Ονομάζομαι Κατερίνα Χρήστου και είμαι shiatsu practitioner, reiki therapist και holistic life coach. Ασχολούμαι με τις ολιστικές συμπληρωματικές αγωγές υγείας από το 2007. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην επαρχία. Αυτό ήταν καθοριστικό να αγαπήσω την φύση και να συνδεθώ μαζί της. Ήταν η αρχική μου επαφή με την παρατήρηση της σύνδεσης του σώματος μας, των σκέψεων μας με το φυσικό μας περιβάλλον και πως αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.  Προερχόμενη από μητέρα που το επάγγελμα της εντάσσεται σε κλάδο της δυτικής ιατρικής, είχα άμεση επαφή με τις σύγχρονες μεθόδους της δυτικής θεραπευτικής .Στην πορεία της ζωής μου και όντας φοιτήτρια οικονομικών, μέσα από την συναναστροφή με συμφοιτητές μου και όχι μόνο, καθώς και από την προσωπική μου ανάγκη αυτοβελτίωσης  ήρθα σε μια πρώτη επαφή με την βαθύτερη μου αγάπη που είναι η θεραπεία. Έκτοτε και ενώ εργαζόμουν στα οικονομικά παράλληλα άρχισα να διερευνώ ολιστικές μεθόδους θεραπείας. Ξεκινώντας σαν θεραπευόμενη βίωσα και συνειδητοποίησα τα υπέρτατα οφέλη των ολιστικών συμπληρωματικών αγωγών υγείας τόσο στο σωματικό όσο και στον ψυχικό φορέα. Έτσι το 2007 με δασκάλα την Κωνσταντίνα Χατζή διδάχτηκα ενεργειακή θεραπεία reiki,παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, κεράκια hopi,θεραπευτικό massage με λάδι, σαμάνικες τεχνικές και πολλά άλλα. Έλαβα από την δασκάλα μου ότι πιο πολύτιμο είχε, αμέτρητη γνώση και παρατήρηση για το σώμα, την ενέργεια και τις ολιστικές προσεγγίσεις θεραπείας. Παράλληλα βρέθηκα και με άλλους πνευματικούς δασκάλους και θεραπευτές που μου εμφύσησαν περαιτέρω γνώσεις. Εν συνεχεία σπούδασα Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, shiatsu, facial shiatsu, on site massage, sotai corrective body work, moxa, cupping στην σχολή OM (oriental medicine training center). Επίσης ολοκλήρωσα σπουδές life coaching στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η εκπαίδευση και η ενημέρωση μου μέσω σεμιναρίων και κύκλων σπουδών με σημαντικούς στον χώρο δασκάλους (Κωνσταντίνα Χατζή, Ilaira Bouratinos, Haruhiko Masunaga κ.α…) σε ότι έχει να κάνει με το εργασιακό μου πεδίο είναι συνεχής.

Η θεραπεία για εμένα είναι ένας κόσμος ανεξάντλητος, είναι το σημείο που ο κάθε άνθρωπος συναντιέται με την μοναδικότητα του και συνδέεται με ότι πιο όμορφο υπάρχει στο σύμπαν. Μια ιερή στιγμή μοιράσματος, προσφοράς και ευγνωμοσύνης  μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου. Αγαπώ και τιμώ αυτό που κάνω καθώς είναι το όχημα μου, για ένα ατελείωτο γεμάτο όμορφες εμπειρίες και αυτογνωσία, ταξίδι.

Οι υπηρεσίες που παρέχω είναι οι εξής:

