον τοκετό.

Ύψιστη εμπειρία ένωσης ο τοκετός που έφερε στον κόσμο την κόρη της το Νοέμβρη του 2007 . Μετά από τη γέννα προχώρησε στον περι-γεννητικό κύκλο ως επαγγελματίας πάντα με αγάπη στη μητέρα, το ζευγάρι και το μωρό. Εκπαιδεύτηκε στην περι-γεννητική γιόγκα από τον οργανισμό Βirthlight που ίδρυσε η Francoise Barbira – Freedman θέλοντας να συνδυάσει τη γιογκική πρακτική με την ευαίσθητη περίοδο της κύησης, του τοκετού και της λοχείας. Eίναι κάτοχος του Birthlight Perinatal Υoga Diploma και διδάσκει γιόγκα εγκυμοσύνης, γιόγκα για μετά τον τοκετό για τη μητέρα και το μωρό. Προετοιμάζει τη μέλλουσα μητέρα και το σύντροφό της για τον τοκετό και το πέρασμα στη γονεικότητα και βοηθάει τις γυναίκες να επανέλθουν στην προ-τοκετού φυσική τους κατάσταση ώστε να επιστρέψουν στην πιο δυναμική άσκηση. Εμβάθυνε στον τοκετό με την εκπαίδευσή της ως βοηθός μητρότητας τοκετού (doula) με τη Debra Pascali-Bonaro, την Ibu Robin Lim και την Guiditta Torneta. Είναι στο στάδιο της διεθνούς πιστοποίησης της ως birth doula από τον οργανισμό DONA International, USA. Με την παρότρυνση της διεθνούς φήμης παραδοσιακής μαίας Clare Loprinzi μπήκε ως επαγγελματίας στον τοκετό και εργάζεται ως βοηθός μητρότητας τοκετού στο πλευρό των επιτόκων και των συντρόφων τους.

Ασκείται να υπηρετεί τη γέννα και τα μυστήρια της ζωής ως γνήσια μαθήτρια. Είναι Master-Teacher του Usui Reiki Ryoho, διαθέσιμη για θεραπεία και συντονισμούς. Η εργασία της ενοποιείται στο Birthing and Dancing το οποίο εύχεται να αποτελεί πηγή έμπνευσης και κανάλι δημιουργίας για όλους μας…

Pin It on Pinterest

Share This