8-9 &  22-23 Σεπτεμβρίου, 6-7 Οκτωβρίου 2018
Yoga House
Σάββατο: 13.00 – 20.30 & Κυριακή 9.00 – 15.00 (36 ώρες)

Οργανική ή φυσική κίνηση. Η ροή των asanas με τέτοιο τρόπο ώστε να συντονίζονται με την φύση, εκεί όπου όλα δημιουργούν κύκλους, καμπύλες με μία ιδιαίτερη συμμετρία που χαρακτηρίζει την μοναδικότητα της κάθε ύπαρξης. Σε αυτό το σεμινάριο θα προσεγγίσουμε την καλλιτεχνική δημιουργία και την έκφραση του Εαυτού μέσα από την πρακτική της γιόγκα. Θα συνδέσουμε εικόνες, μουσικές, λόγο, μέσα στην ροή των asanas με αποτέλεσμα να αγγίξουμε την ατομική ροή της ενέργειας μέσα μας. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για δάσκαλους yoga, που είναι μέρος από την Ανώτερη Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών RYS-300, την οποία μπορείτε να συνεχίσετε στα επόμενα 3 χρόνια. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς άλλη υποχρέωση.

Διδακτική Ύλη

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να ασχοληθούμε με τα παρακάτω:

  • Καθορίζουμε ιστορικά και ετυμολογικά την έννοια της vinyasa από τις Ουπανισάδες μέχρι και την ταντρική φιλοσοφία, φτάνοντας στο σήμερα. Αυτή η γνώση και η έρευνα θα μας οδηγήσει στην δημιουργία σειρών asanas σε κυκλική ροή που αποπνέουν την δύναμη της παράδοσης των ιερών γραφών του Ινδικού πολιτισμού.
  • H Vinyasa στην μετεξέλιξή της, στον δυτικό κόσμο. Πως η hatha yoga μετασχηματίζεται με βάση τις ανάγκες του δυτικού ανθρώπου. Θα αναφερθούμε και θα εξερευνήσουμε κάποια από τα συστήματα που αναδύθηκαν στην Ευρώπη και στην Αμερική ( Power yoga, Prana flowing, Sahaja – Yoga Dance, Freedom Yoga, Exhale Flow) στηριζόμενα στις διδαχές του Krishnamacharya αλλά και στην Ayurveda, στην Kriya Yoga, στην τέχνη του Kalaripayattu και στην χορευτική κίνηση.
  • Μαθαίνουμε να δημιουργούμε κύκλους κίνησης, vinyasas, που αντιστοιχούν στα στοιχεία της φύσης  (γη, νερό, φωτιά, αέρας και χώρος). Μαζί με την κίνηση ψάχνουμε την μουσική και τον λόγο που μπορεί να συνοδεύσει την πρακτική μας. Ποίηση και αποφθέγματα που ενδυναμώνουν την πρακτική.
  • Δημιουργικό εργαστήρι. Εξερευνούμε ο καθένας τον δικό του απόλυτα προσωπικό τρόπο κίνησης και δημιουργίας. Ποιοι είμαστε, ποια στοιχεία μας αντιπροσωπεύουν, ποια είναι τα στοιχεία που μας καθορίζουν ως άτομα και ως δασκάλους. Βασισμένοι σε αυτά τα στοιχεία, δημιουργεί ο καθένας μας την «δική του vinyasa».
  • Ανακαλύπτουμε την έννοια του αυτοσχεδιασμού. Η απελευθέρωση της κίνησης από απόλυτες ευθυγραμμίσεις. Ο αυθορμητισμός , η φυσική ροή, η παγανιστική πλευρά της κίνησης. Η επανάληψη ως διαλογιστική τεχνική.

