10-11 Μαρτίου & 14-15 Απριλίου 2018
Yoga House
Σάββατο 13.00 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.00

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δάσκαλους yoga, που συνδυάζει με ουσιαστικό τρόπο την επιστήμη της ανατομίας με την επιστήμη της yoga. Το πρόγραμμα είναι μέρος από την Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στα επόμενα 3 χρόνια. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση και όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση σας (Continuing Education) για την Yoga Alliance©.

Διδακτική Ύλη

Θα δώσουμε έμφαση και θα εξετάσουμε τις πιο συχνές μυϊκές δυσλειτουργίες που συναντούν οι δάσκαλοι yoga, όταν διδάσκουν σε ομαδικές ή ατομικές συνεδρίες. Πιο συγκεκριμένα, θα εστιάσουμε στις κυριότερες αρθρώσεις και θα αναλύσουμε τη βασική κινησιολογία τους, την πιο συχνή συμπτωματολογία που παρουσιάζουν (π.χ. χονδροπάθεια, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, κλπ.), τι χρειάζεται να αποφεύγουμε για να προστατέψουμε κάθε σύμπτωμα και τι μπορούμε να προτείνουμε για να βοηθήσουμε την κάθε περίπτωση. Για τη διδασκαλία χρησιμοποιούμε ειδικό τρισδιάστατο πρόγραμμα απεικόνισης, που παρουσιάζει την ανατομική ανάλυση σε στάσεις της yoga για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα θα ασχοληθούμε με τα παρακάτω:

Tην ενίσχυση των γνώσεων των εκπαιδευομένων στην ανατομία και κινησιολογία του ανθρωπίνου σώματος και πιο ειδικά των κυριότερων αρθρώσεων, όπως: α) Γόνατα, β) Ισχία γ) Οσφυϊκή, Θωρακική & Αυχενική μοίρα, δ) Ώμοι, ε) Καρποί.

Την εισαγωγή σε βασικές αρχές αναγνώρισης των κύριων μυοσκελετικών δυσλειτουργιών και συνδρόμων

  1. Μυοσκελετικές κακώσεις
  2. Εκφυλιστικά σύνδρομα
  3. Σύνδρομα στάσης

Τι προτείνουμε σε κάθε περίπτωση και τι αποφεύγουμε σε ένα πρόγραμμα Yoga ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ασκούμενου. Ενδείξεις και αντενδείξεις για την ασφαλή επιλογή ή/και τροποποίηση ασκήσεων και προγράμματος για τις ανάγκες του κάθε ασκούμενου.

Τον συνδυασμό και τη διασύνδεση των παραπάνω γνώσεων με σκοπό την καλύτερη συνεργασία των δάσκαλων με τους επαγγελματίες της υγείας ώστε να αντιλαμβάνονται ή/και να μεταφέρουν πληροφορείς με σαφήνεια για την κατάσταση του ασκούμενου.

Δάσκαλοι

Στο πρόγραμμα διδάσκουν οι:

Γιάννης Λιγνός – PT, MSc, Cert. Acup, Φυσιοθεραπευτής με δίπλωμα στην Αντιμετώπιση του Πόνου από την Ιατρική σχολή, πιστοποιημένος θεραπευτής βελονισμού, θεραπευτής του PNF adavanced level4, Manual Therapy, Kinesio Taping, Neurodynamic Solutions.

Χρήστος Χαρικιόπουλος – Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, Lead trainer RYS 200 & RYS 300, διδάσκει Hatha, Flow, Restorative & Sampoorna yoga, μέλος της Yoga Alliance©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας και υπεύθυνος για τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων yoga:

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι η κατοχή πιστοποιητικού Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga 200 ωρών, από σχόλες αναγνωρισμένου κύρους από το Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος ή/και τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το «Yoga και Μυοσκελετικές Δυσλειτουργίες» διεξάγεται στο Yoga House, σε 2 Σαββατοκύριακα (24 ώρες). Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 10-11 Μαρτίου & 14-15 Απριλίου 2018 και οι ώρες για το Σάββατο 13.00 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.00.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στο 210 3450020 και ώρες 16.30 – 20.30, ή αλλιώς με mail: info@yogahouse.gr.

Κόστος συμμετοχής: 240€ (δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
Early bird: 220€, για εγγραφές μέχρι 16 Δεκεμβρίου

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Μυοσκελετικές Δυσλειτουργείες
Sending
Γράψου στο Newsletter μας!

Γράψου στο Newsletter μας!

Θέλεις να λαμβάνεις νέα άρθρα και να μαθαίνεις πρώτος για τα Workshops που διοργανώνουμε;

Γράψου τώρα στο newsletter μας!

Η εγγραφή σας ήταν πετυχημένη. Σας ευχαριστούμε!

Pin It on Pinterest

Share This