9 Σαββατοκύριακα από 1/10/2016 έως 29/1/2017. Διάρκεια 108 ώρες
Yoga House
Σάββατο 13.00 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.00

Αυτή η Προχωρημένη Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga προσφέρει μια βαθύτερη γνώση και διευρυμένες δεξιότητες που μπορείτε να εφαρμόσετε στην προσωπική πρακτική και στην διδασκαλία σας ώστε να δημιουργεί έμπνευση και επίγνωση στους μαθητές σας. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην ενεργειακή εμβάθυνση της πρακτικής ενώ παράλληλα πρόκειται να αναλύσουμε τρόπους και μεθόδους που οδηγούν στην επίτευξη προχωρημένων asanas και εξελίσσουν την διδακτική σας ικανότητα για όλα τα επίπεδα των ασκούμενων. Αποκτάτε μια βαθύτερη κατανόηση στο πώς να διδάσκετε αποτελεσματικά τάξεις για όλα τα επίπεδα αναπτύσσοντας επιδέξιες λεκτικές οδηγίες, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες κάθε μαθητή και πως να προσαρμόζετε την διδασκαλία σας σε διαφορετικές συνθήκες με ξεχωριστό τρόπο. Μαθαίνετε πως να συνδυάζετε, να ενσωματώνετε, την ενεργειακή ποιότητα στην πρακτική εξάσκηση μεσα από μια απτή και αποτελεσματική προσέγγιση. Το αποτέλεσμα ειναι η διδασκαλία σας να ξεπερνά την επιφάνεια και να αγγίζει τους ασκούμενους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Το πρόγραμμα αποτελεί την κύρια ενοτητα από την Εκπαίδευση Yoga 300 ωρών (RYS-300), και μπορείτε να συνεχίσετε την παρακολουθηση της στα επόμενα 3 χρόνια. Ωστόσο, μπορείτε να το παρακολουθήσετε και σαν ανεξάρτητη εκπαίδευση, χωρίς κάποια άλλη υποχρέωση.

Διδακτική Ύλη

Ασάνας, Ενεργειακή ανατομία, Διδακτικές δεξιότητες.

 • Koshas, Vayus, Chakras, Gunas, Tridoshas: Μάθετε περισσότερα για το ενεργειακό μέρος της πρακτικής, κάντε ένα βήμα πέρα από το φυσικό επίπεδο ώστε να κατανοήστε και να εξασκήσετε την yoga πιο ουσιαστικά. Αναβαθμίστε την προσωπική σας πρακτική αλλά και τη διδασκαλία σας με νόημα & ανώτερες ποιότητες.
 • Μεθοδολογία διδασκαλίας: Βελτιώνετε τις διδακτικές σας ικανότητες με αποτελεσματικές λεκτικές οδηγίες για στοχευμένη & σαφή παρουσίαση. Αναπτύσσετε την παρατηρητικότητα και την αντίληψη σας για κάθε ασκούμενο & την τάξη στο σύνολό της. Μαθαίνετε πως να προσαρμόζετε τη διδασκαλία σας με ανάλογες παραλλαγές για τάξεις αρχαρίων, μέσων, προχωρημένων ή μικτές τάξεις όλων των επίπεδων, όπως και για ιδιαίτερες συνεδρίες (one to one).
 • Advanced asanas:Βήμα προς βήμα αναλύουμε, μέσα από την αποδόμηση & αναδόμηση τις προχωρημένες asanas ώστε να χτίσουμε την βάση για Στηρίξεις στα Χέρια, Ανεστραμμένες και άλλες.
 • Assisting & Adjusting: Μάθαινετε πώς να προσαρμόζετε & πώς να βοηθάτε σε κάθε asana όλους τους τύπους ασκούμενων με την τέχνη αγγίγματος και τη χρήση των βοηθημάτων (props). Συμπεριλαμβάνεται ειδικό εγχειρίδιο με φωτογραφίες βήμα προς βήμα για 62 διαφορετικες asanas.
 • Σειρές στάσεων, θεματολογία & ροές για διαφορετικά επίπεδα: Sequencing – Μαθαίνετε πως να σχεδιάζετε παραδοσιακές ή σύγχρονες σειρές Στάσεων, ανάλογα με το επίπεδο που επιθυμείτε. Theming – Ανακαλύψτετε πως να δημιουργείτε τις δικές σας θεματικές τάξεις. Vinyasa Flow – Αναπτύσσετε την ικανότητά σας να σχεδιάζετε τάξεις με ροή στην κίνηση για διαφορετικά επίπεδα, από την επικέντρωση ως την χαλάρωση.
 • Pranayama, Mudras, Bandhas: Εμπλουτίστε την γνώση και την εμπειρία σας με θεωρητική ανάλυση και πρακτική εμβάθυνση στην εφαρμογή προχωρημένων τεχνικών Pranayama, Mudras & Bandhas.
 • Mantras & Σανσκριτικά: Μαθαίνετε τα σημαντικότερα Mantras και εξοικιώνεστε με το Σανσκριτικό λεξιλόγιο.
 • Restorative yoga: Προσθέστε στη διδασκαλία σας τεχνικές της Restorative yoga χρησιμοποιώντας θέσεις και βοηθήματα (props) ώστε να υποστηρίζετε μια περισσότερο θεραπευτική προσέγγιση για τους ασκούμενους και να δημιουργείτε ολόκληρες τάξεις με ειδικούς στόχους.
 • Τεχνικές αποτοξίνωσης & καθαρισμού: Μάθετε τις κυριότερες τεχνικές καθαρισμού και αποτοξίνωσης μέσα από θεωρητική ανάλυση και πρακτική εφαρμογή, όπως Jala Neti, Kunjal Kriya, Sanka Praksalana, Nauli, Agnisara Dhauti, κ.α.

