Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 250 ωρών (RYS-200)

RYS 200 Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Η Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS-200 είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που διακρίνεται για την ποιότητα και την θεμελιώδη Γνώση, Έμπνευση & Εξέλιξη που προσφέρουν οι καθηγητές σε κάθε σπουδαστή. Διευρύνει τους ορίζοντες σε ατομικό και επαγγελματικό επίπεδο για όσους επιθυμούν να γίνουν ικανοί και εξειδικευμένοι δάσκαλοι Yoga. Πραγματοποιείται σε δύο περιόδους, Χειμερινή & Θερινή, δείτε παρακάτω περισσότερα για την κάθε περίοδο και τις ημερομηνίες αναλυτικά.

Ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης της Yoga Alliance© (USA) και ξεπερνά το ελάχιστο όριο των 200 ωρών παρέχοντας επιπλέον 50 ώρες γνώσης και εκπαίδευσης, συμμετοχή σε Yoga Retreats, Σεμινάρια Συμβουλευτικής NLP και άλλα..

Απευθύνεται σε όσους εξασκούνται στην πρακτική της yoga και νιώθουν έτοιμοι να εμβαθύνουν στην πρακτική τους ή να ξεκινήσουν μια καινούργια καριέρα. Η πιστοποίηση RYS-200 είναι απαραίτητη, για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε την «Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 300 ωρών RYS 300”, το επόμενο βήμα στην εκπαιδευτική σας διαδρομή που σας προσφέρει περισσότερη Γνώση, Έμπνευση & Εξέλιξη!

TA 6 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

NLP - Amazing Teaching Skills

Το πρόγραμμα μας συμπεριλαμβάνει ένα 20ωρο σεμινάριο Life Coaching με εργαλεία & τεχνικές του NLP. Αυτή η μοναδική εκπαίδευση, στην Ελλάδα, καλλιεργεί δεξιότητες επικοινωνίας στη διδασκαλία της Yoga και βοηθά να αναπτύξετε τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο έκφρασης και διδασκαλίας.

}

250 Contact Hours

Το σύνολο της εκπαίδευσης ξεπερνά κατά πολύ το ελάχιστο όριο των 200 ωρών, προσφέροντας επιπλέον 50 ώρες γνώσης και εκπαίδευσης. Όλες είναι με φυσική παρουσία των εκπαιδευτών και στην ελληνική γλώσσα για την αποτελεσματικότερη κατανόηση.

Yoga Training Retreat

Σε κάθε εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται 5 ή 10 ημέρες απόσυρσης εκτός Αθηνών, με καλυμένα τα έξοδα διαμονής & διατροφής. Μια σπουδαία βιωματική εμπειρία όπου αφιερώνουμε όλη την προσοχη μας στη σπουδή της yoga, από την ανατολή του ηλίου εώς τη δύση.

Υποστήριξη & Ποικιλία

Έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με διαφορετικά συστήματα yoga από τους έμπειρους και δημιουργικούς δασκάλους του χώρου. Προσφέρουμε έναν διαρκή δίαυλο υποστήριξης σε όλους τους σπουδαστές και απαντάμε σε ερωτήσεις/συμβουλές σχετικά με θέματα διδασκαλίας, όποτε χρειάζεστε.

Επιλογές για μετεκπαίδευση

Παρέχουμε εξειδίκευση με εκπαιδευτικά σεμινάρια από δασκάλους καταξιωμένους στο αντικείμενο τους, όπως N.L.P. Amazing Teaching Skills, Vinyasa Flow, Yoga Anatomy & Therapeutics Vol. 1 & 2, Nada yoga, Yoga δια Τροφής, Yoga Nidra, Mindfulness meditation, Yoga Teacher Life Coaching, Prenatal Yoga κ.ά.

Εκπαίδευση 300 ωρών & Πιστοποίηση 500 ωρών

Δυνατότητα συμμετοχής, με επιπλέον προνόμια & εκπτώσεις, στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 300 ωρών RYS-300, που οδηγεί σε αναβάθμιση του διπλώματος & πιστοποίηση 500 ωρών (RYT-500) από τον διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance (USA).

ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 250 ωρών – RYS-200, αποτελείται από 7 ενότητες που συνθέτουν την θεμελιώδη γνώση για τη διδασκαλία της yoga. Η διάρκεια της εκπαίδευσης διαφοροποιείται ανάμεσα στην χειμερινή και θερινή περίοδο περίοδο, πιο συγκεκριμένα:

Για την Χειμερινή περίοδο η διάρκεια είναι περίπου 7-8 μήνες και αποτελείται από 10 Σαββατοκύριακα, ένα 5ήμερο yoga retreat και 20 συμμετοχές για πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικές τάξεις του Yoga House.

