Έναρξη: 23 Φεβρουαρίου. Διάρκεια 108 ώρες (9 Σαββατοκύριακα).
Yoga House
Σάββατο 13.15 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.15

 

Η δια βίου μάθηση, είναι το κύριο χαρακτηριστικό και το σημαντικότερο 

πλεονέκτημα για όλους τους σπουδαίους/ες δάσκαλους/ες.

 

Ο γνωστός Ινδολόγος Georg Feuerstein αναφέρει στο έργο του “The Lost Teachings of Yoga  ότι η πρακτική της yoga είναι ένα ζωντανό πείραμα που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες πέντε χιλιετίες, τουλάχιστον. Σήμερα συνεχίζει να εξελίσσεται όλο και περισσότερο μέσα από την μελέτη των αρχαίων κείμενων σχετικά με τις φιλοσοφικές προεκτάσεις της και παράλληλα μέσα από την έρευνα της σύγχρονης επιστήμης σχετικά με την εμβιομηχανική του σώματος, του μυαλού και την επίδραση της yoga στον σύγχρονο άνθρωπο.

Το «Advanced Learning & Teaching 108» είναι η «σπονδυλική στήλη» της Ανώτερης Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga RYS-300 και έρχεται να εμπλουτίσει τη γνώση που έχετε ήδη αποκτήσει σε μια Βασική Εκπαίδευση Δάσκαλων Yoga. Η εκπαιδευτική ύλη είναι προσεκτικά επιλεγμένη ώστε να προσφέρει μια βαθύτερη γνώση σε θεωρητικό, πρακτικό & ενεργειακό επίπεδο.

Σας διαθέτουμε περισσότερα εργαλεία & τεχνικές που μπορείτε να εφαρμόσετε στην διδασκαλία σας, ώστε να δημιουργείτε πρακτικές με έμπνευση και επίγνωση για εσάς και τους μαθητές σας. Η διδακτική ύλη εστιάζει σε ένα ευρύ φάσμα από την μεθοδολογία διδασκαλίας (Αρχάριοι, Μικτές τάξεις, Sequencing, Assisting κλπ.), έως και την μελέτη της ενεργειακή προσέγγισης (Koshas, Vayus, Tridoshas, Chakras, κλπ.)

Ενώ παράλληλα εμβαθύνουμε σε παραδοσιακές  διδασκαλίες (Yoga Makaranda, Vinyasa Krama) αλλά και σε σύγχρονες μελέτες και προσεγγίσεις (Sahaja, Shakti, Chakra Vinyasa, κλπ.), που σας βοηθούν να εξελίξετε την ατομική σας πρακτική, να διευρύνετε τις δεξιότητες σας και εξελίσσουν την διδακτική σας ικανότητα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων.

Ο στόχος μας είναι να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση της πρακτικής και πώς μπορείτε να διδάσκετε αποτελεσματικά τάξεις για όλα τα επίπεδα αναπτύσσοντας επιδέξιες λεκτικές οδηγίες. Μαθαίνετε να αναγνωρίζεται τις ανάγκες κάθε μαθητή και πως να προσαρμόζετε την διδασκαλία σας σε διαφορετικές συνθήκες με ξεχωριστό τρόπο. Ανακαλύπτετε πως μπορείτε να συνδυάζετε, να ενσωματώνετε, την ενεργειακή ποιότητα στην πρακτική εξάσκηση μέσα από μια απτή και αποτελεσματική προσέγγιση. Το αποτέλεσμα είναι η διδασκαλία σας να ξεπερνά την επιφάνεια και να αγγίζει τους ασκούμενους σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Διαβάστε εδώ, Γιατί είναι συμβολικό το 108;

Διδακτική Ύλη

Το πρόγραμμα αποτελείται από εννέα (9) αυτοτελή σεμινάρια και 8 ώρες για διπλωματικές εργασίες. Κάθε σεμινάριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ανεξάρτητα από το συνολικό πρόγραμμα, χωρίς άλλη δέσμευση κι όλες οι ώρες μπορούν να προστεθούν σαν Continuing Education για την Yoga Alliance ©.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να διδαχθείτε τα παρακάτω:

 • Anatomy of Prana: Koshas, Vayus, Chakras, Gunas, Tridoshas. Μαθαίνετε περισσότερα για την ενεργειακή ανατομία και κάνετε ένα βήμα πέρα από το σωματικό επίπεδο. Αναβαθμίζετε την προσωπική σας πρακτική αλλά και τη διδασκαλία σας με βαθύτερο νόημα & ανώτερους στόχους.
 • Adaptive Teaching: Αρχάριοι, Multi-level τάξεις & One to One. Μαθαίνετε πως να εστιάζετε, να προσαρμόζετε τη διδασκαλία σας και να δημιουργείτε στοχευμένα προγράμματα διδασκαλίας για τάξεις αρχαρίων, για μικτές τάξεις όλων των επίπεδων και για ιδιαίτερες συνεδρίες (one to one).
 • Art of Sequencing: Μαθαίνετε να δημιουργείτε διαφορετικές δομές μαθημάτων καθώς και σειρές από asanas που στοχεύουν στην ενεργειακή ροή και την σωματική ασφάλεια του ασκούμενου.
 • Shakti Connection: Ανακαλύψτε την γυναικεία φύση και ενέργεια. Μαθαίνετε πώς να διαμορφώνετε πρακτικές που να ενδυναμώνουν και να λειτουργούν θεραπευτικά για όλες τις φάσεις της εξέλιξης της γυναίκας από την εμμηνόρροια ως την  εμμηνόπαυση και μετά από αυτή.
 • Assisting & Adjusting: Μαθαίνετε Βοήθειες & Προσαρμογές για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων με την Τέχνη του Αγγίγματος και τη χρήση των βοηθημάτων (props). Συμπεριλαμβάνεται ειδικό εγχειρίδιο με φωτογραφίες βήμα προς βήμα για 62 διαφορετικές asanas.
 • Yoga Makaranda: Ανιχνεύουμε την παραδοσιακή διδασκαλία της Hatha yoga μέσα από τις διδαχές του Krishnamacharya που αναβίωσε την σύγχρονη Hatha yoga όπως είναι γνωστή σήμερα στη Δύση.
 • Vinyasa Krama: Οι βασικές αρχές της Vinyasa Krama μέσα από την προσέγγιση του Ramaswami, άμεσου μαθητή του Krishnamacharya. Vinyasa συνήθως ορίζεται η σύνδεση της αναπνοής με την κίνηση και Krama ορίζεται η διαδικασία, βήμα προς βήμα, μέχρι να φτάσουμε σε κάποιο στόχο στην πρακτική μας.
 • Sahaja Free Flow: Η ελεύθερη αυθόρμητη κίνηση και πώς να την εντάξετε στην πρακτική σας. Απελευθερώστε το συναίσθημα και δώστε στην πρακτική σας μία θεραπευτική για χροιά για την ψυχή..
 • Chakra Vinyasa & MudrasΕνεργοποιήστε τα chakras  και ανακαλύψτε το ξύπνημα της kundalini μέσα από την ροή της κίνησης. Ενσωματώστε τα mudras,  bhandas και mantras  στην πρακτική σας.

