the_tantric_kundalini_chakras_in_human_body_tp88Ενισχύστε την ενέργεια σας, και βρείτε το κέντρο σας!
Στις ψηλές κορυφές των Ιμαλάϊων υπάρχουν πνευματικοί αναζητητές γνωστοί για την εντυπωσιακή αντοχή και μακροημέρευση τους, χωρίς να ξεχνάμε και την διακριτική εσωτερική τους γαληνή. Ποιο είναι το μυστικό τους; …
Μια καθημερινή πρακτική πολλών αιώνων βασισμένη σε ένα συνδυασμό από στάσεις της Γιόγκα και αναπνοές με ένα δυναμικό τρόπο, γνώστη και σαν οι 5 Θιβετανικές ασκήσεις. Οι Θιβετιανοί μοναχοί εξασκούνται σε αυτές τις ασκήσεις για να διατηρούν την υγεία και μακροζωία τους. Έχουν σχεδιαστεί για την ενεργοποίηση και εξισορρόπηση των κυριότερων Chakras ενώ η εφαρμογή τους είναι απλή αλλά ταυτόχρονα και δυναμική.

Έχει αποδειχτεί πια επιστημονικά ότι οι ενδοκρινείς αδένες ρυθμίζουν την διαδικασία της αποτοξίνωσης, τη διαδικασία της γήρανσης και την ικανότητα του σώματος να αυτο-θεραπεύεται. Οι 5 Θιβετανικές ασκήσεις εξισορροπούν τα 7 ενεργειακά κέντρα τα όποια αναλογούν σε αντίστοιχους ενδοκρινείς αδένες του ορμονικού συστήματος και σαν αποτέλεσμα βελτιώνεται η λειτουργία του νευρικού και ορμονικού συστήματος. Έτσι, όλα τα όργανα του σώματος λειτουργούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο διατηρώντας το φυσικό μας σώμα και το νου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σε αυτό το workshop σας παρέχουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο όπου θα διδαχτείτε σε βάθος καθεμία από τις 5 Θιβετανικές ασκήσεις, τα πλεονεκτήματα και τις παραλλαγές τους. Μια πρακτική που μπορείτε να εξασκήσετε μόνοι σας οπουδήποτε. Για την εκτέλεση ολόκληρου του προγράμματος χρειάζεστε μόνο 20-30 λεπτά και τόσο χώρο ώστε να μπορείτε να ξαπλώσετε το σώμα σας και να τεντώσετε τα χέρια σας. Μια εξαιρετική επιλογή για όσους διαθέτουν περιορισμένο χρόνο και θέλουν μια καθημερινή εξάσκηση. Για τους συμμετέχοντες διαθέτουμε εγχειρίδιο με γράπτες σημειώσεις.

Το πρόγραμμα:

 • Η αναγνώριση των Chakras και αναπνοή.
  Μια μικρή παρουσίαση για τα ενεργειακά μας κέντρα, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύστημα των Chakras. Μάθετε γι’ αυτά και αναπνεύστε μαζί τους.
 • Ασκήσεις Προθέρμανσης.
  tibetan-poster-2016Παρουσιάζουμε και εκτελούμε τις 5 ασκήσεις προθέρμανσης που προετοιμάζουν σώμα & νου για την πρακτική εξάσκηση που πρόκειται να ακολουθήσει και μαθαίνετε τις παραλλαγές για όσους νοιώθουν κόπωση ή χρειάζονται ιδιαίτερη προσαρμογή .
 • Οι 5 Θιβετανικές ασκήσεις.
  Ολοκληρωμένη παρουσίαση και πρακτική εφαρμογή των πέντε Θιβετανικών. Αναλύουμε το θεωρητικό υπόβαθρο της πρακτικής (ενεργειακή αντιστοίχιση για κάθε άσκηση) και εφαρμόζουμε στην πράξη καθεμία από τις πέντε Θιβετανικές με τη σωστή αναπνοή και όλες τις παραλλαγές για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκτέλεση.
 • Αντισταθμιστικές Ασκήσεις.
  Για την εξισορρόπηση της πρακτικής, μαθαίνετε και τις ανάλογες αντισταθμιστικές ασκήσεις που συμπληρώνουν καθεμία από τις πέντε Θιβετανικές, μετά την εφαρμογή τους.
 • Η έκτη αναπνευστική άσκηση.
  Η έκτη Θιβετανική είναι μια άσκηση αναπνοής  με την οποία «φορτίζουμε» τη ζωτική ενεργεία του σώματος.
 • Βαθιά χαλάρωση και αναπνοή στα Chakras.
  Στο κλείσιμο της πρακτικής προτείνουμε βαθιά χαλάρωση (Savasana) με αναπνοή στα ενεργειακά κέντρα μας.

Ημερομηνία: 15 Οκτωβρίου
Διάρκεια: 15.30 – 20.30
Τόπος: Yoga House
[title size=»2″]Διδάσκει ο Χρήστος Χαρικιόπουλος[/title]

meΟ Χρήστος, γεννήθηκε στο Μόναχο το 1967 και είναι ο ιδρυτής του Yoga House από το 2006. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει τρία προγράμματα εκπαίδευσης, συμπληρώνοντας 1000+ ώρες προσωπικής εκπαίδευσης στη yoga και διδάσκει από το 2005. Ο τρόπος που προσεγγίζει τη διδασκαλία έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να ανακαλύψουν το δικό τους δρόμο προς την αυτογνωσία, με έμφαση στην ασφάλεια και την επίγνωση στο παρόν. Διδάσκει τακτικά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της σχολής, διεξάγει σεμινάρια & workshops. Παράλληλα διευθύνει και καθοδήγει τα προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων yoga που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Yoga House. Σήμερα είναι εγγεγραμμένος στο διεθνή οργανισμό της Yoga Alliance σαν E- RYT 500 (έμπειρος δάσκαλος) με περισσότερες από 800 ώρες διδασκαλίας κάθε χρόνο και το Yoga House είναι εγγεγραμένο σαν πιστοποιημένη σχολή RYS 200 & RYS 300 από τον ίδιο οργανισμό.

Μπορείτε να δηλώστε συμμέτοχη μέσα από τη παρακάτω φόρμα.
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 3450020 από 5μμ έως 8.30μμ ή αφήστε μήνυμα στο τηλεφωνητή ή στείλτε email: info@yogahouse.gr
[si-contact-form form=’3′]

[sharing tagline=»Διαλέξτε πως θέλετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας!» title=»Title To Share» link=»http://www.yogahouse.gr/2015/04/the-5-tibetans-workshop/» description=»A small description of the page» backgroundcolor=»»][/sharing]

Γράψου στο Newsletter μας!

Για να μαθαίνεις πρώτος για τα νέα άρθρα στο blog μας και για τα Workshops που διοργανώνουμε!

Η εγγραφή σας ήταν πετυχημένη. Σας ευχαριστούμε!

Pin It on Pinterest

Share This