Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 250 ωρών (RYS-200)

RYS 200 Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Η Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS-200 είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διακρίνεται για την ποιότητα και την θεμελιώδη Γνώση, Έμπνευση & Εξέλιξη που προσφέρουν οι καθηγητές σε κάθε σπουδαστή. Διευρύνει τους ορίζοντες σε ατομικό και επαγγελματικό επίπεδο για όσους επιθυμούν να γίνουν ικανοί και εξειδικευμένοι δάσκαλοι Yoga. Πραγματοποιείται σε δύο περιόδους (θερινή/χειμερινή), δείτε παρακάτω περισσότερα και τις ημερομηνίες αναλυτικά.

Ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης της Yoga Alliance© (USA) και ξεπερνά το ελάχιστο όριο των 200 ωρών παρέχοντας επιπλέον 50 ώρες γνώσης και εκπαίδευσης, συμμετοχή σε Yoga Retreats, Σεμινάρια Συμβουλευτικής NLP και άλλα..

Απευθύνεται σε όσους εξασκούνται στην εφαρμογή της yoga και νιώθουν έτοιμοι να εμβαθύνουν στην πρακτική τους ή να ξεκινήσουν μια καινούργια καριέρα. Η πιστοποίηση RYS-200 είναι απαραίτητη, για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την «Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 300 ωρών RYS 300», το επόμενο βήμα στην εκπαιδευτική σας διαδρομή για όσους αναζητούν περισσότερη Γνώση, Έμπνευση & Εξέλιξη!

TA 6 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

NLP - Teaching Skills

Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει ένα 20ωρο σεμινάριο Life Coaching με εργαλεία & τεχνικές του NLP. Αυτή η μοναδική εκπαίδευση, στην Ελλάδα, καλλιεργεί δεξιότητες επικοινωνίας στη διδασκαλία της Yoga και βοηθά να αναπτύξετε τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο έκφρασης και διδασκαλίας.

}

250 Contact Hours

Το σύνολο της εκπαίδευσης ξεπερνά κατά πολύ το ελάχιστο όριο των 200 ωρών, προσφέροντας επιπλέον 50 ώρες γνώσης και εκπαίδευσης. Όλες είναι με φυσική παρουσία των εκπαιδευτών και στην ελληνική γλώσσα για την αποτελεσματικότερη κατανόηση.

Yoga Training Retreat

Σε κάθε εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται 5 ή 10 ημέρες απόσυρσης εκτός Αθηνών, με καλυμένα τα έξοδα διαμονής & διατροφής. Μια σπουδαία βιωματική εμπειρία όπου αφιερώνουμε όλη την προσοχη μας στη σπουδή της yoga, από την ανατολή του ηλίου εώς τη δύση.

Υποστήριξη & Ποικιλία

Έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με διαφορετικά συστήματα yoga από τους έμπειρους και δημιουργικούς δασκάλους του χώρου. Προσφέρουμε έναν διαρκή δίαυλο υποστήριξης σε όλους τους σπουδαστές και απαντάμε σε ερωτήσεις/συμβουλές σχετικά με θέματα διδασκαλίας, όποτε χρειάζεστε.

Επιλογές για μετεκπαίδευση

Παρέχουμε εξειδίκευση μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια με δασκάλους καταξιωμένους στο αντικείμενο τους, όπως Prenatal Yoga, Mindfulness meditation, N.L.P. – Teaching Skills, Yoga Teacher Life Coaching, Yoga Nidra, Vinyasa & Οργανική Κίνηση, Nada yoga, Yoga δια Τροφής, Intro to Kundalini yoga κ.ά.

Εκπαίδευση 300 ωρών & Πιστοποίηση 500 ωρών

Δυνατότητα συμμετοχής, με επιπλέον προνόμια & εκπτώσεις, στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 300 ωρών RYS-300, που οδηγεί σε αναβάθμιση του διπλώματος & πιστοποίηση 500 ωρών (RYT-500) από τον διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance (USA).