Σε αυτό τον κύκλο μάθησης πρόκειται να καλύψουμε το θεωρητικό υπόβαθρο, την πρακτική εφαρμογή και ένα δημιουργικό εργαστήρι, όπου ο καθένας θα ανακαλύψει τον «απόλυτα δικό του» τρόπο να δημιουργεί πρακτικές σε ροή. Η αναφορά στην έννοια της ροής σίγουρα δεν είναι εγκλωβισμένη στην συνεχόμενη κίνηση. Μπορεί να είναι και αυτό, αλλά μπορεί να είναι και οι παύσεις, οι στιγμές φαινομενικής ακινησίας, οι εναλλαγές δράσης και αδράνειας. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως είμαστε υπάρξεις δυναμικές. Η ζωή στηρίζεται στην ροή, στην ανάσα, στην καρδιά που χτυπά ασταμάτητα, στο αίμα που συνεχώς ρέει στις αρτηρίες και στις φλέβες μας…

Δάσκαλοι

Κατερίνα Σπυροπούλου, Δασκάλα YogaΗ εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η Κατερίνα Σπυροπούλου RYT-500, διδάσκει Hatha Yoga, Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 και 300h με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, καθώς και δύο μετεκπαιδευτικά, Prana Flow και Yoga Trans Dance,με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Rosella Hightwer στις Κάννες.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής είναι να έχετε παρακολουθήσει κάποιο εκπαιδευτικό προγραμμα δασκάλων yoga 200 ωρών σε σχόλη αναγνωρισμένου κύρους από την Yoga Alliance (USA) ή αλλο ανάλογο διεθνή οργανισμό.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Vinyasa Flow & Οργανική Κίνηση» πραγματοποιείται στο Yoga House σε 3 Σαββατοκύριακα με συνολική διάρκεια 36 ώρες. Πιο αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι: 8-9 & 22-23 Σεπτεμβρίου, 6-7 Οκτωβρίου 2018 και οι ώρες Σάββατο: 13.00 – 20.30 & Κυριακή 9.00 – 15.00 (συμπεριλαμβάνεται διάλειμμα 1 ώρα). Κάθε Σαββατοκύριακο είναι αυτοτελές και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μεμονωμένα, αν το επιθυμείτε.

1ο ΣΚ: 8-9 Σεπτεμβρίου
Εξερευνούμε το στοιχείο της γης, Purthivi, και του νερού, Jala, μέσα από τις Βέδες και της Ουπανισάδες. Μαθαίνουμε συγκεκριμένες vinyasas που ενδυναμώνουν τα στοιχεία αυτά και παράλληλα εντάσσουμε στην διδασκαλία τα στοιχεία της μουσικής και του λόγου.

2ο ΣΚ: 22-23 Σεπτεμβρίου
Στο δεύτερο ΣΚ ανακαλύπτουμε τα στοιχεία της φωτιάς, Agni, του αέρα, Vayu και του αιθέρα, Akasha, με αναφορές μέσα από τα αρχαία κείμενα. Δημιουργούμε vinyasas που τα ενδυναμώνουν, εξερευνώντας παράλληλα το στοιχείο του ήχου.

Και στα δύο αυτά μέρη θα προσεγγίσουμε την Vinyasa ως έννοια από την Ταντρική περίοδο μέχρι σήμερα. Επίσης όλες οι πρακτικές θα συνοδεύονται από κρουστά, πιάνο, φλογέρες και singing bowls (σε διάφορους συνδυασμούς).

3ο ΣΚ: 7-8 Οκτωβρίου
Εστιάζουμε στην ελεύθερη, αυθόρμητη κίνηση. Μαθαίνουμε την δύναμη του αυτοσχεδιασμού και τον τρόπο να εντάσσουμε χορευτικά στοιχεία στις πρακτικές που δημιουργούμε.

Κόστος συμμετοχής: 130€ για κάθε Σαββατοκύριακο ή 360€ συνολικά για τα τρία ΣΚ.
Early bird: 115€, και 345€ αντίστοιχα, για εγγραφές μέχρι 10 Σεπτεμβρίου.
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% του συνολικού ποσού. Η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 16.30 έως 20.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

Φόρμα Οργανική Κίνηση Vinyasa
Sending

Γράψου στο Newsletter μας!

Για να μαθαίνεις πρώτος για τα νέα άρθρα στο blog μας και για τα Workshops που διοργανώνουμε!

Η εγγραφή σας ήταν πετυχημένη. Σας ευχαριστούμε!

Pin It on Pinterest

Share This