23 Φεβρουαρίου 2013
Εργαστήρι: Yin yoga & Yin Yang flow

Χορεύοντας και παρατηρώντας…

Η yoga είναι μια τέχνη που βοηθάει τον ασκούμενο να βρεθεί στη φυσική του κατάσταση, αυτή της χαράς, της γαλήνης και της ενότητας. Χρησιμοποιεί εργαλεία και ένα από αυτά είναι το ίδιο το σώμα. Ένα σώμα που είτε χορεύει τη μια asana μέσα στην άλλη βιώνοντας έκσταση και απελευθέρωση, είτε κατακτά την asana και τη ψυχοσωματική αντανάκλασή της, παραμένοντας και παρατηρώντας.
Κατά τη διάρκεια του workshop θα μοιραστούμε τα εξής:

 Chi kong

  • Η αναπνοή των δένδρων
  • Άνοιγμα καρδιάς
  • Wei chi
  • Θεραπευτικοί ήχοι

Το chi kong είναι ένας διαλογισμός σε κίνηση. Συνδυάζει αναπνοή, κίνηση και οραματισμό. Οραματισμό που αφορά το φυσικό και ενεργειακό σώμα, τους μεσημβρινούς και τα όργανα του σώματος, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε και εξισορροπήσουμε το chi, την ενέργεια, τη φυσική δύναμη της ζωής και να επιφέρουμε θεραπεία.
Οραματισμό που γίνεται το μαγικό μας χαλί για να ενωθούμε με τη γη και τον ουρανό, να ανοίξουμε τη καρδιά, να νοιώσουμε τη σύνδεση με τη φύση.

 Yin yang flow
Οι τρεις yin yang χοροί


Το yin yang flow είναι το μαγικό και ταυτόχρονα δυναμικό μέρος του μαθήματος.
Συνδυάζει χορό, yoga flow και chi kung. Το σώμα κινείται, μπαίνει στη ροή, ζωγραφίζει στον αέρα, η μια κίνηση διαδέχεται την άλλη με αρμονία, δύναμη, απαλότητα και ζωντάνια.  Γοητεύει με την εναλλαγή των ρυθμών και τις δυνατότητες που δίνει σε δάσκαλο και ασκούμενο για αυτοσχεδιασμό…

Yin yoga
Πρακτική σε ασάνες Yin yoga
Στη yin yoga υπάρχει ένα ποιητικό και ταυτόχρονα διαλογιστικό κομμάτι, ένας άλλος τρόπος να νοιώσεις και να ακούσεις το σώμα. Αποτελεί το στατικό κομμάτι της yin yoga  το οποίο μαγεύει με το πόσο βαθειά μπορεί να δουλέψει το ανθρώπινο σώμα, την ελευθερία και την δύναμή της ως τεχνική αλλά και για το πόσο μπορεί να βοηθήσει τον ασκούμενο να αγγίξει πιο βαθειά κομμάτια στο συναισθηματικό σώμα και στη ψυχή.
Είναι η ώρα που δημιουργείται ο «χώρος»…
Μοιάζει με ιερή τελετή. Καθώς παραμένεις για αρκετά λεπτά στην ίδια στάση, δουλεύει το σώμα στο επίπεδο του συνδετικού ιστού και δημιουργεί το χώρο, ώστε ριζωμένα συναισθήματα και σκέψεις να έρθουν στην επιφάνεια. Συχνά χρησιμοποιούμε βοηθήματα όπως μαξιλάρια και bolster προκειμένου  να αποφύγουμε τη μυϊκή ένταση, να χαλαρώσουμε τελείως το νευρικό σύστημα και να έρθουμε σε βαθειά επαφή με το παρασυμπαθητικό σύστημα. Και έτσι ανοίγουμε τη πόρτα στα αποτυπώματα που η ψυχή και η εμπειρία έχουν καταγράψει στο σώμα…

Ο ήχος από ένα τύμπανο, τα λόγια από ένα ποίημα μιλάνε στη καρδιά, χαλαρώνουν τις αντιστάσεις και βοηθούν όλους όσους συμμετέχουν στον ιερό κύκλο να ταξιδέψουν εκεί που μόνο αληθινά πράγματα μπορούν να συμβούν…

Το εργαστήρι καθοδηγεί η Μπέτυ Παπαδοπούλου.

H Μπέτυ ξεκίνησε το πνευματικό της ταξίδι 11 χρόνια πριν. Ασκείται στη yoga, το tai chi, και το chi kong και εδώ και 5 χρόνια διδάσκει Hatha yoga, Kundalini, Vinyasa, mediation, Yin yoga και Chi kong. Για τρία χρόνια εργάστηκε εθελοντικά στο χωριό Kamuli στην Ουγκάντα δημιουργώντας ένα πρόγραμμα για τα παιδιά και τους ενήλικες της περιοχής. Για δώδεκα χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια σε Λύκειο. Ασχολείται με το thai massage και την κρανιοιερή θεραπεία και βοηθάει τους δασκάλους της του sunshine network σε διάφορα massage seminars στην Eλλάδα και τον κόσμο.

Ημέρα: 23 Φεβρουαρίου 2013
Τόπος: Yoga House Studio
Διάρκεια: 16.00 – 19.00
Κόστος: 25€

Για άμεση ανταπόκριση δηλώστε συμμέτοχη μέσα από τη παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας:
Γραμματεία: 210 3450020 από 6μμ έως 9μμ ή αφήστε μήνυμα στο τηλεφωνητή.
Έκτακτα στο 6977612222.
Email: info@yogahouse.gr

Προϋποθεση για τη συμμέτοχη σας είναι η εξόφληση της εγγραφής τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής.
Μπορείτε να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στους παρακάτω λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ: 07073751070 –
Χαρικιόπουλος Χρήστος
IBAN: GR 5201100700000007073751070
ALPHA BANK: 180002101111275 – Valerie Saier
Θυμηθείτε να συμπληρώσετε το όνομα σας με την κατάθεση!

[si-contact-form form=’3′]

Pin It on Pinterest

Share This