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Tο σύνολο της εκπαιδευτικής ύλης στην Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 250 ωρών – RYS-200, αποτελείται από 7 ενότητες και στην διάρκεια του περιλαμβάνονται 2 yoga retreats, ένα 5ήμερο για τη χειμερινή περίοδο κι ένα 10ήμερο για τη θερινή περίοδο και 20 συμμετοχές για πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικές τάξεις του Yoga House. Τα yoga retreats είναι μια εξαιρετική επιλογή για αφοσιωμένη πρακτική, καθώς όλος ο χρόνος και η προσοχή είναι αφιερωμένα στην εμβάθυνση και στη βιωματική εμπειρία της yoga. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εστιάσουν πιο αποτελεσματικά στον αληθινό στόχο που είναι η εσωτερική διερεύνηση. Για τους σπουδαστές μας παρέχουμε 4 εγχειρίδια (περίπου 500 σελίδες) με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, που αφορούν όλες τις παρακάτω ενότητες και είναι χρήσιμο σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Σημαντικό: Για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των σπουδαστών είναι σημαντική η τακτική πρακτική εξάσκηση με τους δάσκαλους/εκπαιδευτές στο Yoga House όπου δίνεται η ευκαιρία για προσωπική κι εξατομικευμένη καθοδήγηση σε κάθε εκπαιδευόμενο.
Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας προσφέρουμε 30 δωρεάν συμμετοχές που μπορείτε να αξιοποιήσετε με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα και προνομιακή έκπτωση 30στην 3μηνη συνδρομή απεριόριστων συμμετοχών για έναν ολόκληρο χρόνο.

Ενότητες

Ώρες Διδασκαλίας

Σελίδες Εκπαιδευτικού Υλικού

Περίοδοι Διδασκαλίας

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1η Ενότητα: Τεχνική Εκπαίδευση
 • Στάσεις σώματος (Asanas) – Ανάλυση, εφαρμογή, και τεχνική εκπαίδευση σε περισσότερες από 100 ασάνες
 • Αρχές ευθυγράμμισης, άξονες κινησιολογίας, σημεία παρατήρησης σε μια ασάνα
 • Πώς ωφελούν οι διάφορες κατηγορίες των στάσεων, εναλλακτικές παραλλαγές τους και πότε ΔΕΝ προτείνονται.
 • Πώς, πότε και πού χρησιμοποιούμε τα βοηθήματα (Props)
 • Τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης για το κλείσιμο της πρακτικής
 • Τεχνικές αναπνοών (Pranayama) –  Η ασάνα ξεκινά από την ανάσα. Ο ρόλος της αναπνοής στη ζωή μας και στις ασάνες
 • Πρακτική εφαρμογή, ανάλυση και εκπαίδευση για τις βασικές τεχνικές pranayama. Πού ωφελούν και πότε αποφεύγονται
 • Bandhas & Mudras – Τα βασικά ενεργειακά κλειδώματα & οι ενεργειακές σφραγίδες
 • Τεχνικές Διαλογισμού – Θεωρητικό υπόβαθρο, διαλογιστικές μέθοδοι, πρακτική εξάσκηση
 • Σανσκριτική ορολογία στη φιλοσοφία και τις ασάνες
 • Εισαγωγή στη Vinyasa με την Κατερίνα Σπυροπούλου
 • Vinyasa flow & Themes με την Μαντώ
 • Πρακτικές Restorative yoga
 • Εισαγωγή σε Yoga Nidra & N.L.P. – Life Coaching με τη Valerie Saier
2η Ενότητα: Μεθοδολογία Διδασκαλίας
 • Πώς δημιουργούμε μια σειρά στάσεων (sequencing) και πώς παρουσιάζουμε μια πρακτική από την αρχή έως τη λήξη της
 • Πώς δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για την τάξη μας
 • Πώς παρατηρούμε συνολικά μια τάξη ή μεμονωμένα τους ασκούμενους και ποιές είναι οι προτεραιότητες
 • Πώς χρησιμοποιούμε την τέχνη του αγγίγματος, για να προσφέρουμε βοήθεια/προσαρμογή στους ασκούμενους
 • Λιτές & σαφείς οδηγίες για αποτελεσματικές μορφές διδασκαλίας
 • Ρητορική, η σημασία της γλώσσας του σώματος, της φωνής και του αγγίγματος στη διδασκαλία
 • Η συμπεριφορά και ηθική ενός δάσκαλου Yoga και η εξελικτική διαδικασία μάθησης σε μια τάξη ασκούμενων.
3η Ενότητα: Ανατομία, Φυσιολογία & Ενέργεια
 • Ανατομική Σπουδή στα κυριότερα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, όπως: το Σκελετικό / το Μυϊκό / το Αναπνευστικό /το Κυκλοφορικό / το Ενδοκρινικό / το Νευρικό
 • Αρχές Κινησιολογίας για τις άσανες με εξειδικευμένο πρόγραμμα τρισδιάστατης (3D) ψηφιακής ανάλυσης
 • Ενεργειακή Ανατομία – γνωριμία με τα Chakras – τα 7 ενεργειακά κέντρα -, τα Pancha Kosha – τα 5 επίπεδα της ύπαρξης-, τα Vayus – τα 5 ενεργειακά ρεύματα – και τα Gunas – τις τρεις καταστάσεις της ύλης
 • Tridoshas – οι 3 διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου
 • Yoga & Διατροφή,
4η Ενότητα: Φιλοσοφία και Ηθική

