18 έως 25 Ιουνίου 2011
Παραλία Ελαίας Κυπαρισσία.

Γιόγκα στην άμμο! Εμείς μέσα στη Φύση και η Φύση μέσα μας.

Σε αυτό το σεμινάριο θα απολαύσουμε την επαφή με τη Μητέρα φύση και τον Εαυτό. Πρόθεσή μας είναι να καλλιεργήσουμε αυθόρμητα αυτή τη σχέση, εμείς μέσα στη Φύση και η Φύση μέσα μας και να  ζήσουμε λίγες μέρες πραγματικής διακοπής από τις συνηθισμένες μας δραστηριότητες. Η Γιόγκα μπορεί να γίνει ο δρόμος για αυτή την ένωση. Αυτή η απόσυρση στη φύση θα μας δώσει την ευκαιρία να δουλέψουμε με το σώμα, να απελευθερώσουμε τις εντάσεις, να αφιερώσουμε χρόνο στην ηρεμία του νου και να απολαύσουμε τη Ζωή.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους, καινούργιους και έμπειρους μαθητές της γιόγκα.
Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει καθημερινά 4-5 ώρες πρακτική εξάσκηση σε:

  • α) Ασάνες (στάσεις του σώματος) για να τονώσουμε και να αναζωογονήσουμε το σώμα.
  • β) Πραναγιάμα (ασκήσεις αναπνοής) για να διευρύνουμε τη ζωτική μας ενέργεια.
  • γ) Διαλογισμούς και τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης στην παραλία με τον ήχο της θάλασσας για να επιτρέψουμε στο νου και σε ολόκληρη την ύπαρξή μας να χαλαρώσει.
  • δ) Θεωρητική και φιλοσοφική εμβάθυνση γι’ αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα γύρω από το φιλοσοφικό σύστημα της Γιόγκα.

Όμως θα υπάρχει και αρκετός ελεύθερος χρόνος για «παιχνίδι» με τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα, καθώς και για κάποιες κοντινές εξορμήσεις, όπως περπάτημα στο φαράγγι της Νέδας και μπάνιο στον υπέροχο ποταμό με τους καταρράκτες της. Με λίγα λόγια θα αφιερώσουμε χώρο και χρόνο για να συναντηθούμε με τον πραγματικό Εαυτό μας.

Διαμονή: Ελεύθερο κάμπινγκ σε πευκόδασος μόλις 30 μέτρα από την παραλία. Ξυπνάς και κατευθείαν βουτιά στη θάλασσα! Οι συμμετέχοντες θα φέρουν το δικό τους εξοπλισμό, δηλαδή σκηνή, υπνόσακο, στρώμα γιόγκα και ότι άλλο χρειάζεται για το ελεύθερο κάμπινγκ. Αν δεν έχετε κάτι από τα παραπάνω ενημερώστε μας και θα σας βοηθήσουμε να τα προμηθευτείτε σε πολύ χαμηλή τιμή. Σημειώστε ότι μέσα στο πευκόδασος υπάρχουν παροχές πόσιμου νερού και έτσι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα με το νερό που είναι και το κύριο μέλημα στο ελεύθερο κάμπινγκ.

Διατροφή: Τα γεύματά μας θα γίνονται σε εστιατόριο που βρίσκεται σε απόσταση περιπάτου από την κατασκήνωση ή για αλλαγή, όποιος επιθυμεί, μπορεί να επισκεφτεί την Κυπαρισσία που είναι 10-15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Εμείς θα φροντίσουμε για την οργάνωση της κατασκήνωσης και τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Αν κάποιος από τους συμμετέχοντες διαθέτει χώρο στο αυτοκίνητο του και επιθυμεί, μπορεί να ενημερώσει εγκαίρως και να μοιραστεί τη διαδρομή και τα έξοδα του ταξιδιού με άλλους ενδιαφερομένους. Δείτε εικόνες από προηγούμενα σεμινάρια μας.
Την οργάνωση του προγράμματος και τα μαθήματα Γιόγκα καθοδηγεί ο Χρήστος Χαρικιόπουλος πιστοποιημένος δάσκαλος γιόγκα από τη Yoga Alliance.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 190€, (+ ΦΠΑ 23%) για τις 7 μέρες και θα πρέπει να συνυπολογίσετε τα έξοδα ταξιδίου τα οποία αν κινηθούμε οργανωμένα θα είναι ελάχιστα, καθώς και τα έξοδα της διατροφής που κυμαίνονται ανάλογα με τις ορέξεις σας. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δυνατή και για λιγότερες μέρες κατόπιν συνεννόησης.
Δείτε εικόνες από προηγούμενα σεμινάρια μας

Για να δηλώσετε συμμετοχή χρειάζεται μια προκαταβολή 100€ μέχρι τις 18 Μαΐου!

Για την καταβολή της προκαταβολής επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 210 3450020 ή 6977612222 για να ενημερωθείτε για τη διαθεσιμότητα των θέσεων και κατόπιν κάνετε κατάθεση με το ονοματεπώνυμο σας στον εξής τραπεζικό λογαριασμό: EUROBANK  00260218810200765201 και μας ενημερώνετε για τη συναλλαγή.
Για όλα τα σεμινάρια προγραμματίστε τη συμμετοχή σας εγκαίρως, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Pin It on Pinterest