Για την Θερινή περίοδο η διάρκεια είναι περίπου 4-5 μήνες και αποτελείται από 5 Σαββατοκύριακα, ένα 10ήμερο yoga retreat και 20 συμμετοχές για πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικές τάξεις του Yoga House.

Τα yoga retreats είναι μια εξαιρετική επιλογή για αφοσιωμένη πρακτική, καθώς όλος ο χρόνος και η προσοχή είναι αφιερωμένα στην εμβάθυνση και στη βιωματική εμπειρία της yoga. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εστιάσουν πιο αποτελεσματικά στον αληθινό στόχο που είναι η εσωτερική διερεύνηση. Παρέχουμε 4 Εγχειρίδια Δασκάλου (500 σελίδες) σε κάθε εκπαιδευόμενο/η, με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό που αφορούν όλες τις παρακάτω ενότητες και είναι χρήσιμο σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Σημαντικό: Για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των σπουδαστών είναι απαραίτητη η τακτική πρακτική εξάσκηση με τους δάσκαλους/εκπαιδευτές στο Yoga House όπου δίνεται η ευκαιρία για προσωπική κι εξατομικευμένη καθοδήγηση σε κάθε εκπαιδευόμενο. Για να διευκολύνουμε τη συμμετοχή σας στα τμήματα του Yoga House, προσφέρουμε μια 3μηνη Συνδρομή απεριόριστων συμμετοχών που μπορείτε να ενεργοποιήσετε με την εγγραφή σας στο πρόγραμμα και επιπλέον προνομιακή έκπτωση 30στις Μηνιαίες Συνδρομές Απεριόριστων συμμετοχών.

Ενότητες

Ώρες Διδασκαλίας

Σελίδες Εκπαιδευτικού Υλικού

Περίοδοι Διδασκαλίας

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1η Ενότητα: Τεχνική Εκπαίδευση
 • Στάσεις σώματος (Asanas) – Ανάλυση, εφαρμογή, και τεχνική εκπαίδευση σε περισσότερες από 100 ασάνες
 • Αρχές ευθυγράμμισης, άξονες κινησιολογίας, σημεία παρατήρησης σε μια ασάνα
 • Πώς ωφελούν οι διάφορες κατηγορίες των στάσεων, εναλλακτικές παραλλαγές τους και πότε ΔΕΝ προτείνονται.
 • Πώς, πότε και πού χρησιμοποιούμε τα βοηθήματα (Props)
 • Τεχνικές βαθιάς χαλάρωσης για το κλείσιμο της πρακτικής
 • Τεχνικές αναπνοών (Pranayama) –  Η ασάνα ξεκινά από την ανάσα. Ο ρόλος της αναπνοής στη ζωή μας και στις ασάνες
 • Πρακτική εφαρμογή, ανάλυση και εκπαίδευση για τις βασικές τεχνικές pranayama. Πού ωφελούν και πότε αποφεύγονται
 • Bandhas & Mudras – Τα βασικά ενεργειακά κλειδώματα & οι ενεργειακές σφραγίδες
 • Τεχνικές Διαλογισμού – Θεωρητικό υπόβαθρο, διαλογιστικές μέθοδοι, πρακτική εξάσκηση
 • Σανσκριτική ορολογία στη φιλοσοφία και τις ασάνες
 • Εισαγωγή στη Vinyasa με την Κατερίνα Σπυροπούλου
 • Vinyasa flow & Themes με την Μαντώ
 • Πρακτικές Restorative yoga
 • Εισαγωγή σε Yoga Nidra & N.L.P. – Life Coaching με τη Valerie Saier
2η Ενότητα: Μεθοδολογία Διδασκαλίας
 • Πώς δημιουργούμε μια σειρά στάσεων (sequencing) και πώς παρουσιάζουμε μια πρακτική από την αρχή έως τη λήξη της
 • Πώς δημιουργούμε ένα ασφαλές περιβάλλον για την τάξη μας
 • Πώς παρατηρούμε συνολικά μια τάξη ή μεμονωμένα τους ασκούμενους και ποιές είναι οι προτεραιότητες
 • Πώς χρησιμοποιούμε την τέχνη του αγγίγματος, για να προσφέρουμε βοήθεια/προσαρμογή στους ασκούμενους
 • Λιτές & σαφείς οδηγίες για αποτελεσματικές μορφές διδασκαλίας
 • Ρητορική, η σημασία της γλώσσας του σώματος, της φωνής και του αγγίγματος στη διδασκαλία
 • Η συμπεριφορά και ηθική ενός δάσκαλου Yoga και η εξελικτική διαδικασία μάθησης σε μια τάξη ασκούμενων.
3η Ενότητα: Ανατομία, Φυσιολογία & Ενέργεια
 • Ανατομική Σπουδή στα κυριότερα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού, όπως: το Σκελετικό / το Μυϊκό / το Αναπνευστικό /το Κυκλοφορικό / το Ενδοκρινικό / το Νευρικό
 • Αρχές Κινησιολογίας για τις άσανες με εξειδικευμένο πρόγραμμα τρισδιάστατης (3D) ψηφιακής ανάλυσης
 • Ενεργειακή Ανατομία – γνωριμία με τα Chakras – τα 7 ενεργειακά κέντρα -, τα Pancha Kosha – τα 5 επίπεδα της ύπαρξης-, τα Vayus – τα 5 ενεργειακά ρεύματα – και τα Gunas – τις τρεις καταστάσεις της ύλης
 • Tridoshas – οι 3 διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες του ανθρώπου
 • Yoga & Διατροφή,
4η Ενότητα: Φιλοσοφία και Ηθική

