Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο να μεταδώσω και να διδάξω σε παιδιά και ενήλικες τις δύο μεγάλες μου αγάπες, τα πολυτιμότερα για εμένα μονοπάτια ένωσης του μικρόκοσμου με τον μακρόκοσμο, την τέχνη και επιστήμη της Μουσικής και της Yoga.

Το προσωπικό ταξίδι στη yoga ξεκίνησε στην ηλικία των 15 ετών, όπου πήρα τα πρώτα μαθήματα από τη δασκάλα μου του πιάνου και η οποία μου δίδαξε κάποιες τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης, προκειμένου να ανταπεξέλθω στο απαιτητικό πρόγραμμα των εξετάσεων και των συναυλιών. Αυτή ήταν η αρχή για να ανοίξει ένας νέος κόσμος για εμένα. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, ξεκίνησα να μελετώ την ανατολική φιλοσοφία και να κάνω yoga από βιβλία. Τελειώνοντας το σχολείο αναζήτησα μία σχολή yoga και συνάντησα τη δασκάλα μου Swami Sivamurti Saraswati και την παράδοση Satyananda Yoga το 1990.

Από τότε κατάλαβα τι ήταν αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου και ξεκίνησα τη μαθητεία μου στη yoga. Παράλληλα συνέχισα και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη μουσική (Πιάνο και τα Ανώτερα θεωρητικά) στο Εθνικό Ωδείο, καθώς και  σύγχρονη μουσική στο Ωδείο Τέχνης του Γ. Φακανά. Παράλληλα με τη μουσική και τη yoga, σπούδασα μία ακόμα εφηβική αγάπη, τη φωτογραφία, όπου ολοκλήρωσα τριετή κύκλο σπουδών, στην επαγγελματική σχολή Focus. Στην ηλικία των 21 ετών πραγματοποίησα το πρώτο μεγάλο μου όνειρο και ταξίδεψα στην Ινδία, όπου γνώρισα το δάσκαλο μου, Paramahamsa Satyananda, και μυήθηκα στη Jignasu sannyasa από τον σπουδαίο δάσκαλο Swami Niranjananada Saraswati.

Μετά την παραμονή μου στο Satyananda Ashram, ταξίδεψα στην Ιερή πόλη της μουσικής, Varanasi, όπου διδάχθηκα ινδικά κρουστά. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα αναζήτησα νέους δρόμους για την σχέση μου με τη μουσική και τη μουσική διδασκαλία. Έτσι συνέχισα τις σπουδές μου και ειδικεύτηκα στη Μουσικοκινητική Αγωγή (Σύστημα C.Orff), στο διετή επαγγελματικό κύκλο της σχολής Μωραΐτη σε συνεργασία με το  C.Orff Institut of Salzburg, στην Αυστρία. Η μέθοδος αυτή προσεγγίζει τη μουσική μέσα από το τρίπτυχο Μουσική- Κίνηση – Λόγος με συνδετικό κρίκο τον Ρυθμό. Η αναζήτηση μου συνεχίζεται με τη μελέτη της εσωτερικής και θεραπευτικής διάστασης της μουσικής. Ολοκληρώνοντας τη σπουδή αυτή το 1998, ξεκίνησα τη συνεργασία μου με ιδιωτικό σχολείο, όπου διδάσκω μέχρι σήμερα Μουσική και Μουσικοκινητική Αγωγή, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρακολούθησα μονοετές σεμινάριο Μουσικοθεραπείας και στη συνέχεια εργάστηκα επαγγελματικά αλλά και εθελοντικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με άτομα με ειδικές ανάγκες. Συμμετείχα σε καλλιτεχνικές ομάδες Μουσικής, Χορού και Θεάτρου στην Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (Very Special Arts ).

Τα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχα σε ποικίλα σεμινάρια και εργαστήρια χορού, κινητικού αυτοσχεδιασμού, θεατρικής έκφρασης, σωματικού θεάτρου, κρουστών, φωνητικής, ηχοθεραπείας, Nada, Kundalini, Chakra, Raja, Yoga. Έλαβα το δεύτερο βαθμό Usui Reiki το 2000. Το 2009 έλαβα μύηση στην Kriya yoga. Μετά από αυτό συνέβησαν μεγάλες αλλαγές στην προσωπική μου ζωή. Δημιουργήθηκε η ανάγκη να διευρύνω και να εμβαθύνω την εμπειρία μου στη yoga. Η αγάπη μου για τη yoga και τη μουσική με οδήγησε στο δρόμο της Nada Yoga την οποία έχω διδαχθεί στην Ελλάδα και την Ινδία.

Η εντρύφηση που είχα όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τις μελέτες, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και το διαλογισμό, με οδήγησαν στο να δημιουργήσω την προσωπική μου σύνθεση «Ήχος και Yoga». Ολοκλήρωσα την πρώτη εκπαίδευση, 200 ωρών το 2011, στη μέθοδο του «Λωτού». Το 2012 ειδικεύτηκα στη Yoga για παιδιά και εφήβους στο διεθνή οργανισμό  Rainbow Kids Yoga. Το υπέροχο ταξίδι της μητρότητας  που ξεκίνησε για εμένα το 2002, με οδήγησε στο να εκπαιδευτώ στην προγεννητική και περιγεννητική Yoga στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο  Birthlight  με έδρα το Cambridge, το 2013. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα δεύτερη εκπαίδευση 200 ωρών, στη σχολή  «Heliodorus» Yoga (Hatha, Tantra Yoga), το 2014 και στην οποία δίδαξα Nada Yoga. Το 2014 ξεκίνησα επίσης τον τριετή εκπαιδευτικό κύκλο 300 ωρών στη σχολή του «Λωτού» και την οποία ολοκληρώνω το τρέχον έτος.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχω σε κύκλους και ομάδες γυναικών και εμβαθύνω σε θεραπευτικές πρακτικές της Hatha και Tantra yoga που μας συνδέουν με την ιερότητα της γυναικείας φύσης. Από το 2012 διδάσκω Nada Yoga σε διάφορες σχολές, σε δασκάλους και έμπειρους μαθητές. Η παράδοση της Nada Yoga είναι ο πιο βαθύς και άμεσος δρόμος μέσα από τον οποίο βιώνω και μεταδίδω το νόημα της yoga,  την ένωση σώματος, νου και ψυχής. Τόσο στην προσωπική πρακτική όσο και στη διδασκαλία μου η δύναμη του Ήχου και των mantras αποτελεί μια εμπειρία εσωτερικής μεταμόρφωσης και μετασχηματισμού, εξαγνισμού και εναρμόνισης με τις πιο λεπτοφυείς δονήσεις της ύπαρξης.

Pin It on Pinterest

Share This