14 & 15 Απριλίου 2018
Yoga House
Σάββατο 15.00 – 20.30 και Κυριακή 9.30 – 15.00

Ισχία – Γόνατα – Πέλματα

Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που προσφέρει μια μοναδική προσέγγιση μέσα από ένα πολύπλευρο φάσμα σχετικά με τον πόνο, σε σωματικό, ενεργειακό και ψυχονοητικό επίπεδο. Εμβαθύνει στις μυοσκελετικές δυσλειτουργίες και συνδυάζει με ουσιαστικό τρόπο την ανατομία, την εμβιομηχανική, την ψυχονοητική & ψυχοσωματική προσέγγιση και φυσικά την επιστήμη της yoga για την αντιμετώπιση του πόνου. Ένα απαραίτητο και πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να γνωρίζουν σε βάθος πως να προσαρμόζουν την προσωπική τους πρακτική ή την διδασκαλία τους όταν προκύπτουν ανάλογες περιπτώσεις.

Αποτελείται από τις παρακάτω τρεις ενότητες (30 ώρες) που προσφέρουν γνώση υψηλού επιπέδου και αναβαθμίζουν με εξαιρετικό τρόπο την ικανότητα σας να αξιολογείτε και να αντιμετωπίζεται τις πιο συχνές μυϊκές δυσλειτουργίες:

Στο Yoga Motion Vol. 3 ξεκινάμε με τα πέλματα τα οποία αποτελούν την βάση μας ενώ παράλληλα είναι και η σύνδεση μας με τη γη. Μια βάση στην οποία στηρίζεται ολόκληρο το σώμα και ταυτόχρονα αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουμε το περπάτημα μας, την ισορροπία, τις όρθιες και τις καθιστές στάσεις και την γενικότερη ορθοσωμία του σώματος μας. Σε αυτή την κινητική αλυσίδα (Kinetic Chain) ακολουθούν με τη σειρά τους τα γόνατα, που αποτελούν το σημείο σύνδεσης των ισχίων και του πέλματος. Μια παθολογία σε μία από αυτές τις αρθρώσεις το πιο συχνό είναι να επηρεάζει ολόκληρη την αλυσίδα κίνησης. Έτσι είναι απαραίτητη η καλή γνώση γύρω από το αντικείμενο, ώστε όταν διδάσκετε να είστε θέση να προστατεύσετε τους ασκούμενους από τυχόν τραυματισμους ή να προασαρμόσετε την πρακτική τους με ασφάλεια. Εξερευνούμε την φυσιολογία και κινησιολογία των παραπάνω περιοχών, καλύπτοντας έτσι τις απαραίτητες ανατομικές γνώσεις που χρειάζεται. Θα μιλήσουμε για τις συχνότερες παθολογίες αναλύοντας τις αιτίες, τους μηχανισμούς πρόκλησης, τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα, πως αυτές συνδέονται με το μυαλό και την ψυχολογία, πως αντιμετωπίζουμε τις δυσλειτουργίες αυτές στις τάξεις της yoga καθώς επίσης και πως μπορεί να βοηθήσει η διατροφή, τα βότανα, ο διαλογισμός και η θετική στάση ζωής, εφαρμόζοντας έτσι ένα ολιστικό και επιστημονικό σύστημα προσέγγισης. Πιο αναλυτικά πρόκειται να ασχοληθούμε με τα εξής:

Διδακτική Ύλη

 • Φυσιολογία άρθρωσης. ( Μυϊκό – Νευρικό – Συνδεσμικό σύστημα).
 • Κινησιολογία σώματος – Ανάλυση εύρους κίνησης των αρθρώσεων.
 • Τεχνικές παρατήρησης & αξιολόγησης στάσης σώματος.
 • Συχνότερες παθολογίες – φυσιολογία της παθολογίας.
 • Τι αλλάζει μετά από έναν τραυματισμό στο σώμα ( Ανατομικά & Ψυχοσωματικά στοιχεία).
 • Πως προσαρμόζουμε ένα ομαδικό ή ατομικό μάθημα yoga.
 • Θέσεις – κινήσεις που ΩΦΕΛΟΥΝ.
 • Θέσεις – κινήσεις που ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ.
 • Red Flags παθήσεων – σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό.
 • Λεκτική επικοινωνία με τον ασκούμενο, τι πρέπει να αποφεύγουμε και τι να ενθαρρύνουμε (yellow flags).
 • Εισαγωγή στην νευροφυσιολογία του πόνου.
 • Κατανόηση του μηχανισμού για τον οξύ & χρόνιο πόνο.
 • Η ψυχονοητική αντιστοίχηση και τα νοητικά πρότυπα που σωματοποιούν τον πόνο.
 • Τι προτείνεται για την αντιμετώπιση του πόνου σε ψυχονοητικό επίπεδο.
 • Διατροφικές συμβουλές και βοτανο-θεραπεία (αντιφλεγμονώδη).
 • Θετικές διαβεβαιώσεις που βοηθούν στην θεραπεία.
 • Η σημασία του διαλογισμού στην θεραπεία.

Yoga Motion Vol. 3 LABORATORY: Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου πρόκειται να επιλέξουμε ανάμεσα στους συμμετέχοντες έναν τραυματισμό ή κινητική δυσλειτουργία και να εξετάσουμε στην πράξη πως αξιολογούμε την στάση του σώματος και την ολιστική προσέγγιση που προτείνουμε.

Δάσκαλοι

Στο πρόγραμμα διδάσκουν οι:

 • Δάφνη Παναγιωτοπούλου – PT, clinical pilates instructor, φυσικοθεραπεύτρια με εξιδειδίκευη στην αποκατάσταση μέσω της άσκησης, Ortopaedic manipulative therapy (OMT), πιστοποιημένη στο Thai Massage, Kinesio Taping, Functional Movement Therapy. Ασχολείται σαν ασκούμενη στη yoga από το 2008, έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια yoga και την εντάσει καθημερινά στην ζωή της και την εργασία της.
 • Χρήστος ΧαρικιόπουλοςYogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, Lead trainer RYS 200 & RYS 300, διδάσκει Hatha, Flow, Restorative & Sampoorna yoga, μέλος της Yoga Alliance©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας, ιδρυτής του Yoga House και υπεύθυνος για τα προγράμματα Βασικής & Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga:

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δάσκαλους yoga, σε αφοσιωμένους ασκούμενους και σε κάθε είδους θεραπευτές. Για δάσκαλους yoga που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Ανώτερη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga RYS 300, η βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή άλλο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το «Yoga Motion Vol. 3» διεξάγεται στο Yoga House σε ένα Σαββατοκύριακο, συνολική διάρκεια 10 ώρες. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 14 & 15 Απριλίου 2018 και οι ώρες για το Σάββατο είναι 15.00 – 20.30 και Κυριακή 9.30 – 15.00

Κόστος συμμετοχής: 160€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ) Early bird: 145€, για εγγραφές μέχρι 14 Μαρτίου.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Yoga Motion Vol. 3
Sending

Γράψου στο Newsletter μας!

Για να μαθαίνεις πρώτος για τα νέα άρθρα στο blog μας και για τα Workshops που διοργανώνουμε!

Η εγγραφή σας ήταν πετυχημένη. Σας ευχαριστούμε!

Pin It on Pinterest

Share This