ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΤΗΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η αρωματοθεραπεία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και αποτελεί κλάδο της Βοτανοθεραπείας που σημαίνει θεραπεία με αρώματα (αρωματοθεραπεία = άρωμα + θεραπεία).Τα αιθέρια έλαια είναι αγνά αποστάγματα διαφόρων φυτών, γνωστά πλέον για τις φυσικές, χημικές & θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Η θεραπεία με αιθέρια έλαια επιδρά στο άτομο σε οργανικό, ψυχολογικό  & φαρμακολογικό επίπεδο με κύριο σκοπό την βελτίωση της φυσικής,  πνευματικής & ψυχικής υγείας. Βοηθώντας, όμως, αυτά τα τρία σημεία στην ουσία βοηθάμε τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει τις ασθένειες και, τελικά, να νιώσει ανακούφιση.

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος εφαρμογής της αρωματοθεραπείας είναι το μασάζ  επειδή τα αιθέρια έλαια έχουν την ικανότητα να διαπερνούν το δέρμα & να μεταφέρονται μέσω του κυκλοφορικού συστήματος στα διάφορα όργανα.

Επίσης, χρήσιμα είναι οι συνταγές-μείγματα με αιθέρια έλαια διαλυμένα σε αγνά φυτικά λάδια για  θεραπευτικούς & καλλωπιστικούς σκοπούς για καθημερινή χρήση στο σπίτι, τα οποία, μπορεί να τα φτιάξει για εσάς ο αρωματοθεραπευτής σας.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ Η ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ,ΠΕΠΤΙΚΟ,ΜΥΙΚΟ,ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ, ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ, ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΣΩΜΑΤΟΣ, ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ κ.λπ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Μυικοί πόνοι, αυχενικό σύνδρομο, ψύξη, ρευματισμούς, αρθρίτιδα, κρυολογήματα, βήχας, βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα, πονοκέφαλος (οποιασδήποτε αιτιολογίας), άγχος, ϋπνία, υπερένταση, κατάθλιψη, ανησυχία, στεναχώρια, μελαγχολία (προκαλούν ευφορία & ηρεμία), ψυχρότητα (δρουν ως αφροδισιακά), δυσκοιλιότητα, τυμπανισμός, κολίτιδα, κακή κυκλοφορία του αίματος, κυτταρίτιδα, αποβολή τοξινών, υπέρταση, υπόταση, επώδυνη περίοδος, κολπικές μολύνσεις, εμμηνόπαυση, αδυναμία σύλληψης, χαμηλή λίμπιντο (ψυχρότητα), ακμή, λιπαρό-ξηρό δέρμα, ρυτίδες, πανάδες, ραγάδες, ενυδάτωση, τόνωση, καθαρισμός προσώπου, peeling προσώπου-σώματος, μάσκες ομορφιάς, κυτταρίτιδα, έκζεμα, δερματίτιδα, οίδημα, επούλωση πληγών, κνησμό, ουλές.

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ:

Το αρωματοθεραπευτικό μασάζ και οι θεραπευτικές συνταγές  με αιθέρια έλαια, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προετοιμάσουμε την έγκυο για την γέννηση του παιδιού της, για να την βοηθήσουμε να αισθάνεται πιο άνετα με τις αλλαγές του σώματός της, να ανακουφίσει τους πονεμένους μυς, να καταπολεμήσει την ένταση και το άγχος και τα διάφορα προβλήματα της εγκυμοσύνης.

Pin It on Pinterest