Αυτή η ενότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί περιλαμβάνει τη μελέτη κι ανάλυση από παραδοσιακά κείμενα, όπως οι Σούτρες του Patanjali, Hatha Yoga Pradipika κι άλλες διδασκαλίες, με στόχο να εμβαθύνουμε στη φιλοσοφία και την ουσία της Yoga. Μέσα από την ανάλυση και τη μελέτη των κειμένων, ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να εφαρμόσουμε την αρχαία φιλοσοφία στη σύγχρονη καθημερινότητα. Έτσι, οι σπουδαστές είναι σε θέση να προχωρήσουν στην προσωπική τους πνευματική αναζήτηση και παράλληλα να εμπεδώσουν τον ηθικό κώδικα για τους δασκάλους και τη θέση τους στην εποχή που ζούμε.

5η Ενότητα: Πρακτική διδασκαλίας

Σε αυτή την ενότητα αποκτάτε ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο για την εξέλιξη σας, που είναι η πραγματική εμπειρία. Στη διάρκεια του προγράμματος οι σπουδαστές πρέπει να συμμετέχουν σε καθορισμένες τάξεις του Yoga House σαν παρατηρητές και σαν βοηθοί δασκάλου. Για τουλάχιστον 5 ώρες θα πρέπει να διδάξουν μία ολόκληρη τάξη ή ένα μέρος της πρακτικής υπό την επίβλεψη των καθηγητών. Όλοι οι εκπαιδευτές είναι πρόθυμοι και διαθέσιμοι να μοιράσουν τη γνώση τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των υποψήφιων δασκάλων.

6η Ενότητα: Γραπτές εργασίες – Προσωπική μελέτη

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν δύο γραπτές εργασίες, μέχρι τη λήξη του εκπαιδευτικού. Προτεινόμενα βιβλία για τη μελέτη:

 • Ράτζα Γιόγκα – του Swami Vivekananda
 • Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι – του Paramahansa Yogananda
 • Οι επτά πνευματικοί νόμοι της Γιόγκα – του Deepak Chopra

Κατόπιν συνεννόησης με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άλλων βιβλίων για τις γραπτές εργασίες.

7η Ενότητα: NLP - Teaching Skills

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνεται στο κόστος του προγράμματος της εκπαίδευσης, χωρίς να είναι δεσμευτική για την απόκτηση της πιστοποίησης. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο Συμβουλευτικής & Αυτογνωσίας, βασισμένο σε εργαλεία του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.), που προσφέρει πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τη διδασκαλία και την επικοινωνία με το περιβάλλον σας γενικότερα. Το να είσαι δάσκαλος δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι μαθητής, ακριβώς το αντίθετο. Ένας μαθητής παίρνει τη γνώση, ένας δάσκαλος κάνει τη γνώση που πήρε δική του.

