yin-intro21 Ιουνίου 2013

Με χαρά σας ανακοινώνουμε άλλη μια συνάντηση στο Yoga House Studio με τη Μπετυ Παπαδοπούλου για να μας «απογειώσει» με Partner acro yoga και αμέσως μετά να μας«προσγειώσει» με Yin yoga.

Εάν θέλετε να γνωρίσετε μια άλλη διάσταση στη πρακτική εξάσκηση της γιόγκα τότε ελάτε και απολαύστε δυο μαθήματα με διαφορετική αίσθηση και αντίληψη για τη γιόγκα. Το πρώτο μέρος ξεκινά με ένα μάθημα Partner Acro Yoga και το δεύτερο μέρος αποτελείται από ένα μάθημα Yin yoga. Η συμμέτοχη στα μαθήματα είναι ανεξάρτητη μεταξύ τους αλλά εάν θέλετε όμως μπορείτε να τα συνδυάσετε.

Τι είναι η Yin yoga;

Στη yin yoga υπάρχει ένα ποιητικό και ταυτόχρονα διαλογιστικό κομμάτι, ένας άλλος τρόπος να νοιώσεις και να ακούσεις το σώμα. Αποτελεί το στατικό κομμάτι της yoga  το οποίο μαγεύει με το πόσο βαθειά μπορεί να δουλέψει το ανθρώπινο σώμα, την ελευθερία και την δύναμή ως τεχνική αλλά και για το πόσο μπορεί να βοηθήσει τον ασκούμενο να αγγίξει πιο βαθειά κομμάτια στο συναισθηματικό σώμα και στη ψυχή.
Yin YogaΤα μαθήματα της Yin yoga είναι κατάλληλα για όλους και όλες τις ηλικίες. Προτείνονται επίσης σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ευλυγισία των γοφών της λεκάνης και της μέσης. Η αργή και ήσυχη φύση του μαθήματος μας δίνει την ευκαιρία να συνδεθούμε πραγματικά με την αναπνοή και τις εσωτερικές δονήσεις του σώματος και του νου αφήνοντας μας μια βαθιά χαλαρωτική και αναζωογονητική αίσθηση. Διαβάστε περισσότερα για τη Yin Yoga εδώ.

Partner Acro Yoga στο Yoga house Τι είναι η Partner Acro yoga;

Στην Partner Acro Yoga θα συνδυάσουμε τις βασικές αρχές της γιόγκα, των ακροβατικών και τις θεραπευτικές τέχνες όπως το Flying therapeutics και το Thai Massage. Λέγεται Partner γιατί τις περισσότερες ασκήσεις, τα παιχνίδια και τα acro trics θα τα κάνουμε με τη βοήθεια ενός ή δύο ατόμων. Η βάση, αυτός που υποστηρίζει, ο flyer, αυτός που «πετάει» και ο spotter, αυτός που βοηθάει να γίνονται όλα με σιγουριά και την αίσθηση της ασφάλειας. Με αυτό το τρόπο θα δουλέψουμε τις ποιότητες της εμπιστοσύνης, το άφημα, τον σεβασμό στην ομάδα.  Διαβάστε περισσότερα για την Partner Acro yoga εδώ.

Τις τάξεις Yin yoga & Partner Acro yoga διδάσκει η Μπέτυ Παπαδοπούλου.

Ποια είναι η Μπέτυ.

Μπέτυ ΠαπαδοπούλουH Μπέτυ ξεκίνησε το πνευματικό της ταξίδι 11 χρόνια πριν. Ασκείται στη yoga, το tai chi, και το chi kong και εδώ και 5 χρόνια διδάσκει Hatha yoga, Kundalini, Vinyasa, mediation, Yin yoga, Chi kong και είναι Thai Massage Therapist.
Η πρώτη επαφή της με τη Yin Yoga ήταν από τον Biff Mithoefer, έναν εμπνευσμένο, φωτεινό άνθρωπο και εξαιρετικό δάσκαλο του Ταο. Μαζί του βίωσε ξανά την πραγματική έννοια του δασκάλου, και τη yoga ως μια μορφή μύησης, ένα ποίημα που γράφει το σώμα για τη ψυχή. Ταυτόχρονα η εμπειρία στην Yin yoga τη βοήθησε να δει την διδασκαλία της Yoga μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα, πέρα από την ευθυγράμμιση και τον στόχο, προς την ελευθερία. Με τον Biff έκανε δυο Yin Teacher Training στις Η.Π.Α. και τη Γαλλία. Τον Μάιο, θα τον φιλοξενήσει στην Μάνη για ένα Yin Yoga retreat seminar. H επαφή της Μπέττυ με την Partner Acro Yoga ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν καθώς πάντα της άρεσε να βλέπει το κόσμο από μια άλλη προοπτική… ανάποδα! Τα τελευταία χρόνια, συμμετέχοντας σε πολλά σεμινάρια στο κόσμο όπου υπήρχε και Acro Yoga, ένοιωσε την Acro σαν μια πνευματική πρακτική, γεμάτη χαρά, ειλικρίνεια και καθαρότητα, κάτι πολύ παραπάνω από ένα παιχνίδι. Ταυτόχρονα όντας Thai Massage Therapist, την ενθουσίασε το θεραπευτικό κομμάτι της Acro, καθώς άρχισε να το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο σε φίλους, στα μαθήματα της yoga και στα μασάζ, παίρνοντας μια εξαιρετικά θετική ανταπόκριση. Διδάσκει Partner Acro Yoga στη Καλαμάτα. Έκανε το Τeacher Training στο Partner Acrobatics και Flying Therapeutics στην Goa της Ινδίας μαζί με τους Nico Douves, Lorenzo Becchi, Emily Baxter και Kosta Coutrokois. Για τρία χρόνια εργάστηκε εθελοντικά στο χωριό Kamuli στην Ουγκάντα δημιουργώντας ένα πρόγραμμα για τα παιδιά και τους ενήλικες της περιοχής. Για δώδεκα χρόνια εργάστηκε ως καθηγήτρια σε Λύκειο.

Ημέρα: 1 Ιουνίου 2013
Τόπος: Yoga House Studio
Διάρκεια: Partner Acro yoga 16.00 – 18.00,  Yin Yoga 18.15 – 20.15
Κόστος: 15€ 1 μάθημα ή 20€ και τα 2 μαθήματα.

Για άμεση ανταπόκριση δηλώστε συμμέτοχη μέσα από τη παρακάτω φόρμα.
Εναλλακτικά επικοινωνήστε μαζί μας:
Γραμματεία: 210 3450020 από 6μμ έως 9μμ ή αφήστε μήνυμα στο τηλεφωνητή.
Έκτακτα στο 6977612222.
Email: info@yogahouse.gr

Προϋποθεση για τη συμμέτοχη σας είναι η εξόφληση της εγγραφής τουλάχιστον 2 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής. Μπορείτε να καταθέσετε το αντίστοιχο ποσό στους παρακάτω λογαριασμούς:
ΕΘΝΙΚΗ: 07073751070 –
Χαρικιόπουλος Χρήστος
IBAN: GR 5201100700000007073751070
Θυμηθείτε να συμπληρώσετε το όνομα σας με την κατάθεση!
[si-contact-form form=’3′]

Pin It on Pinterest

Share This