24 Μαρτίου, 28 Απριλίου 12 Μαΐου, 9 & 23 Ιουνίου
Yoga House
Σάββατο 13.00 – 17.00

Εκπαίδευση στη Yoga Nidra. Ένα σεμινάριο για δάσκαλους yoga που αποτελεί μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στα επόμενα 3 χρόνια. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και ως ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση και όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση σας (Continuing Education) για την Yoga Alliance©.

Η Γιόγκα Νίντρα αρχίζει σε Σαβάσανα αλλά μόνο: «Όταν τελειώνει η Σαβάσανα, τότε αρχίζει η Γιόγκα Νίντρα»

Η Γιόγκα Νίντρα «αγγίζει», εξερευνεί τα διαφορετικά επίπεδα της ύπαρξης (Koshas). Μας βοηθά να εξετάσουμε, να μειώσουμε και να απελευθερώσουμε τα Σαμσκάρας που δεν μας εξυπηρετούν και να αυξήσουμε την ανάπτυξη θετικών Σαμσκάρας. Επίσης, μας βοηθά να κατανοήσουμε τι είναι ο νους και πως λειτουργεί. Αυτά όμως είναι μόνο κάποια στάδια της πρακτικής. Ο στόχος της είναι να βιώσουμε ότι δεν είμαστε περιορισμένοι σε ένα μόνο επίπεδο. Με απλά λόγια: η Γιόγκα Νίντρα είναι μια περιπέτεια στο μυστικό κόσμο του υποσυνείδητου-ασυνείδητου, για να ανακαλύψουμε το υπέρ-συνειδητό, την πλήρη συνειδητότητα.

Όταν διδάσκετε Yoga Nidra, καθοδηγείτε τους ασκούμενους σε ένα ιδιαίτερο και πολύ προσωπικό ταξίδι. Γι’ αυτό, ένας καλός δάσκαλος χρειάζεται να έχει μια καλή βάση (να κατανοήσει καλά την φιλοσοφία από την οποία προέρχεται και τις βαθιές της επιδράσεις) και αρκετή εμπειρία για να μπορεί να την διδάξει σωστά.

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 30 ωρών, σας προσφέρουμε και τη βάση και την εμπειρία με μεγάλη χαρά και αγάπη. Είναι μια ιδανική εκπαίδευση μετά την οποία θα μπορείτε να μεταδώσετε τις τεχνικές της Yoga Nidra με ασφάλεια, επιτυχία και συμπόνοια.

Διδακτική Ύλη

Το πρόγραμμα αποτελείται  από 18 ώρες εκπαίδευσης και 12 συμμετοχές σε συνεδρίες Yoga Nidra:

 1. Εισαγωγή στην Γιόγκα Νίντρα.
  Ιστορία και φιλοσοφία.
  Τι είναι και τι δεν είναι.
 2. Ποιοι είμαστε;
  Συνειδητό, ασυνείδητο και υποσυνείδητο.
  Πως οι τεχνικές το επηρεάζουν.
  Οι 4 λειτουργίες του νου.
  Τα 5 Koshas.
 3. Yoga Nidra και εξέλιξη
  Επιρροή των διαφορετικών φάσεων.
  Εφαρμογές της Yoga Nidra σε ειδικές περιπτώσεις.
  Σαμσκάρα, κάρμα και καθαρισμός.
  Πώς η Yoga Nidra επηρεάζει το Κάρμα και τα Σαμσκάρα;
 4. Workshop – 6 ώρες
  Η περιγραφή ενός μαθήματος.
  Η επίδραση σε κάθε μέρος της πρακτικής.
  Η δύναμη του Σανκάλπα: Τι είναι; Τι να προσέχετε;
  Η σημασία στο ρυθμό και τόνο της φωνής.
 5. Πρακτική – 3 ώρες
  Σειρά σας να διδάξετε!

Δάσκαλοι

Valerie Saier Δασκάλα YogaΗ εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Valerie Saier, δασκάλα yoga από το 2006 και διδάσκει Hatha, Flow, Yoga Nidra, Mindfulness meditation κι άλλα. Είναι εγγεγραμμένη στη Yoga Alliance ( E-RYT 200) ενώ παράλληλα είναι εκπαιδευμένη επαγγελματίας Master N.L.P. Time Line Therapist© και Stress Management Consultant αναγνωρισμένη από τον διεθνή οργανισμό A.B.N.L.P.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή αλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Η Ψυχολογία της Yoga – Yoga Nidra» πραγματοποιείται στο χώρο του Yoga House σε 5 συναντήσεις συνολικά 18 ώρες και επιπλέον 12 συνεδρίες yoga nidra σε δικό σας χρόνο. Πιο αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι:
24 Μαρτίου, 28 Απριλίου 12 Μαΐου, 9 & 23 Ιουνίου (Σάββατο 13.00 – 17.00)

Κόστος συμμετοχής: 280€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
Early bird: 260€, για εγγραφές μέχρι 16 Φεβρουαρίου

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Yoga Nidra
Sending

Γράψου στο Newsletter μας!

Για να μαθαίνεις πρώτος για τα νέα άρθρα στο blog μας και για τα Workshops που διοργανώνουμε!

Η εγγραφή σας ήταν πετυχημένη. Σας ευχαριστούμε!

Pin It on Pinterest

Share This