Αυτή η ενότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί περιλαμβάνει τη μελέτη κι ανάλυση από παραδοσιακά κείμενα, όπως οι Σούτρες του Patanjali, Hatha Yoga Pradipika κι άλλες διδασκαλίες, με στόχο να εμβαθύνουμε στη φιλοσοφία και την ουσία της Yoga. Μέσα από την ανάλυση και τη μελέτη των κειμένων, ανακαλύπτουμε πως μπορούμε να εφαρμόσουμε την αρχαία φιλοσοφία στη σύγχρονη καθημερινότητα. Έτσι, οι σπουδαστές είναι σε θέση να προχωρήσουν στην προσωπική τους πνευματική αναζήτηση και παράλληλα να εμπεδώσουν τον ηθικό κώδικα για τους δασκάλους και τη θέση τους στην εποχή που ζούμε.

5η Ενότητα: Πρακτική διδασκαλίας

Σε αυτή την ενότητα αποκτάτε ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο για την εξέλιξη σας, που είναι η πραγματική εμπειρία. Στη διάρκεια του προγράμματος οι σπουδαστές πρέπει να συμμετέχουν σε καθορισμένες τάξεις του Yoga House σαν παρατηρητές και σαν βοηθοί δασκάλου. Για τουλάχιστον 5 ώρες θα πρέπει να διδάξουν μία ολόκληρη τάξη ή ένα μέρος της πρακτικής υπό την επίβλεψη των καθηγητών. Όλοι οι εκπαιδευτές είναι πρόθυμοι και διαθέσιμοι να μοιράσουν τη γνώση τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των υποψήφιων δασκάλων.

6η Ενότητα: Γραπτές εργασίες – Προσωπική μελέτη

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν δύο γραπτές εργασίες, μέχρι τη λήξη του εκπαιδευτικού. Προτεινόμενα βιβλία για τη μελέτη:

 • Ράτζα Γιόγκα – του Swami Vivekananda
 • Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι – του Paramahansa Yogananda
 • Οι επτά πνευματικοί νόμοι της Γιόγκα – του Deepak Chopra

Κατόπιν συνεννόησης με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής άλλων βιβλίων για τις γραπτές εργασίες.

7η Ενότητα: NLP - Teaching Skills

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνεται στο κόστος του προγράμματος της εκπαίδευσης, χωρίς να είναι δεσμευτική για την απόκτηση της πιστοποίησης. Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο σεμινάριο Συμβουλευτικής & Αυτογνωσίας, βασισμένο σε εργαλεία του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού (N.L.P.), που προσφέρει πλεονεκτήματα σε ότι αφορά τη διδασκαλία και την επικοινωνία με το περιβάλλον σας γενικότερα. Το να είσαι δάσκαλος δεν σημαίνει ότι παύεις να είσαι μαθητής, ακριβώς το αντίθετο. Ένας μαθητής παίρνει τη γνώση, ένας δάσκαλος κάνει τη γνώση που πήρε δική του.