  • Shiatsu: Σημαίνει πίεση με τα δάχτυλα. Είναι μια μορφή θεραπείας που είναι βασισμένη στις αρχές τις παραδοσιακής Κινέζικης και Ιαπωνικής ιατρικής. Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, της ενέργειας Qi, εξισορροπεί και αποσυμφορίζει το σώμα από εντάσεις. Είναι κατάλληλο για όλες τις παθολογίες καθώς σκοπό έχει την ψυχοσωματική ισορροπία του ατόμου. Ενδείκνυται κυρίως για μυοσκελετικές παθήσεις, κεφαλαλγίες, ημικρανίες, αϋπνίες, τραυματισμούς από άθληση, διαταραχές πεπτικού συστήματος, κόπωση, γυναικολογικά κ.α..
  • Facial shiatsu: Πιέσεις και τεχνικές για το πρόσωπο. Βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και την ελαστικότητα του δέρματος. Μαλακώνει τις εντάσεις του προσώπου και βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης ηρεμεί τον νου και ενδείκνυται για  πονοκεφάλους, πόνους ματιών  και απελευθέρωση τοξινών.
  • On Site massage – Seated body work: Μασάζ καρέκλας. Ενδείκνυται για θέματα πλάτης, χεριών, κεφαλιού, αυχένα, κάτω άκρων.
  • Sotai Corrective bodywork: Ιαπωνική μέθοδος ειδικών επανορθωτικών ασκήσεων. Sotai σημαίνει εύκολη κίνηση του σώματος. Διορθωτικές κινήσεις και χειρισμοί του σώματος για την εναρμόνιση της ροής της ενέργειας και για ανακούφιση από πόνους. Βελτίωση της στάσης του σώματος και της ευθυγράμμισης του.
  • Θεραπευτικό massage: Γίνεται με αιθέρια έλαια και λάδι. Βοηθά στη χαλάρωση του σώματος, στην απελευθέρωση εντάσεων και τοξινών. Προσφέρει τόνωση και βαθειά θεραπευτική αναζωογόνηση.
  • Moxa: Θεραπεία με θερμαινόμενα βότανα, κυρίως αψιθιά, σε διάφορες μορφές. Είναι θεραπεία που χρησιμοποιείται από την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική και βοηθά κυρίως στην ομαλή κυκλοφορία της ενέργειας qi και του κυκλοφορικού συστήματος.
  • Hopi ear candles therapy: Είναι θερμό -ακουστική θεραπεία που δημιουργεί ένα αίσθημα ευχαρίστησης, ανακούφισης και εξισορρόπησης σε ολόκληρη την περιοχή του κεφαλιού. Βοηθά στον απεγκλωβισμό του συμπιεσμένου κεριού στην ακουστική κοιλότητα και ενδείκνυται για περιπτώσεις ερεθισμού των αυτιών, ρινίτιδες, πονοκεφάλους, ημικρανίες, κρυολογήματα κ.α…..Cupping:Γίνεται με βεντούζες νέας γενιάς (χωρίς χρήση φωτιάς) και βοηθά στην βελτίωση του κυκλοφορικού συστήματος, ανακουφίζει από πιασίματα , κρυολογήματα και κακή στάση σώματος. 
  • Reiki: Το reiki είναι ενεργειακή θεραπεία που γίνεται με τα χέρια. Ξεμπλοκάρει τα ενεργειακά κέντρα (chakras) και βοηθά στην διεύρυνση της συνειδητότητας . Το άτομο ανακαλύπτει νέες πτυχές του εαυτού του και απαλλάσσεται από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Προκαλεί βαθύ αίσθημα  χαλάρωσης.
  • Holistic life coaching: Ο όρος coaching είναι η διαδικασία για την μεταφορά ενός ανθρώπου από το σημείο που ήταν στο σημείο που θέλει να πάει. Το holistic life coaching βοηθά τον άνθρωπο να καταφέρει να ανακαλύψει και να πραγματοποιήσει τους στόχου και τα όνειρα της ζωής του. Εξελίσσει και βοηθά τον άνθρωπο να είναι συνειδητός και να έχει το «τιμόνι» της ζωής του στα χέρια του. Ασχολείται με την ολότητα του ανθρώπου και όλα όσα χρειάζεται για να έχει μια αρμονική με την αλήθεια του ζωή.
  • Holistic therapy: Συνδυασμός τεχνικών για μέγιστα αποτελέσματα και μοναδική εμπειρία. Ένα διαμορφωμένο ολοκληρωμένο σύστημα συνδυασμού τεχνικών που ενεργούν στο μέγιστο αποτέλεσμα για οποιοδήποτε θέμα. Περιλαμβάνονται τεχνικές shiatsu-reiki-massage με λάδι-και κατά περίπτωση moxa και cupping.

Pin It on Pinterest

Share This