9 Master Class: Όλες οι ενότητες περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα master class (κάποιες φορές και δυο) με θεωρητική ανάλυση και πρακτική εμβάθυνση σε προχωρημένες τεχνικές Pranayama σε συνδυασμό με Mudras και Bandhas, ώστε να εμπλουτίσετε την γνώση και την εμπειρία σας.

Δάσκαλοι

 • Χρήστος Χαρικιόπουλος – Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, με περισσότερες από 1200 ώρες εκπαίδευσης σε Ινδία & Ευρώπη. Διδάσκει Hatha, Flow, Restorative και Sampoorna yoga, ιδρυτής του Yoga House, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας. Είναι Lead Trainer στα προγράμματα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Βασικής RYS 200 & Ανώτερης RYS 300.
 • Κατερίνα Σπυροπούλου, δασκάλα yoga και χορού είναι RYT-500 και διδάσκει Hatha Yoga, Prana Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα RYS 200 κ,αι RYS 300 με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, καθώς και τρία μετεκπαιδευτικά, Embodyment of the Flow , Yoga Trans Dance και Embodying Shakti  με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο.

Κατερίνα Σπυροπούλου E-RYT 200

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι το απαραίτητο πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga 200 ωρών σε σχόλες αναγνωρισμένου κύρους τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Advanced Learning & Teaching 108» πραγματοποιείται στο χώρο του Yoga House σε 9 Σαββατοκύριακα, για περίπου πέντε (5) μήνες, με συνολική διάρκεια 108 ώρες. Κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές και μπορείτε να το παρακολουθήσετε κι ανεξάρτητα από το συνολικό πρόγραμμα, χωρίς άλλη δέσμευση. Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες είναι:

1. Prana Anatomy (12 ώρες): 23 -24 Φεβρουαρίου
2. Adaptive Teaching (10 ώρες): 9-10 Μαρτίου
3. Art of Sequencing (12 ώρες): 30-31 Μαρτίου
4. Assisting & Adjusting 
(12 ώρες): 20-21 Απριλίου
5. Yoga Makaranda (10 ώρες): 10-11-12 Μαΐου 
6. Vinyasa Krama (10 ώρες): 10-11-12 Μαΐου 
7. Chakra Vinyasa & Mudras 
(10 ώρες): 1-2 Ιουνίου
8. Sahaja Vinyasa Flow (12 ώρες): 15-16-17 Ιουνίου
9. Shakti Connection
(12 ώρες): 15-16-17 Ιουνίου

 

Διάρκεια: 100 ώρες, επιπλέον συμπεριλαμβάνει και 8 ώρες εργασίες.
Ώρες:
 Σάββατο 13.15 – 20.30, & Κυριακή 9.00 – 15.15

Επένδυση:  850€ συνολικά ή 110€ για μεμονωμένη συμμετοχή.
Δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.
Παρέχουμε 10% επιπλέον έκπτωση για όσους έχουν παρακολουθήσει την Βασική Εκπαίδευση Δασκάλων RYS 200 στο Yoga House.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την παρακάτω φόρμα. Σημειώστε όμως ότι για κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητη η προκαταβολή 35% του συνολικού ποσού και εξόφληση σε 3 μηνιαίες δόσεις.
Για μεμονωμένες συμμέτοχες είναι απαραίτητη η προκαταβολή 50% και η εξόφληση μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο την 1η ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης, 15 ημέρες πριν την έναρξη, η προκαταβολή επιστρέφεται. Σε αντίθετη περίπτωση δεν προβλέπεται επιστροφή του ποσού της προκαταβολής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στο 210 3450020 από 15.30 έως 19.30 ή mail: info@yogahouse.gr

Δήλωση Συμμετοχής

108 Advanced Learning & Teaching
Συμφωνώ ότι οι πληροφορίες που παρέχω μέσω αυτού του ιστότοπου συλλέγονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία για σκοπούς επικοινωνίας. Αντιλαμβάνομαι το γεγονός ότι έχω το δικαίωμα να υποχωρήσω ανά πάσα στιγμή, καθώς επίσης ότι έχω το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα που παρέχω στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο. Το Yoga House λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την προστασία δεδομένων. Περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου.
Sending

Pin It on Pinterest

Share This