Ημερομηνίες & Πρόγραμμα

Η Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga 250 ωρών (RYS-200) πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε δυο περιόδους, πιο συγκεκριμένα:

 • Η Χειμερινή περίοδος ξεκινά 17 Νοεμβρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 5 Μαΐου 2019 με την τελική αξιολόγηση διδασκαλίας. Η εκπαίδευση εξελίσσεται στο Yoga House για 10 Σαββατοκύριακα κι ένα 5ήμερο yoga retreat, 10/4 έως 14/4, στον ενεργειακό τόπο της Επιδαύρου.
 • Η Θερινή περίοδος ξεκινά στις 2 Ιουνίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου με την τελική αξιολόγηση διδασκαλίας. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Yoga House για 5 Σαββατοκύριακα κι ένα 10ήμερο yoga retreat, 26/7 έως 5/8, στην Βυτίνα  στην ορεινή Αρκαδία, καθώς εμείς το καλοκαίρι παίρνουμε τα βουνά!

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ημερομηνίες Τοποθεσία Πρόγραμμα
Νοέμβριος, 17-18
Δεκέμβριος, 1-2, 15-16
Ιανουάριος, 5-6, 19-20
Φεβρουάριος, 2-3, 16-17
Μάρτιος, 2-3, 23-24
Yoga HouseΣάββατο, 12.45 - 20.45
Κυριακή, 09.00 - 15.30
Απρίλιος, 3-7Επίδαυρος
Sunny Garden
Yoga Retreat
Μάιος, 4-5Yoga House Σάββατο/Κυριακή, 11.00 - 20.30
Τελική αξιολόγηση διδασκαλίας
Yoga House20 συμμετοχές σε δικό σας χρόνο για Παρατήρηση & Πρακτική διδασκαλίας σε τάξεις του Yoga House

ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ημερομηνίες Τοποθεσία Πρόγραμμα
Ιούνιος, 2-3, 16-17,
30-1 Ιουλίου

Ιούλιος, 7-8, 21-22
Yoga HouseΣάββατο, 12.45 - 20.45
Κυριακή, 9.00 - 15.30
Ιούλιος, 26 έως Αύγουστος, 5
10ήμερο Υoga Retreat
Βυτίνα, Αρκαδία
Vitina House Forest Resort
Ημερήσιο Πρόγραμμα Retreat
6.30 – 9.00 Pranayama, Διαλογισμός, Πρακτική εξάσκηση /Άσανες
9.00 – 10.00 Πρωινό
10.00 - 14.00 Θεωρία, Φιλοσοφία, Τεχνική εκπαίδευση
14.00 – 17.00 Ελεύθερος χρόνος για μελέτη, ξεκούραση ή γεύμα
17.00 – 21.00 Πρακτική εξάσκηση, Διδασκαλία, Τεχνική εκπαίδευση
Σεπτέμβριος, 1-2Yoga House Σάββατο/Κυριακή, 9.30 - 17.30
Τελική αξιολόγηση διδασκαλίας
Yoga House20 συμμετοχές σε δικό σας χρόνο για Παρατήρηση & Πρακτική διδασκαλίας σε τάξεις του Yoga House

Επένδυση

Η επιλογή σας να συμμετέχετε στη Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 200 μαζί με την ομάδα του Yoga House είναι μια στιγμή που θα είναι πάντα ένα ορόσημο στη ζωή σας. Πριν και Μετά. Είναι μια εκπαίδευση ζωής και έτσι γίνεται μια ουσιαστική επένδυση σε ανώτερες άξιες.

Προτείνουμε για την εξόφληση των διδάκτρων την προκαταβολή ενός ποσού και την αποπληρωμή του υπολοίπου είτε εφάπαξ είτε σε μηνιαίες δόσεις. Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε περίοδο στις καρτέλες που ακολουθούν.

Χειμερινή Περίοδος

Κόστος συμμετοχής: 1680€
Early bird: 100€ έκπτωση για εγγραφές έως 25/9/2018
Προκαταβολή: 550€
Εξόφληση: 8 μηνιαίες δόσεις

Περιλαμβάνεται:

 1. Τα δίδακτρα.
 2. Οι 4 τόμοι «Εγχειρίδια Δασκάλου” (500 σελίδες).
 3. Το 5ήμερο yoga retreat στην Επίδαυρο με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο & διατροφή.
 4. 3 μήνες Απεριόριστες Συμμετοχές
 5. Το 20ωρο σεμινάριο «NLP Amazing Teaching Skills”

* Δεν περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ και τα έξοδα μετακίνησης.