Ημερομηνίες & Πρόγραμμα

Η Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 250 ωρών (RYS-200) πραγματοποιείται σε δυο περιόδους κάθε χρόνο πιο συγκεκριμένα:

 • Η Θερινή περίοδος ξεκινά στις 2 Ιουνίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου με την τελική αξιολόγηση διδασκαλίας. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Yoga House για 5 Σαββατοκύριακα κι ένα 10ήμερο yoga retreat, 26/7 εώς 5/8, στην Βυτίνα  στην ορεινή Αρκαδία, καθώς εμείς το καλοκαίρι παίρνουμε τα βουνά!
 • Η Χειμερινή περίοδος ξεκινά στις 17 Νοεμβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 5 Μαΐου με την τελική αξιολόγηση διδασκαλίας. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Yoga House για 10 Σαββατοκύριακα κι ένα 5θήμερο yoga retreat, 10/4 έως 14/4, στον ενεργειακό τόπο της Επιδαύρου.

ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ημερομηνίες Τοποθεσία Πρόγραμμα
Ιούνιος, 2-3, 16-17,
30-1 Ιουλίου

Ιούλιος, 7-8, 21-22
Yoga HouseΣάββατο, 12.45 - 20.45
Κυριακή, 9.00 - 15.30
Ιούλιος, 26 έως Αύγουστος, 5
10ήμερο Υoga Retreat
Βυτίνα, Αρκαδία
Vitina House Forest Resort
Ημερήσιο Πρόγραμμα Retreat
6.30 – 9.00 Pranayama, Διαλογισμός, Πρακτική εξάσκηση /Άσανες
9.00 – 10.00 Πρωινό
10.00 - 14.00 Θεωρία, Φιλοσοφία, Τεχνική εκπαίδευση
14.00 – 17.00 Ελεύθερος χρόνος για μελέτη, ξεκούραση ή γεύμα
17.00 – 21.00 Πρακτική εξάσκηση, Διδασκαλία, Τεχνική εκπαίδευση
Σεπτέμβριος, 1-2Yoga House Σάββατο/Κυριακή, 9.30 - 17.30
Τελική αξιολόγηση διδασκαλίας
Yoga House20 συμμετοχές σε δικό σας χρόνο για Παρατήρηση & Πρακτική διδασκαλίας σε τάξεις του Yoga House

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ημερομηνίες Τοποθεσία Πρόγραμμα
Νοέμβριος, 17-18
Δεκέμβριος, 1-2, 15-16
Ιανουάριος, 5-6, 19-20
Φεβρουάριος, 2-3, 16-17
Μάρτιος, 2-3, 23-24
Yoga HouseΣάββατο, 12.45 - 20.45
Κυριακή, 09.00 - 15.30
Απρίλιος, 3-7Επίδαυρος
Sunny Garden
Yoga Retreat
Μάιος, 4-5Yoga House Σάββατο/Κυριακή, 11.00 - 20.30
Τελική αξιολόγηση διδασκαλίας
Yoga House20 συμμετοχές σε δικό σας χρόνο για Παρατήρηση & Πρακτική διδασκαλίας σε τάξεις του Yoga House

Επένδυση

Η εξόφληση των διδάκτρων απαιτεί την προκαταβολή ενός ποσού και την αποπληρωμή του υπολοίπου είτε εφάπαξ είτε σε μηνιαίες δόσεις. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε περίοδο στον πίνακα που ακολουθεί.