Δάσκαλοι

 • Χρήστος Χαρικιόπουλος – Yogacharya καθηγητής yoga E-RYT-500, Lead trainer RYS 200 & RYS 300, διδάσκει Hatha, Flow, Restorative & Sampoorna yoga, μέλος της Yoga Alliance ©, μέλος του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας και υπεύθυνος για το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga Επίπεδο 2 – 300 ώρες.
 • Κατερίνα Σπυροπούλου, δασκάλα yoga και χορού είναι RYT-500 και διδάσκει Hatha Yoga, Flow Yoga, Yoga Dance, Σύγχρονο χορό και Αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 και 300h με τον Χρήστο Χαρικιόπουλο, καθώς και δύο μετεκπαιδευτικά, Prana Flow και Yoga Trans Dance,με την Shiva Rea στο Λος Άντζελες. Είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού Rosella Hightwer στις Κάννες.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα είναι το απαραίτητο πιστοποιήτικο Εκπαίδευσης Δασκάλων Yoga 200 ωρών σε σχόλες αναγνωρισμένου κύρους από το Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδος ή/και τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς.
Οι ώρες του προγράμματος μπορούν να προστεθούν σαν Continuing Education στη Yoga Alliance.

Ημερομηνίες / Τοποθεσία Workshop / Κόστος

Η «Αριστοτεχνία στη Διδασκαλία της Yoga» εξελίσσεται σε 9 Σαββατοκύριακα (108 ώρες) τα οποία διεξάγονται στο Yoga House. Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες είναι:

1-2, 8-9, 22-23 & 29-30 Οκτωβρίου, 12-13 & 26-27 Νοεμβρίου, 10-11 Δεκεμβρίου, 14-15 & 28-29 Ιανουαρίου.
Ώρες: Σάββατο 13.00 – 20.30 και Κυριακή 9.00 – 15.00

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνείτε στο 210 3450020 και ώρες 16.30 – 20.30, ή αλλιώς με mail: info@yogahouse.gr.

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 880€ και δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.
Early bird: Early bird 830€ για εγγραφές μέχρι 5 Σεπτεμβρίου

Δήλωση Συμμετοχής

Αριστοτεχνία στη Διδασκαλία της Yoga
Sending

Pin It on Pinterest

Share This

Μοιραστείτε!

Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Γράψου στο Newsletter μας!

Γράψου στο Newsletter μας!

Θέλεις να λαμβάνεις νέα άρθρα και να μαθαίνεις πρώτος για τα Workshops που διοργανώνουμε;

Γράψου τώρα στο newsletter μας!

Η εγγραφή σας ήταν πετυχημένη. Σας ευχαριστούμε!