Προνομιακές Εκπτώσεις:

 1. Έκπτωση 30% στις Μηνιαίες Συνδρομές Απεριορίστων Συμμέτοχων.
 2. Έκπτωση 10% σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια Ανώτερης Εκπαίδευσης RYS 300

Θερινή Περίοδος

Κόστος συμμετοχής: 1850€
Early bird: 100€ έκπτωση για εγγραφές έως 25/3/2019
Προκαταβολή: 550€
Εξόφληση: 5 μηνιαίες δόσεις

Περιλαμβάνεται:

 1. Τα δίδακτρα.
 2. Οι 4 τόμοι «Εγχειρίδια Δασκάλου” (500 σελίδες).
 3. Το 10ήμερο yoga retreat στην Βυτίνα με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο & διατροφή.
 4. 3 μήνες Απεριόριστες Συμμετοχές
 5. Το 20ωρο σεμινάριο «NLP Amazing Teaching Skills”

* Δεν περιλαμβάνονται ο ΦΠΑ και τα έξοδα μετακίνησης.

Προνομιακές Εκπτώσεις:

 1. Έκπτωση 30% στις Μηνιαίες Συνδρομές Απεριορίστων Συμμέτοχων
 2. Έκπτωση 10% σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια Ανώτερης Εκπαίδευσης RYS 300

ΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Οι δάσκαλοι που θα σας καθοδηγήσουν σε αυτή την εκπαίδευση, γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια εκπαίδευση ζωής και όχι απλά για ένα σεμινάριο. Με μεγάλη χαρά μοιράζονται μαζί σας τις γνώσεις και την εμπειρία τους, διαθέτουν μεταδοτικότητα και διδακτική εμπειρία πολλών ετών, ενώ ταυτόχρονα διακρίνονται για τη δοτικότητα και την αυθεντικότητα τους και σας υποστηρίζουν στην εξέλιξη σας.

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Χρήστος Χαρικιόπουλος

Yoga Acharya

 • E-RYT 500
 • Yogacharya δάσκαλος-μέλος της Yoga Alliance
 • Μέλος του Συλλόγου Yoga Ελλάδας
 • Υπεύθυνος για τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων
 • Lead Trainer RYS 200 & RYS 300
Valerie Saier

Valerie Saier

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher E-RYT 200
 • Μέλος της Yoga Alliance ©, του International Yoga Network και του A.B.N.L.P.
Κατερινα Σπυροπουλου

Κατερινα Σπυροπουλου

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher E-RYT 200
 • Μέλος της Yoga Alliance
 • Διδάσκει Hatha & Flow yoga
Δάφνη Παναγιωτοπούλου

Δάφνη Παναγιωτοπούλου

Yoga Instructor

 • Yoga Instructor RYT 200
 • PT, Clinical Pilates instructor
 • Φυσικοθεραπεύτρια
μαντω παπαδογεωργου

μαντω παπαδογεωργου

Yoga Teacher

 • Yoga Teacher E-RYT 200
 • Μέλος της Yoga Alliance
 • Διδάσκει Vinyasa flow, Partner, Aerial & Hatha Yoga

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής;
Για να μπορέσετε να παρακολουθήσετε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, θα πρέπει να πληρείτε τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Προετοιμασία, με συμμετοχή περίπου 20 συμμετοχές σε τάξεις του Yoga House
 • Επιβεβαιωμένα τουλάχιστον ένας χρόνος πρακτικής Γιόγκα
 • Συμπληρωμένη αίτηση και ερωτηματολόγιο υποψηφίου
 • Συνέντευξη με το Χρήστο Χαρικιόπουλο, υπεύθυνο για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης
 • Συνεπής συμμετοχή σε τάξεις του Yoga House κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης
 • Ειλικρινή επιθυμία για μάθηση και εξέλιξη

Ποιες είναι οι πιστοποιήσεις που δίνετε;
 • Yoga House – Teacher Training 250 Hours
 • Yoga Alliance 200 Hour Registered Yoga Teacher
 • N.L.P. Η Τεχνογνωσία της Επικοινωνίας

Πότε πραγματοποιείται Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δασκάλων Yoga 250 ωρών;
  Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, τη χειμερινή και τη θερινή περίοδο. Η επόμενη θερινή περίοδος ξεκινά τον Μάη του 2017.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

RYT-200
Sending

Pin It on Pinterest

Share This