Σύρετε προς τα δεξιά, για να δείτε ολόκληρο τον πίνακα

ΠερίοδοςΕπένδυσηΠροκαταβολήΕξόφλησηΈκπτωσηΠεριλαμβάνει
Θερινή1.850€850€Εφάπαξ ή σε 4 μηνιαίες δόσεις100€ για εγγραφή έως 21/4/2018
 • τα δίδακτρα
 • τα Εγχειρίδια Δασκάλου (4 τόμοι – 500 σελίδες)
 • τη διαμονή & διατροφή στο 10ήμερο retreat
 • το 20ωρο σεμινάριο "NLP - Amazing Teaching Skills"
 • 30 συμμετοχές σε τάξεις του Yoga House
Χειμερινή1.680€680€Εφάπαξ ή σε 5 μηνιαίες δόσεις100€ για εγγραφή έως 25/9/2018
 • τα δίδακτρα
 • τα Εγχειρίδια Δασκάλου (4 τόμοι – 500 σελίδες)
 • τη διαμονή & διατροφή στο 5θήμερο retreat
 • το 20ωρο σεμινάριο "NLP - Amazing Teaching Skills"
 • 30 συμμετοχές σε τάξεις του Yoga House
Σημείωση: Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μετακίνησης των retreat και ο ΦΠΑ

Ειδική έκπτωση / Extras

Για όλες τις έγκαιρες εγγραφές προβλέπεται ειδική έκπτωση 100€ από τα συνολικά δίδακτρα. Επιπλέον, σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρουμε μειωμένο κόστος συμμετοχής σε τάξεις του Yoga House για 3 χρόνια και προνομιακές εκπτώσεις σε σεμινάρια που αποτελούν μέρος της Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga RYS 300.

Πιστοποιήσεις

Αφού οι εκπαιδευόμενοι εκπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα με επιτυχία, λαμβάνουν την πιστοποίηση Y. H. – Teacher Training 250 Hours ενώ διατηρούν το δικαίωμα εγγραφής στην Yoga Alliance σαν 200 Hour Registered Yoga Teacher (RYT 200) και είναι αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο για την ικανότητά τους να διδάξουν.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Οι δάσκαλοι που θα σας καθοδηγήσουν, διαθέτουν μεταδοτικότητα και διδακτική εμπειρία πολλών ετών. Ταυτόχρονα διακρίνονται για τη δοτικότητα και την αυθεντικότητα τους και σας υποστηρίζουν στην εξέλιξη σας.

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Yoga Acharya

 • E-RYT 500
 • Yogacharya δάσκαλος-μέλος της Yoga Alliance
 • Μέλος του Συλλόγου Yoga Ελλάδας
 • Υπεύθυνος για τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων
 • Lead Trainer RYS 200 & RYS 300

Valerie Saier

Valerie Saier

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher E-RYT 200
 • Μέλος της Yoga Alliance ©, του International Yoga Network και του A.B.N.L.P.

Κατερινα Σπυροπουλου

Κατερινα Σπυροπουλου

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher E-RYT 200
 • Μέλος της Yoga Alliance
 • Διδάσκει Hatha & Flow yoga

Δάφνη Παναγιωτοπούλου

Δάφνη Παναγιωτοπούλου

Yoga Instructor

 • Yoga Instructor RYT 200
 • PT, Clinical Pilates instructor
 • Φυσικοθεραπεύτρια

μαντω παπαδογεωργου

μαντω παπαδογεωργου

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher E-RYT 200
 • Μέλος της Yoga Alliance
 • Διδάσκει Vinyasa flow, Partner, Aerial & Hatha Yoga

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;
Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρείτε τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Προετοιμασία, με συμμετοχή περίπου 20 συμμετοχές σε τάξεις του Yoga House
 • Επιβεβαιωμένα τουλάχιστον ένας χρόνος πρακτικής Γιόγκα
 • Συμπληρωμένη αίτηση και ερωτηματολόγιο υποψηφίου
 • Συνέντευξη με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπεύθυνο για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης
 • Συνεπής συμμετοχή σε τάξεις του Yoga House κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης
 • Ειλικρινή επιθυμία για μάθηση και εξέλιξη

Ποιες είναι οι πιστοποιήσεις που δίνετε;
 • Yoga House – Teacher Training 250 Hours
 • Yoga Alliance 200 Hour Registered Yoga Teacher
 • N.L.P. Η Τεχνογνωσία της Επικοινωνίας

Πότε πραγματοποιείται Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δασκάλων Yoga 250 ωρών;
  Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Η επόμενη θερινή περίοδος ξεκινά τον Μάη του 2017.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

RYT-200
Sending

Pin It on Pinterest

Share This