24 Μαρτίου, 28 Απριλίου 12 Μαΐου, 9 & 23 Ιουνίου
Yoga House
Σάββατο 13.00 – 17.00, το τελευταίο Σάββατο 13.00 – 15.00

Η Γιόγκα Νίντρα αρχίζει σε Σαβάσανα αλλά μόνο: «Όταν τελειώνει η Σαβάσανα, τότε αρχίζει η Γιόγκα Νίντρα»

Η Γιόγκα Νίντρα «αγγίζει», εξερευνεί τα διαφορετικά επίπεδα της ύπαρξης (Koshas). Μας βοηθά να εξετάσουμε, να μειώσουμε και να απελευθερώσουμε τα Σαμσκάρας που δεν μας εξυπηρετούν και να αυξήσουμε την ανάπτυξη θετικών Σαμσκάρας. Επίσης, μας βοηθά να κατανοήσουμε τι είναι ο νους και πως λειτουργεί. Αυτά όμως είναι μόνο κάποια στάδια της πρακτικής. Ο στόχος της είναι να βιώσουμε ότι δεν είμαστε περιορισμένοι σε ένα μόνο επίπεδο. Με απλά λόγια: η Γιόγκα Νίντρα είναι μια περιπέτεια στο μυστικό κόσμο του υποσυνείδητου-ασυνείδητου, για να ανακαλύψουμε το υπέρ-συνειδητό, την πλήρη συνειδητότητα.

Όταν διδάσκετε Yoga Nidra, καθοδηγείτε τους ασκούμενους σε ένα ιδιαίτερο και πολύ προσωπικό ταξίδι. Γι’ αυτό, ένας καλός δάσκαλος χρειάζεται να έχει μια καλή βάση (να κατανοήσει καλά την φιλοσοφία από την οποία προέρχεται και τις βαθιές της επιδράσεις) και αρκετή εμπειρία για να μπορεί να την διδάξει σωστά. Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 30 ωρών, σας προσφέρουμε και τη βάση και την εμπειρία με μεγάλη χαρά και αγάπη. Είναι μια ιδανική εκπαίδευση που σας δίνει τη δυνατότητα να μεταδώσετε τις τεχνικές της Yoga Nidra με ασφάλεια, επιτυχία και συμπόνοια.

Ένα σεμινάριο για δάσκαλους yoga και αφοσιωμένους ασκούμενους που αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στο δικό σας ρυθμό, αν είστε δάσκαλοι yoga. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και ως ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη δέσμευση. Για όσους επιθυμούν οι ώρες μπορούν να προστεθούν σαν Continuing Education για την Yoga Alliance ©.

Διδακτική Ύλη

Το πρόγραμμα αποτελείται  από 18 ώρες εκπαίδευσης και 12 συμμετοχές σε συνεδρίες Yoga Nidra:

 1. Εισαγωγή στην Γιόγκα Νίντρα.
  Ιστορία και φιλοσοφία.
  Τι είναι και τι δεν είναι.
 2. Ποιοι είμαστε;
  Συνειδητό, ασυνείδητο και υποσυνείδητο.
  Πως οι τεχνικές το επηρεάζουν.
  Οι 4 λειτουργίες του νου.
  Τα 5 Koshas.
 3. Yoga Nidra και εξέλιξη
  Επιρροή των διαφορετικών φάσεων.
  Εφαρμογές της Yoga Nidra σε ειδικές περιπτώσεις.
  Σαμσκάρα, κάρμα και καθαρισμός.
  Πώς η Yoga Nidra επηρεάζει το Κάρμα και τα Σαμσκάρα;
 4. Workshop – 6 ώρες
  Η περιγραφή ενός μαθήματος.
  Η επίδραση σε κάθε μέρος της πρακτικής.
  Η δύναμη του Σανκάλπα: Τι είναι; Τι να προσέχετε;
  Η σημασία στο ρυθμό και τόνο της φωνής.
 5. Πρακτική – 3 ώρες
  Σειρά σας να διδάξετε!

Δάσκαλοι

Valerie Saier Δασκάλα YogaΗ εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Valerie Saier, δασκάλα yoga από το 2006 και διδάσκει Hatha, Flow, Yoga Nidra, Mindfulness meditation κι άλλα. Είναι εγγεγραμμένη στη Yoga Alliance ( E-RYT 200) ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευμένη επαγγελματίας Master N.L.P. Time Line Therapist© και Stress Management Consultant αναγνωρισμένη από τον διεθνή οργανισμό A.B.N.L.P.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δάσκαλους yoga και σε αφοσιωμένους ασκούμενους. Για δάσκαλους yoga που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη συμμετοχή τους στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Η Ψυχολογία της Yoga – Yoga Nidra» πραγματοποιείται στο χώρο του Yoga House σε 5 συναντήσεις συνολικά 18 ώρες και επιπλέον 12 συνεδρίες yoga nidra σε δικό σας χρόνο. Πιο αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι:
24 Μαρτίου, 28 Απριλίου 12 Μαΐου, 9 & 23 Ιουνίου (Σάββατο 13.00 – 17.00)

Κόστος συμμετοχής: 280€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
Early bird: 260€, για εγγραφές μέχρι 16 Φεβρουαρίου

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Yoga Nidra
Sending

Pin It on Pinterest

Share This